ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Απροκάλυπτη Αγιορείτικη προπαγάνδα υπέρ του Αντώνη Σαμαρά!

Συνέβη κι αυτό! Δεν πίστευα στα μάτια μου μ’ αυτό που διάβασα σε "ορθόδοξο" site!
Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, ακόμη και μοναχός του Αγίου Όρους στρατεύθηκε για να διαφημίσει τον Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και το όνομα του πρόσφατα αγιοποιηθέντος Γέροντα Παϊσίου. Παραθέτω ολόκληρο το άρθρο:

«Είμαστε λίγες ημέρες πρίν από τις εκλογές, μόλις τρεiς ημέρες. 
Όλοι εκτιμούν ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες τις τελευταίες δεκαετίες. Και είναι αλήθεια.
Ως Έλλην πολίτης και μοναχός Αγιορείτης αισθάνομαι την ανάγκη να πω κι εγώ δυό λόγια στους αδελφούς μου εν Χριστώ με την προσδοκία ότι –του Θεού συνεργούντος - ίσως κάποιοι βοηθηθούν να κάνουν σωστή επιλογή στις κάλπες. 
Είναι, αλήθεια, τιμή, μεγάλη τιμή να έχει κανείς φίλο τον Πρωθυπουργό, όχι όμως οποιονδήποτε Πρωθυπουργό. 
Τον Αντώνη Σαμαρά είχα την χαρά να τον γνωρίσω πρώτη φορά στο Άγιον Όρος – στον Ναό του πρωτάτου – το 1991, όταν ως νεαρός τότε υπουργός των εξωτερικών συνόδευε τον γέροντα Πατριάρχη Δημήτριο κατά την εκεί έλευσιν του. 
Μου έκανε εντύπωση το ωραίο παράστημά του, το καθαρό πρόσωπό του, ο σεβασμός στον Γέροντα Πατριάρχη, και χαράχθηκε στην μνήμη μου η ωραία εκείνη εικόνα. 
Πέρασαν τα χρόνια και το 2012 ένα όμορφο απόγευμα του Ιουνίου όλως απροσδοκήτως μας επισκέπτεται στην μονή του Αγίου Ιλαρίωνος, όπου τότε είχα την χαρά να συνομιλήσω μαζί του, και να συμπαρακληθούμε δια της εν αλλήλοις πίστεως και αγάπης. 
Και από τότε υπάρχει μία συχνή επικοινωνία, η οποία βέβαια εδράζεται σε επίπεδο πνευματικό.
Βρισκόμαστε τώρα στα μέσα Ιανουαρίου του 2015. Ο Αντώνης έκλεισε δυόμιση χρόνια ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος. 
Και τώρα πάλιν εκλογές, και πάλιν αβεβαιότητα και πάλιν φόβος δια το μέλλον πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι ποτέ στο παρελθόν.
Και μέσα στο κλίμα των ημερών αυτών και την φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω των επικειμένων εκλογών, αύρα λεπτή πνέουσα από την Κωνσταντινούπολη μεταφέρει σ ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδος μας την χαροποιό είδηση για την επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντός μας πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου προξενούσα ρίγη συγκινήσεως σ’όλους τους πιστούς.
Δεν είναι ώρα τώρα βέβαια να μιλήσω για τον γέροντα. Είναι όμως κατάλληλη στιγμή να καταθέσω μία σημαντική μαρτυρία. 
Πριν είκοσι και πλέον χρόνια αναφερόμενος ο Γέροντας με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού μου είπε: "Μετά από μερικά χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς"! 
Σήμερα πεπλήρωται κι αυτή η προφητεία. Προσωπικά συγκινούμαι ότι επί δικής του Πρωθυπουργίας έγινε η αγιοποίηση του πατρός Παϊσίου.
Είναι γνωστό, ότι ο Γέροντας εκτός που ήτο ένας σύγχρονος μεγάλος Άγιος, ήταν και φλογερός πατριώτης. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να επιτρέψουμε να πέσει σε άθεους ανθρώπους. 
