ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Γιώργο Παπανδρέου έχεις το ακαταλόγιστο!


Κι όχι μόνον ο GAP έχει το ακαταλόγιστο, δηλαδή πολλά gaps στον εγκέφαλο, αλλά και όλα τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον ακολούθησαν στην αυτογελοιοποίησή του, όπως επίσης και όσοι - λίγοι ευτυχώς - τον ψήφισαν.
Γιωργάκη, σε συμβουλεύω να κάνεις την αυτοκριτική σου. Κι αν δεν θυμάσαι ποιος ήσουν και τι θέσεις ευθύνης και ευκαιρίες να μας σώσεις είχες μέχρι τώρα, να ζητήσεις επιστημονική βοήθεια μήπως υπάρχουν τρόποι για ανάκτηση μνήμης. 
Η συμβουλή μου είναι μην συνεχίζεις να αυτογελοιοποιείσαι. Το ίδιο συμβουλεύω και τους συνεργάτες σου, πρώην μεγαλοστελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στοιχίστηκαν πίσω σου κολακεύοντας την ματαιοδοξία σου και στηρίζοντας το ρεβανσισμό σου. 
Επιεικώς, και για το καλό σου και καλό μας, άντε παράτα μας, αμετανόητε και απροσάρμοστε Γιώργο Παπανδρέου! 
Αρκετά έχει πληρώσει η χώρα μας το Παπανδρέικο 92 χρόνια! Νισάφι πια!

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, 2014:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μίλησαν. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε επακριβώς την απόφασή τους - απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Η θέση μας την οποία υποστηρίξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα παραμένει ισχυρή. Η Ελλάδα από αύριο χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο, όπως βέβαια και ευρύτερες συνεννοήσεις και συνεργασίες.

Κανένα κόμμα, ακόμα και αυτοδύναμο, δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες μόνο του. Το έργο που πρέπει να γίνει χρειάζεται πολλές πλάτες. Πρέπει όλοι να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων, να συνεργαστούμε για να μην μπει η Ελλάδα σε μια δίνη περιπετειών. Με σταθερή πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, μ' ένα δικό μας ελληνικό σχέδιο με βαθιές προοδευτικές αλλαγές. Τη δική μας αξιόπιστη απάντηση απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη βούλησή μας να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα μας. Ένα σχέδιο που θα ανήκει στον ελληνικό λαό. Να απαλλαγεί από τα βάρη ενός πελατειακού κατεστημένου που μας κρατά εξαρτημένους και αναπαράγει κρίσεις.


Να δημιουργήσουμε επιτέλους μια ουσιαστική και λειτουργική δημοκρατία και να εμπιστευτούμε τους πολίτες. Η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα με δημοψήφισμα. Μόνον έτσι θα στρατευθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου σ’ έναν κοινό σκοπό.


Το Κίνημά μας, και μόνο με τη παρουσία του στις εκλογές, πραγματοποίησε έναν άθλο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα 'μαστε στη Νέα Βουλή. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, το κίνημά μας, θα είναι και αύριο εδώ, όπως υποσχεθήκαμε.


Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι με τη δύναμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μοιραζόμαστε μαζί τους τις ίδιες αξίες, την ίδια δίψα για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης και δημιουργίας. Και με βάση τις αξίες αυτές θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανοιχτό συνέδριο, θα συνεχίσουμε την αυτοοργάνωσή μας, θα ανοίξουμε διαδικασίες δημιουργικής διαβούλευσης για τη δομή και τις πολιτικές προτάσεις του κινήματός μας. Προχωράμε.


Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα που στρατεύθηκε σ’ αυτό τον αγώνα. Όπως και κάθε έναν από τους συνεργάτες και τους εθελοντές που σε 20 μόλις μέρες έκαναν το αδύνατο δυνατό. Καλώ όλους που στρατεύθηκαν αυτές τις μέρες μαζί μας στη δημιουργική διαδικασία θέσμισης ενός νέου κινήματος για τη δημοκρατία...»