ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Η Τρόικα απέτυχε να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Δυστυχώς, παίδες, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων, βρισκόμαστε σχεδόν στο σημείο εκκίνησης. Αυτό το πήραν είδηση οι απέξω, και η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit γράφει μεταξύ άλλων:

«Η μεταρρυθμιστική διαδικασία υπό την τρόικα απέτυχε. Στα πέντε χρόνια αυτό που κυρίως επετεύχθη ήταν η μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών, ενώ οι σημαντικές δομικές αλλαγές δεν προχώρησαν».

Και όχι μόνο οι δομικές αλλαγές δεν προχώρησαν, αλλά οι προκλήσεις και οι ασυδοσίες συνεχίστηκαν, όπως, π.χ., οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι διορισμοί.

Η Die Zeit  προσθέτει επίσης ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία βρίσκεται στο ίδιο σημείο όπως πριν από πέντε χρόνια, ενώ η χώρα δεν έγινε πιο ανταγωνιστική. 

Γραφειοκρατία στην Ελλάδα;  Μπάαα! Ιδέα τους θα είναι...
Αλήθεια, έχει μετρήσει κανένα υπουργείο πόσοι κρατικοδίαιτοι έχουν ως μόνη απασχόλησή τους το σφράγισμα εγγράφων; Θα μπορούσαν να βάλουν αυτόματες μηχανές που να σφραγίζουν, π.χ., τις εισαγωγές, τα εξιτήρια και τις συνταγογραφήσεις στα νοσοκομεία με τη  στρογγυλή σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αν αυτό είναι απαραίτητο, αντί να στήνονται στις ουρές και να ταλαιπωρούνται ασθενείς και συγγενείς για να σφραγιστεί ένα έγγραφο που ο αφραγίζων δεν ελέγχει και ούτε έχει τις γνώσεις να ελέγξει.
Και οι σφραγιδοκοπανιστές υπάλληλοι θα μπορούσαν να μεταταχθούν, π.χ., στις δημόσιες συγκοινωνίες όπου η λαθρεπιβίβαση και η ειτηριοδιαφυγή ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, που στο τέλος φορτώνονται στην πλάτη δικαίων και αδίκων. Ειδικά στο τραμ και στον προαστιακό η πλειοψηφία των επιβατών δεν πληρώνουν. Χαράς ευαγγέλια και για τους λαθρομετανάστες και τους τουρίστες! Πολύ φιλόξενο το Λαμογιστάν!

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι οι πιστωτές θα πρέπει επίσης να μάθουν από τα προηγούμενα πέντε χρόνια πως ένα τυχόν κούρεμα θα πρέπει να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, ώστε να υπάρξει θετική επιρροή στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. 

Γιατί όμως δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα; Πολλοί είναι οι λόγοι. Κατ’ αρχήν ο ελληνικός λαός δεν πείστηκε ποτέ ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την επιβίωσή του, επειδή δεν έχει μάθει να κάνει αυτοκριτική και ν' αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Το μόνο που διδάχτηκε από την πελατειακή "δημοκρατία" του σάπιου πολιτικού μας συστήματος είναι να απαιτεί, να διεκδικεί τα δικαιώματά του, τα οποία ποτέ δεν φαντάστηκε ότι συνεπάγονται και υποχρεώσεις.  

Δεύτερον, ο τρόπος που αποπειράθηκαν οι κυβερνήσεις της πενταετίας να επιβάλλουν τις όποιες μεταρρυθμίσεις ήταν άγαρμπος και άσφαιρος. Πρόκειται άραγε για κυβερνητική κωλυσιεργία λόγω απροθυμίας ανάληψης του πολιτικού κόστους που συνεπάγονται οι δραστικές μεταρρυθμίσεις; Ή μήπως πρόκειται για έλλειψη κεντρικής στρατηγικής, ανικανότητα των κυβερνήσεων και νωθρότητα του κρατικού μηχανισμού; Μάλλον και τα δύο. 
Επιπλέον είναι και ο ασύστολος λαϊκισμός της εκάστοτε αντιπολίτευσης που παρέλυε κάθε  μεταρρυθμιστική προσπάθεια εν τη γενέσει της.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κι επειδή μας πήραν πια είδηση οι δανειστές ότι κοροϊδεύουμε, η επόμενη κυβέρνηση αλλά και η επόμενη αντιπολίτευση πρέπει να σοβαρευτούν και να δράσουν δεόντως και επειγόντως, αν υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό να δει κάποτε άσπρη μέρα...