ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Ίνα τι εφρύαξαν οι υποκριτές για τη μη παράδοση Σαμαρά προς Τσίπρα;


«Για πρώτη φορά μετά από εκλογές ο νέος πρωθυπουργός  δεν συνάντησε, όπως επιβάλει το εθιμοτυπικό, τον απερχόμενο ένοικο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Μπούρας, διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, θα είναι εκείνος που θα ενημερώσει την διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός πως η συνάντηση του προηγούμενου με τον νέο πρωθυπουργό αποτελεί παράδοση σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις, πηγές από το περιβάλλον της απερχόμενης κυβέρνησης τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Όπως λένε δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχτεί τον νέο πρωθυπουργό στο Μαξίμου. "Είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους" σημειώνουν.» (πηγή)

Οποία υποκρισία! Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τον πολιτικό πολιτισμό! Βρε από πού πέρασε ο πολιτικός πολιτισμός στη "δημοκρατία" μας και δεν τον πήρα είδηση;
Καθημερινά έβγαιναν τα μαχαίρια και τα κουμπούρια καθώς οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυαν λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον αλλήλων, αλλά τότε τα ΜΜΕ δεν τους ανακαλούσαν στην τάξη επικαλούμενοι τον πολιτικό πολιτισμό.  Προφανώς δεν θεωρούσαν το αλληλοξέσκισμα έλλειψη πολιτικού πολιτισμού! Απεναντίας μάλιστα, φιλοξενούσαν καθημερινά  βουλευτές αντιπάλων παρατάξεων και απολάμβαναν τους σκυλοκαβγάδες που άναβαν στα τηλεοπτικά στούντιο, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα της Ελλάδας και τις ψυχές των τηλεθεατών με αρνητική ενέργεια μίσους και διχασμού.

Και τώρα όψιμα ανακάλυψαν τον πολιτικό πολιτισμό που δεν διαθέτει ο Σαμαράς! 
Ο νεαρός Τσίπρας ρίχνει εκβιαστικά και πρόωρα την δημοκρατικά εκλεγμένη για τετραετία συγκυβέρνηση, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, διότι βιάζεται να μας "σώσει", και πρέπει ο κατεδαφιστείς πρωθυπουργός να επιδείξει πολιτικό πολιτισμό απέναντί του, δηλαδή να φορέσει τη μάσκα της υποκρισίας και να του χαμογελάσει σφίγγοντάς του το χέρι και ευχαριστώντας τον που δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία και να φέρει εις πέρας το έργο που είχε αρχίσει!
Πόση γενναιοψυχία και πόση αγιότητα προϋποθέτει αυτό, αν ο βιαίως και προώρως εκθρονιστείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποκριθεί;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες "πολιτισμένες" μηδενιστικές  επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών:

Ομιλία  Α. Τσίπρα στο cine Κεραμεικός, 29/12/2014

«Σήμερα, φίλες και φίλοι, είναι η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την απελπισία.
Η αρχή του τέλους εκείνων που χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη υπηρέτησαν μια πολιτική καταστροφής.
Γιατί η εκστρατεία του φόβου δεν πέρασε.
Δεν πέρασε το ψέμα, η διαβολή, η συκοφαντία, η διαστρέβλωση.
Δεν πέρασε ο εκβιασμός με ονοματεπώνυμο.
Και ο κος Σαμαράς είναι πια παρελθόν.
Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς, η κυβέρνησή του κατέρρευσε.» (πηγή)

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Α. Τσίπρα στην Ομόνοια, 22/1/2014

«Πολίτες της Αθήνας

Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα. Ίσως τα μόνα που ταιριάζουν στη σκοτεινή τους πολιτική. Στις σκοτεινές τους διασυνδέσεις. Στο σκοτάδι που εκπροσωπούν.» (πηγή)

Προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, 21/1/2014: 

«Πολίτες της Αχαΐας,

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη, όπως αυτή που πολλοί ίσως θυμούνται. Έχουμε απέναντί μας μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία. Που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη.» (πηγή)

Προεκλογική ομιλία Α. Τσίπρα στο Ηράκλειο, 23/1/2015

«Φίλες και φίλοι. Εδώ στο Ηράκλειο κλείνει σήμερα μία προεκλογική εκστρατεία που άφησε δύο αποτυπώματα. (...)

