ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Πώς να ελευθερωθούμε από τους φόβους μας

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τον αστερισμό του φόβου - φόβου που βασίζεται στα οδυνηρά γεγονότα που βιώνει αλλά και φόβου για επερχόμενα δεινά - πιθανά ή φανταστικά - που καλλιεργείται εντέχνως από το τρισάθλιο πολιτικό προσωπικό και τα παπαγαλάκια τους, τους δημοσιογράφους.

Όμως "Ο φόβος έχει κόλαση" λέει η Βίβλος, ενώ η λαϊκή παροιμία λέει "εκείνο που φοβότανε τόπαθε”. Άρα είναι προς το συμφέρον μας πάση θυσία ν’ απαλλαγούμε όσο το δυνατόν από το φόβο. "Μη φοβού, μόνον πίστευε και σωθήσεται”, είπε ο Ιησούς στον αρχισυνάγωγο που θεωρούσε την κόρη του νεκρή. (Κατά Λουκά, Η': 50). Δεν μπορεί κανείς να φοβάται και συγχρόνως να πιστεύει. Ο φόβος αποκλείει την πίστη.

Ποιος είναι ο μηχανισμός του φόβου;
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να διώξουμε το φόβο, τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο, αφού η φαυλοδημοκρατία δεν μας βοηθάει να τον αποβάλουμε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο; Και δεν βοηθάει διότι η δημοκρατία-κουρελού στηρίζεται στον εκφοβισμό του λαού επισείοντας τον μπαμπούλα του αντιπάλου. Άρα η διασπορά του φόβου είναι το βασικότερο εργαλείο της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Θα παραθέσω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του William W. Atkinson με τίτλο “Η Δόνηση της Σκέψης, ο Έλεγχος του Νου και ο Νόμος της Έλξης”:

*Το μόνο πράγμα που έχετε να φοβάστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Ξεριζώστε τον από μέσα σας. Μην τον φοβάστε. Είναι δειλός και θα φύγει.

*Ο φόβος είναι μια συνήθεια της ψυχής που έχει κολλήσει μέσα μας από τις διαχρονικές αρνητικές σκέψεις της ανθρώπινης φυλής.

*Οι σκέψεις φόβου είναι η αιτία μεγάλου μέρους της ανθρώπινης δυστυχίας κι ενός πλήθους αποτυχιών.

*Ο φόβος δεν βοήθησε ποτέ κανένα διότι παραλύει την επιθυμία και κάθε προσπάθεια.

*Όποιος φοβάται κάτι, χωρίς να το συνειδητοποιεί, καταφέρνει να βάλει σε λειτουργία δυνάμεις που θα υλοποιήσουν εκείνο ακριβώς που φοβάται.

*Ο άνθρωπος που φοβάται στην πραγματικότητα περιμένει αυτό που φοβάται, και στα "μάτια" του άγραφου Νόμου της Έλξης κάτι τέτοιο είναι σαν πραγματικά να το προσδοκά και να το επιθυμεί. Έτσι το ελκύει.

*Παιδιά του φόβου είναι η Αγωνία, το Μίσος, η Ζήλεια, η Κακία, ο Θυμός, η Δυσαρέσκεια και εν τέλει η Αποτυχία. Όταν απαλλαγούμε από το φόβο, τότε θα εξαφανιστούν και τα παιδιά του.

*Πριν μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να εκμηδενίσουμε το φόβο.

Πώς όμως θα εκμηδενίσουμε το φόβο που έχει εγκατασταθεί μέσα μας από τις επικρατούσες αρνητικές σκέψεις της ανθρώπινης φυλής; 
Πώς θα αποβάλουμε τις αρνητικές σκέψεις με τις οποίες βαμβαρδιζόμαστε ανελέητα και καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Τρομοκράτησης;
Ο William W. Atkinson μας δίνει τις απαντήσεις:

* Σταματήστε να τρέφετε τον φόβο με αρνητικές σκέψεις και τότε ο φόβος θα πεθάνει από την πείνα.

*Ισχυρή προσδοκία. Αυτή δρα σαν ένας δυνατός μαγνήτης που προσελκύει τα πράγματα που θα μας βοηθήσουν: άτομα, πράγματα, περιστάσεις, περίγυρο.

*Ισχυρή επιθυμία, ελπίδα, εμπιστοσύνη, πίστη και ηρεμία προσελκύουν το καλό που θέλουμε να αποκτήσουμε.

*Ο καλύτερος τρόπος για να κατανικήσει κανείς το φόβο είναι να υιοθετήσει την πνευματική στάση του θάρρους. 

* "Θέλω, μπορώ και τολμώ. Είμαι γεμάτος θάρρος, είμαι θαρραλέος” είναι λέξεις που πρέπει να επαναλαμβάνουμε δυνατά για ν' απομακρύνουμε τους φόβους.

*Η πιο σίγουρη και εύκολη μέθοδος αποβολής του φόβου είναι ν’ αντικαθιστούμε τις αρνητικές σκέψεις με τις θετικές που επιθυμούμε.

* Πρέπει να υιοθετήσουμε και να διατηρήσουμε σταθερά μπροστά μας τη διανοητική εικόνα του θάρρους μέχρις ότου καταστεί η φυσιολογική πνευματική μας στάση.

*Διατηρείτε με πίστη μπροστά σας, στη φαντασία σας, όποιο ιδανικό έχετε, και θα το δείτε προοδευτικά να ωριμάζει και να καταστεί έκδηλο.

*Αρχίστε να κάνετε πράγματα που πριν φοβόσασταν να προσπαθήσετε. Αρχίστε βεβαιώνοντας το θάρρος σας συνέχεια και θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο η αλλαγμένη αυτή η διανοητική σας στάση θα διώξει μακριά τα εμπόδια από το δρόμο σας και θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα απ’ ότι νομίζατε.

*Υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά σας που περιμένουν να υλοποιηθούν και που μπορείτε να τα πετύχετε  αρκεί να επιβεβαιώσετε το “Εγώ” σας και τη δύναμή του.

* Ο καλύτερος τρόπος για να επικυρώσετε το θάρρος σας και να κατανικήσετε το φόβο είναι να σταματήσετε να τον σκέπτεστε.

Πάρτε τη λέξη “θάρρος” μαζί σας, χρησιμοποιείστε την σαν μια λέξη-κλειδί και εκδηλώστε την στην πράξη.

Όσοι πιστεύετε στο Χριστό, μπορείτε να επαναλαμβάνετε και τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: "Τα πάντα δύναμαι δια του ενδυναμούντος με Χριστού." (Προς Φιλιππησίους Δ: 13)

Δυστυχώς πολλοί κακόβουλοι άνθρωποι γνωρίζουν και εφαρμόζουν τους άγραφους αυτούς νόμους της πίστης και του θάρρους όχι για να ωφελήσουν αλλά για να βλάψουν συνανθρώπους τους. Διότι οι άγραφοι Νόμοι είναι συμπαντικοί, ουδέτεροι και όχι επιλεκτικοί.
Ας μην έχουν όμως αυταπάτες. Υπάρχει και η τσιμπίδα του άλλου συμπαντικού Νόμου, της αιτίας και του αποτελέσματος και, αργά ή γρήγορα, δεν θα γλιτώσουν τις ολέθριες συνέπειες των πράξεών τους.