ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Οι “φελλοί" κατάντησαν το πολιτεύεσθαι χρυσοφόρο επάγγελμα


Συγχαρητήρια στο Θάνο Πασχάλη! Σε λίγες γραμμές, είπε όλη την πικρή αλήθεια για την πολιτική σαπίλα! Απολαύστε τον:

«Mαυρίστε τους επαγγελματίες πολιτικούς!

Διαβάζεις ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα στις λίστες των κομμάτων και σε διακατέχει η οργή...
Οι ίδιοι και οι ίδιοι - εδώ και δεκαετίες - υποψήφιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες-φελλοί...

Ουδείς από όλους αυτούς - νάστε βέβαιοι - αγωνιά στο ελάχιστο για την τύχη η την επιβίωση των χειμαζόμενων συμπολιτών του πέραν της προσωπικής επανεκλογής του ως βουλευτής ή καταλαμβάνοντας κάποιο πόστο σε κρατικό ή ημιδημόσιο Οργανισμό...
Βλέπεις να "παρελαύνουν" στα ψηφοδέλτια σχεδόν τα ίδια και ίδια ονόματα υποψηφίων από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, ενώ αρκετοί δήθεν ανεξάρτητοι βουλευτές (διαφωνούντες με τα μνημόνια και την έως τώρα κυβερνητική πολιτική) εξαργύρωσαν τη στάση τους στην άκαρπη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, πιάνοντας "στασίδι" ως υποψήφιοι σε διάφορα κόμματα.

Πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους και εραστές της εξουσίας;

Από το ένα κόμμα βρίσκονται στο άλλο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αρχές, ιδεολογία και φυσικά τους, μέχρι τις προηγούμενες εκλογές, ψηφοφόρους τους.

Οι περισσότεροι θα "συνταξιοδοτηθούν" από το μικρόβιο του επαγγελματισμού της Πολιτικής μόνον από το Χάρο.

Από την άλλη, τα πολιτικά "τζάκια" συνεχίζουν να "καίνε" καθώς πατεράδες (πρώην βουλευτές) αποσύρονται αφήνοντας την διεκδίκηση μιας βουλευτικής έδρας στα παιδιά ή τα εγγόνια τους.

Ελλάδα η Κολομβία των Βαλκανίων.

Ένα οικογενειακό-πελατειακό κράτος που θυμίζει εποχές Δεληγιάννη...

Παρόλα αυτά αρκετοί από αυτούς θα επανεκλεγούν αφού θα τους "σταυρώσει το ποίμνιό" τους το οποίο ωφελήθηκε από αυτούς με διορισμούς και ρουσφέτια.

Σε όλο αυτό τον εσμό των "φελλών" που κατάντησαν το πολιτεύεσθαι προσοδοφόρο επάγγελμα μια είναι η λύση: "Φόλα-Φόλα-Φόλα”.

Εάν το πολιτικό σύστημα ήθελε λίγο να μοιάσει στην αρχαία δημοκρατία της Αθήνας είχε δύο επιλογές:
Είτε εκλογή βουλευτών με κλήρωση από ολόκληρο το εκλογικό σώμα, είτε για κανέναν από τους υποψηφίους να μην επιτρέπεται η συμμετοχή του σε δημόσια αξιώματα εφόσον κατείχε δημόσιες θέσεις για δύο τουλάχιστον θητείες. Και μάλιστα θητείες από απλός Δήμαρχος μέχρι Υπουργός η διοικητής Δημόσιου Οργανισμού.

Ως τότε - ενόψει μάλιστα των εθνικών εκλογών - να τους χαιρόμαστε...

Αν περιμένει κάποιος λύτρωση από όλους αυτούς που το μόνο προσωπικό τους μέλημα είναι η "γλυκειά απόλαυση της εξουσίας" έχοντας την ίδια ώρα φτωχοποιήσει και ερημοποιήσει τη χώρα με τη νοοτροπία και τα πεπραγμένα τους, είναι το λιγότερο αφελής.

Σοβαροί συμπολίτες-ψηφοφόροι έχουν μια μόνη επιλογή: Ή "φόλα" ή Αποχή.

Ας τους επανεκλέξουν αυτοί που ωφελήθηκαν παντοιοτρόπως.

Οι υπόλοιποι ας τους προσφέρουν μόνον τη χλεύη τους.»  
(Θάνος Πασχάλης,  e-reportaz)