Και από την άλλη μεριά το αποτύπωμα του κου Σαμαρά. Το αποτύπωμα μίας κυβέρνησης ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που ενορχήστρωσε και υπηρέτησε την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ. Το αποτύπωμα ενός συστήματος 40 χρόνων που επένδυσε στο φόβο και την τρομοκρατία. Και μέρα με τη μέρα μέρα ολοένα και χειρότερα. Τρομοκρατία, συκοφαντία και ψέματα. Διαστρέβλωση και προπαγάνδα.
Ελπίδα εμείς. Φόβο αυτοί.
Πρόγραμμα εμείς. Προπαγάνδα αυτοί.
Διάλογο εμείς. Μονολόγους και μονταζιέρα αυτοί.» (πηγή)

Προεκλογική Ομιλία στη Ρόδο, 15/1/2014

«Φίλες και φίλοι Δυστυχώς σ' αυτό το μαύρο μπλοκ έχουν περίοπτη θέση ο κύριος Σαμαράς και οι σύμμαχοί του. Που επέβαλαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τον πιο αντιδραστικό σκοταδισμό. Διαλύοντας την οικονομία. Συνθλίβοντας τους πιο αδύναμους. Διαλύοντας την κοινωνία. Ακόμα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Και μετατρέποντας τη δημοκρατία σε ένα παιγνίδι διαπλοκής, υπόγειων διαδρομών, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αυταρχισμού, και σκανδάλων.
Αυτό τον σκοταδισμό των ιδεών τους, της πολιτικής τους, των μνημονίων τους, θέλουν να συνεχίσουν με την προεκλογική προπαγάνδα του φόβου. Ταιριαστά πράγματα. Μαύρο μπλοκ, μαύρη πολιτική, μαύρη προπαγάνδα.» (πηγή)

Προεκλογική Ομιλία  Α. Τσίπρα στο Αγρίνιο, 17/1/2014

«Ο κ. Σαμαράς ζητάει την ψήφο μας για να συνεχίσει τις περικοπές, τους πλειστηριασμούς και τα Μνημόνια. (...)
Ως δικτάτορας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απλές διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Όπως, για παράδειγμα, οι ομαδικές απολύσεις.
Όπου κυβέρνηση, γραφείο του πρωθυπουργού, τρόικα και ολιγαρχία, με κυνισμό συνωμοτούν σε βάρος εργαζομένων.
Παίζουν ξεδιάντροπα με τις δουλειές των απλών ανθρώπων, παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Ομαδικές απολύσεις, με την κυβέρνηση Σαμαρά που λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος των βιομηχάνων για να εγκριθούν και τυπικά.
Έτσι κυβέρνησε αυτόν τον τόπο ο κ. Σαμαράς. Ως υπηρέτης της τρόικας και της ολιγαρχίας.» (πηγή)

Ομιλία Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, 20/1/2015

«Πολίτες της Θεσσαλονίκης
Ο λαός με την ψήφο του βάζει τέλος σε μια πολιτική που κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία, την δημόσια υγεία.
Που λεηλάτησε τους κόπους και την αξιοπρέπεια των μεσαίων στρωμάτων. (...)
Αυτοί που συνέδεσαν την πολιτική τους επιβίωση με την τρόικα και το μνημόνιο, αυτοί που βάφτισαν το ξεπούλημα μεταρρυθμίσεις και την αποεπένδυση ανάπτυξη, αυτοί που βύθισαν τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς στην ανυποληψία, σήμερα δεν έχουν τίποτα να υποσχεθούν. (...)
Και το μοναδικό πολιτικό σχέδιο που είναι σε θέση να παρουσιάσουν, είναι αυτό που κρατάει την Ελλάδα στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Το δρόμο των Μνημονίων και της κοινωνικής κατεδάφισης. Με τη μία ή την άλλη μορφή. Για πολύ καιρό ακόμα.» (πηγή)

Όχι βέβαια πως όσα του καταμαρτυρούσε ο πολιτικός του αντίπαλος δικαιώνουν τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά. Κάθε άλλο! Απλά ο 60άρης Αντώνης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία  να δείξει ανωτερότητα και να διδάξει ήθος στον 40άρη Αλέξη κι έδωσε τροφή στα ΜΜΕ ν' αναβαθμίσουν τις επιθέσεις εναντίον του.

Πολιτικάντηδες κάθε χρώματος, επερχόμενοι και απελθόντες,  προτού προβείτε σε οποιαδήποτε πολιτική ενέργεια - λόγο ή πράξη - να θυμάστε τον χρυσό κανόνα:
"Ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις!

Αλέξη Τσίπρα, ό,τι έσπειρες ως αντιπολίτευση, ετοιμάσου να το θερίσεις τώρα ως κυβέρνηση. Αφού ο δικός σου πολιτικός πολιτισμός σου επέτρεπε να είσαι αμείλικτος, μην περιμένεις έλεος και ανοχή, και μην παραπονιέσαι που νομοτελειακά θα εισπράξεις τα ίσα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, έτσι λειτουργεί η “δημοκρατία” στη χώρα μας...