ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

BILD: η Ελλάδα χρειάζεται καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ»

Μακάρι να μας έφταιγε μόνο το ευρώ... Φταίνε πολλά, δυστυχώς, για την πολυδιάστατη κακοδαιμονία μας και μόνη η επιστροφή στη δραχμή δεν θα μας βγάλει από το τέλμα. Με τα μυαλά που κουβαλάμε θα χρεοκοπούσαμε και πάλι σε χρόνο ντε τε, διότι είμαστε ηθικά χρεοκοπημένοι! Ωιμέ!

Είμαστε ένας λαός με διεφθαρμένη ελίτ, διεφθαρμένους πολιτικούς, αρρωστημένα μυαλά και χαλαρή συνείδηση. Καμία δραχμή δεν μπορεί να μας σώσει από τα παραδοσιακά κουσούρια μας, ακόμη κι αν υποτιμηθεί δέκα φορές. 

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση στον ελληνικό λαό. Την έχουν δολοφονήσει προ δεκαετιών τα κόμματα, και στη θέση της έχουν φυτέψει μια διεστραμμένη αδελφοκτόνο και εθνοκτόνο κομματική "συνείδηση”. 
Επιπλέον έχουμε διαφθαρεί ως λαός με τις πελατειακές σχέσεις πάνω στις οποίες στηριζόταν, και στηρίζεται  ακόμη και σήμερα, η  ΚοινοβΟλευτική "δημοκρατία" μας,  με συνέπεια οι περισσότεροι πολίτες να επιδιώκουν να γίνουν αργόσχολοι κρατικοδίαιτοι, και ει δυνατόν να συνταξιοδοτούνται από τα 40 τους.

Με νοοτροπία της λούφας, της αρπαχτής και της ήσσονος προσπάθειας, με άκρατο  ατομικισμό της ελίτ, με άχρηστους και ιδιοτελείς πολιτικούς, καμία δραχμή δεν θα μας σώσει ούτε άμεσα, ούτε μεσοπρόθεσμα ούτε μακροπρόθεσμα.

Εκείνο που χρειάζεται πρωτίστως η Ελλάδα είναι μια επανάσταση συνειδήσεων. Αλλά και αυτό δυστυχώς είναι άπιαστο όνειρο διότι δεν υπάρχουν φωτισμένοι ηγέτες που θ’ ανάψουν τη σπίθα της ηθικής αναγέννησης του έθνους. Ποιανού έθνους, όμως, όταν όποιος πιάνει τη λέξη αυτή στο στόμα του εξοστρακίζεται ως φασίστας διότι αυτό απαιτεί η Νέα Τάξη της απατηλής Παγκοσμιοποίησης;

Ολόκληρο το άρθρο της  BILD:

«H Ελλάδα είναι κακοποιημένη. Οι άνθρωποι υποφέρουν λόγω των μεγάλων χρεών και της δυσκολότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης. Η ανεργία σβήνει από μια ολόκληρη γενιά την ελπίδα και το μέλλον.
 Από το κράτος λείπουν οι δομές, οι θεσμοί, αλλά κυρίως οι ανιδιοτελείς πολιτικοί και η ελίτ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να βγει η χώρα από αυτήν την καταστροφή.

Η βοήθεια δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη – που συνεχίζεται – βοηθούν απλώς στην εξυπηρετήση των τεράστιων χρεών. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμποδίζουν μια αληθινά καινούργια αρχή.

Το σωσίβιο που έριξε η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι από μολύβι.

Η εφημερίδα BILD δεν θα κουραστεί να κριτικάρει τη λανθασμένη πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για την Ελλάδα.

Η εφημερίδα BILD δε θα σταματήσει να επισημαίνει το γεγονός, πως οι υποσχέσεις τόσο των δικών μας όσο και των Ελλήνων πολιτικών δεν τηρήθηκαν.

Η θέση της εφημερίδας BILD είναι ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς το Ευρώ.

Αλλά η εφημερίδα BILD δεν στέκεται μόνο στο πλευρό της Γερμανίας αλλά και στο πλευρό των ανθρώπων της Ελλάδας.

Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την κρίση και έχουν χάσει τα πάντα. Οι δημοσιογράφοι μας, ενημερώνουν συνεχώς για την εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας, για τα συσσίτια, για άπορους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να σκαλίζουν σωρούς σκουπιδιών για βρουν φαγητό.

Η εφημερίδα BILD έγραψε πραγματικά ρεπορτάζ για την οικονομική ανέχεια αλλά και το θράσος των ελίτ και των κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Δεν είναι εύκολο να δείξεις κατανόηση όταν γίνονται διαδηλώσεις στις οποίες χλευάζεται η Γερμανία,  σε όλες τις προσβολές των Ελλήνων πολιτικών σε σχέση με την γερμανική αλληλεγγύη, δεν είναι εύκολο να δείξεις αλληλεγγύη όταν οι πολίτες είναι υπέρ των δεξιών, των αριστερών, των ριζοσπαστικών κομμάτων της Ελλάδας που ακολουθούν τέτοιες πολιτικές.

Δεν είναι άλλωστε στόχος μας λόγω πολιτικής ορθότητας να παραβλέπουμε καταστροφικές εξελίξεις. Αλλά ένα είναι τελείως ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: στους ανθρώπους της Ελλάδας "τους Έλληνες", ευχόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μέλλον, στο οποίο οι γονείς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και οι νέοι να μην βυθίζονται στην απόγνωση.

Ένα μέλλον, στο οποίο μια οικονομικά δυνατή Ελλάδα θα κάνει περήφανους τους ανθρώπους της. Ένα τέτοιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και την Ευρώπη.»