Αυτό το ορθόδοξο κράτος, όπου ευδοκεί ο Θεός, δεν πρέπει να το κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με την Εκκλησία, πολλώ δε μάλλον να είναι και εχθροί αυτής. Και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις γι’ αυτό.
Ο Πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς έχει φόβον Θεού, ευλαβείται πολύ την Παναγία μας και αγαπά την πατρίδα μας υπέρ της οποίας διαθέτει τα χαρίσματά του, με τα οποία τον έχει προικίσει ο Θεός.
Το ήθος του μας παραδειγματίζει. Η προσήλωσή του στις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που μετα πάθους υπερασπίζεται – παρά τις ειρωνείες των πολλών – μας συγκινεί, και ο λόγος του αγγίζει τις καρδιές μας.
Τι να πω για τους ατρύτους κόπους που καταβάλλει μη δίδοντας ύπνον τοις οφθαλμοίς και τοις βλεφάροις νυσταγμόν έως ότου οριστικά βγάλει την χώρα μας από την κρίση και την καταστήση ένδοξη και ζηλευτή καθώς ήταν και πρώτα.
Και αν συνέβησαν και κάποια λάθη έχει την ταπείνωση να τα αναγνωρίζη, και την διάθεση να τα διορθώση, όπως και θα τα διορθώση.
Δεν θα φανούμε λοιπόν αχάριστοι στις τόσες θυσίες, που πρώτος αυτός εκουσίως υποβάλλει τον εαυτό του, και ακολουθούν όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Δεν πρέπει να φανούμε αχάριστοι.
Δεν πρέπει να τα μετράμε όλα με τα χρήματα, και μάλιστα αν θέλουμε να ονομαζόμαστε πνευματικοί άνθρωποι. 
Οι πατέρες μας θυσίασαν τα πάντα ακόμα και την ζωή τους γι’ αυτήν την ακριβή πατρίδα, και εμείς για πινάκιο φακής είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε τα πρωτοτόκιά μας.
Η αχαριστία, ο γογγυσμός, η μιζέρια δεν είναι ίδιον πιστών ανθρώπων. Πώς μπορούμε να καυχώμεθα, ότι είμεθα απόγονοι εκείνων των ενδόξων προγόνων μας, όταν πάνω από την πατρίδα μας βάζουμε την τσέπη μας! 
Γιατί τόσο εύκολα ξεχνάμε το "ζητείτε πρώτον την Βασιλεία Του Θεού και ταύτα πάντα (και τα χρήματα) προστεθήσεται ημίν".
Κρίνοντας επομένως, εκ των πραγμάτων και έχοντας έναυλον τον λόγο του Γέροντός μας Αγίου Παϊσίου, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος Πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά την δεδομένη στιγμήν. 
Ας συσπειρωθούμε όλοι γύρω του συνεργούντες μετ’ αυτού δια την σωτηρία της Πατρίδος μας. Πάσα άλλη απόκλισις θα είναι ολεθρία δια την Πατρίδα μας. 
Δεν είναι πολιτικός ο λόγος, είναι καθαρά πνευματικός. Πρόκειται αγών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Ας στρέψουμε λοιπόν όλοι το βλέμμα μας προς το πρόσωπο του Αντώνη, που ακτινοβολεί ασφάλεια και αισιοδοξία, εμπνέει εμπιστοσύνη και μας εκφράζει ιδεολογικά. Αυτή την ιδεολογία την κληρονομήσαμε από τον Πατέρα Παϊσιο.
"Σας βεβαιώνουμε πολυφίλητε Πρόεδρε, 
Είμαστε στο πλευρό σας, είσαστε στην καρδιά μας. Είστε η εγγύηση δια το μέλλον της Πατρίδος μας και ο Άγγελος ο ευαγγελιζόμενος την Ανάσταση του Γένους μας."
Ζητώ συγγνώμη που τόλμησα να γράψω. Ήθελα όμως να εκφράσω την γνώμη του γέροντός μου. Εύχομαι σε όλους καλή φώτιση για το καλό της Πατρίδος μας. 

Ιερομόναχος ΠαΪσιος» (romfea.gr)