ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι χρηματοδοτούν το “ΚΙΝΗΜΑ” του Γιώργου Παπανδρέου;


Αναζητώντας εναγωνίως απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο το οποίο μετέφρασα και σας το παραδίδω, με την ελπίδα κάποιοι ανάμεσά μας ν' αφυπνιστούν έστω και την τελευταία προ της κάλπης στιγμή.

«ΕΛΛΑΔΑ: Είναι ο Παπανδρέου απρόβλεπτο κανόνι ή κατασκεύασμα της Ουάσιγκτον;» 

Άρθρο του JOHN WARD, 3η Ιανουαρίου 2015 

«Αναζητώντας κανείς τα κίνητρα πίσω από το νέο κόμμα του Παπανδρέου, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί 

Καθώς η νέα δημοσκόπηση της Metronanalysis στην Ελλάδα παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει το προβάδισμα κατά σχεδόν 7%, υπάρχουν μικτές αντιδράσεις στη χώρα για το σχηματισμό του νέου κόμματος, "Αλλαγή", από τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. 

Τρεις απόψεις κυκλοφορούν: 
1.  Αυτή είναι μια νευρική κίνηση από τον Παπανδρέου για να πάρει εκδίκηση κατά του Βενιζέλου, αλλά δεν θα απογειωθεί: η ασπόνδυλη απόδοση του GAP το 2010 εξακολουθεί να τον κάνει, στην καλύτερη περίπτωση, έναν αμφιλεγόμενο πολιτικό μεταξύ των Ελλήνων - στη χειρότερη περίπτωση, είναι στιγματισμένος. 

2. Είναι μια επικίνδυνη κίνηση καταδικασμένη σε αποτυχία, αλλά θα πάρει περισσότερους ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.  Ο Παπανδρέου ελπίζει να δημιουργήσει ένα κόμμα "τρίτη δύναμη" που θα τον επαναφέρει στην εξουσία σαν κόμμα  συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα καθησυχάσει και τους Έλληνες ψηφοφόρους και Βρυξέλλες-Βερολίνο. 

 3. Ο Παπανδρέου υποστηρίζεται από τα χρήματα των ΗΠΑ/Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να  βάλει τρικλοποδιά στην Αριστερά. Αν είναι δυνατόν να βάλει τρικλοποδιά. 

Υπάρχει δυνητικά περισσότερη ουσία στην τελευταία άποψη από τις παραπάνω από ό,τι αρχικά φαίνεται. Εκτός από τους προφανώς στενούς δεσμούς που ο GAP είχε πάντοτε με το παλιό κατεστημένο της Αμερικής, έχουν υπάρξει ενδείξεις, για κάποιο χρονικό διάστημα, ότι στον ίδιο γίνεται χειραγώγηση από πίσω. 

Ακριβώς πάνω από δύο χρόνια, THE SLOG δημοσίευσε ένα κείμενο που καταδίκαζε  ένα κομμάτι της Huffington Post , "γραμμένο από" τον Παπανδρέου, που προσέφερε τίποτα άλλο  από υποτακτική παράνοια και ήρεμη αποδοχή του τραγουδιού των ΗΠΑ/ΕΕ για την Ευρώπη. 

Αρκετοί Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης τους οποίους πλησίασα εκείνη την εποχή  αποφάνθηκαν ότι ο Γιώργος είχε γράψει το κομμάτι κάτω από τις διαταγές και την καθοδήγηση από αλλού. 

Παραμένουν επίσης οι κατηγορίες-μυστήριο γύρω από το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους το 2009, καθώς και το ερώτημα του κατά πόσον ο Παπανδρέου ενθαρρύνθηκε να μεγαλοποιήσει το πρόβλημα με σκοπό όχι μόνο να επιταχύνει τη διαδικασία μεγαλύτερου δημοσιονομικού ελέγχου από το Βερολίνο-Βρυξέλλες, αλλά επίσης να αφυπνίσει γενικότερα την ΕΕ στην ανάγκη για ένα σχέδιο διάσωσης. 

Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην περίοδο 2009-10, το Βερολίνο ζήτησε μια μικρότερη συνάντηση με τους Έλληνες. Κατά τη συνάντηση αυτή, τρεις πηγές (δύο Έλληνες και ένας Γερμανός) λένε ότι η μικρή γερμανική αντιπροσωπεία έκανε μια εκπληκτική παρατήρηση: η κατάσταση θα "έπρεπε να φαίνεται πιο απελπιστική", προκειμένου να δικαιολογήσει στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης ένα σχέδιο διάσωσης. Δηλαδή, μόνο διάχυτος φόβος ότι το σύνολο της Ευρωζώνης θα υφίστατο ζημιά, θα έκανε τα κράτη μέλη να συσσωρεύσουν τα χρήματα διάσωσης. 

Το σκάνδαλο εκτινάχθηκε σε κάτι μεγαλύτερο, όταν, κατά τη διάρκεια του 2011, εργαζόμενοι στην ΕΛΣΤΑΤ κατέθεσαν για να υποστηρίξουν πως το μέγεθος του ελλείμματος είχε πράγματι διογκωθεί.  Αλλά τότε ο Παπανδρέου είχε αφήσει την πρωθυπουργία. 

Ο πραγματικός ένοχος ήταν σχεδόν βέβαιο πως ήταν ο παλιός μας φίλος Βενιζέλος - ο οποίος, όταν πρόκειται για σύμπραξη, δείχνει πράγματι πολύ ζήλο. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ο GAP συνεργάστηκε με την αρχική ιδέα του Βερολίνου. Επίσης, εξαιρετικά πιθανό είναι ότι οι Γερμανικές τράπεζες ήταν πολύ βαριά εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος εκείνη την εποχή: αυτό  επίσης είναι ένα προφανές περαιτέρω κίνητρο για την πανουργία. 

Έτσι, υπάρχει μια σύνδεση εκεί. Και αν ήμουν ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της CIA,  αυτό θα έκανα. Αλλά προς το παρόν, θα πρέπει να παραμείνει στο φάκελο με την ένδειξη "Πληροφορίες από Φημολογία”. 

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η υστερική καταδίκη του σχηματισμού της “Αλλαγής” (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) από το ΠΑΣΟΚ  υποδηλώνει πως φοβούνται ότι θα τους πονέσει περισσότερο από τα άλλα κόμματα. 

Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή χαρακτήρισε την απόφαση Παπανδρέου "ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη" και "μια εν ψυχρώ προσπάθεια να κατακερματίσει το ΠΑΣΟΚ", προκειμένου να δημιουργήσει “το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα."

Θα δούμε...»