ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες Αλέξη Τσίπρα, ας ευχηθούμε να πετύχει!


Γιάνης Βαρουφάκης: "Αν καθίσουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε ένα τραπέζι από την ίδια πλευρά και τοποθετήσουμε απέναντι το πρόβλημα, τότε είναι σίγουρη η επιτυχία. Σήμερα καθίσαμε στην ίδια μεριά του τραπεζιού και τοποθετήσαμε το πρόβλημα απέναντι.”

Κατ’ επέκταση, αλλά πρωταρχικά, αν όλοι οι Έλληνες κομματάρχες, νικητές και νικημένοι, αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές ιδεοληψίες, τις πικρίες, τα μίση, τα πάθη, το ρεβανσισμό και την αρχομανία τους, και καθίσουν από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, τοποθετώντας απέναντί τους τα προβλήματα της Ελλάδας τα οποία εμείς δημιουργήσαμε, τότε η Ευρώπη θα μας σεβαστεί και η επιτυχία, εντός των ορίων της λογικής και της διεθνούς νομιμότητας, θα είναι σίγουρη. 
Διότι λαός ενωμένος ποτέ νικημένος! 
Όταν όμως τρωγόμαστε μεταξύ μας, όπως δυστυχώς είναι η ελληνική πολιτική παράδοση (κατάρα), και ενδόμυχα οι μεν εύχονται την αποτυχία των δε, τότε ούτε η Ευρώπη ούτε η Αμερική μπορούν να μας σώσουν. Αλλά ούτε και ο Θεός ο ίδιος...

Και ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις: ούτε όλα όσα έκαναν οι “μνημονιακές” κυβερνήσεις είναι προς κατεδάφιση, ούτε όλα όσα προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σωστά ή εφικτά. 

 Χρειάζεται λιγότερη αλαζονεία από τους νικητές και περισσότερη λογική και αυτογνωσία.
 Επιστροφή στον άκρατο ή καμουφλαρισμένο κρατισμό θα είναι συνταγή αυτοκτονίας.