ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία Ηλία Κασιδιάρη επί των Προγραμματικών ΔηλώσεωνΒουλή, 9/2/2015: ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: 
Θα ήθελα να ξεκινήσω διαμαρτυρόμενος και καταγγέλλοντας αυτήν την τραγική κατάσταση την οποία βιώνω ως εκλεγμένος Βουλευτής, ως εκπρόσωπος του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, εγώ, μεγάλος αριθμός Βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε στη Βουλή, για να μιλήσουμε εκπροσωπώντας τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες, με χειροπέδες, αυτόματα υποπολυβόλα MP5 με σιγαστήρα, με τζιπάκια με αναμμένους φάρους. Αυτή είναι μία πληγή για τη δημοκρατία. Δεν υφίσταται δημοκρατία στην Ελλάδα! Έχει καταλυθεί η λειτουργία του Συντάγματος!
Είναι εδώ παρών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης και θα ζητήσω προσωπικά να επιληφθεί αυτού του μείζονος ζητήματος. Πρέπει να επιληφθεί και το Προεδρείο. Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα όπου -να θυμηθούμε την περίπτωση Ξηρού- στον Ξηρό έδιναν άδειες, για να πηγαίνει στο χωριό του χωρίς συνοδεία, σε εκλεγμένους Βουλευτές να μη δίνονται ανάλογες άδειες και να βγαίνουμε από τις φυλακές συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών με αυτόματα υποπολυβόλα. Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά μια κατάντια για την Ελλάδα του 2015, που λέμε ότι θέλουμε να έχουμε προοδευτική Κυβέρνηση!

Επίσης, επειδή βλέπω ότι είναι εδώ και ο κ. Παρασκευόπουλος, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, πρέπει, επιτέλους, να γίνει κάτι με τη σωρεία καταγγελιών -που δεν έχουν γίνει από τη Χρυσή Αυγή- για τη λειτουργία ενός παραδικαστικού κυκλώματος που έχει αμαυρώσει την εικόνα της ελληνικής δικαιοσύνης και έχει σύρει στις φυλακές εκλεγμένους Βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. 

Μιλάω συγκεκριμένα για καταγγελίες από τον κ. Ρουπακιώτη, προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ανήκει στην Αριστερά, όπως γνωρίζετε, ο οποίος είχε μιλήσει συγκεκριμένα για πολιτική διαχείριση σε δικαστικό επίπεδο, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο αποκάλυψε με απόλυτη λεπτομέρεια ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Και προς τιμήν της η νυν Πρόεδρος της Βουλής είχε τοποθετηθεί και είχε πει ότι πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτές τις καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει αρχικά ότι θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και κάποια εγκλήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης τείνουν να καλυφθούν και να θαφτούν. Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Σας ενημερώνω μάλιστα - εδώ είναι το οξύμωρο - πως για την υπόθεση των καταγγελιών Μπαλτάκου - που επιβεβαιώθηκαν όλες - όταν είπε ότι έπεσαν τηλέφωνα, για να μας βάλουν φυλακή, προτού βγει το βίντεο στον αέρα, είχε έρθει εδώ ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και είχε παραδεχτεί σε επίκαιρη ερώτηση δική μου ότι πήρε τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου εν ώρα ανακρίσεως του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής. 

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν γινόταν ένα τέτοιο έγκλημα, θα πήγαινε φυλακή ο Υπουργός. Ο Σαρκοζί στη Γαλλία, επειδή ο δικηγόρος του επικοινώνησε με δικαστή, συνελήφθη και φόρεσε χειροπέδες. Εδώ απαιτούμε και περιμένουμε από τη νέα Κυβέρνηση να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες, να υπάρξει, επιτέλους, μια προανακριτική επιτροπή για αυτήν την υπόθεση.

Επαναλαμβάνω για την υπόθεση Μπαλτάκου πως το μόνο που υπάρχει είναι ότι πάω εγώ για ανάκριση την Πέμπτη. Ξέρετε με τι κατηγορία; Με την κατηγορία ότι ήρθα εδώ στο Βήμα της Βουλής και είπα την αλήθεια. Αυτή είναι η κατηγορία ότι ήρθα στο Βήμα της Βουλής και αποκάλυψα αυτά τα στοιχεία τα οποία, αντί να στείλουν στη φυλακή τους σκευωρούς, στέλνουν εμένα σε ανάκριση.

Παρακαλώ πολύ, λοιπόν, η νέα Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί, το Προεδρείο της Βουλής να επιληφθεί για αυτό το μείζον ζήτημα. Θα γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Θα έχουμε και άλλες πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες και σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Κλείνω αυτήν την παρένθεση, όμως, για να μιλήσω για τις εξελίξεις που αφορούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και για το μέλλον της πατρίδας μας.

Η Χρυσή Αυγή, σεβόμενη απόλυτα τον θεσμικό της ρόλο και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει, ως τρίτη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει αυτές τις λίγες ημέρες ότι δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση. Αντιθέτως, θα είμαστε η εθνική αντιπολίτευση. Από την πρώτη στιγμή το αποδείξαμε αυτό. Όταν εξήγγειλε επί της ουσίας η νέα Κυβέρνηση αντίδραση στο εμπάργκο στη Ρωσία, η Χρυσή Αυγή ήταν η πρώτη που στήριξε αυτήν την απόφαση. Μας λοιδόρησαν, μάλιστα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα «παπαγαλάκια» αυτά των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής, ότι γινόμαστε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι ένα μέγα ψέμα, διότι απεκαλύφθη με την κυβίστηση που επακολούθησε, γιατί πράγματι με την παρουσία του κ. Κοτζιά του Υπουργού των Εξωτερικών στη διάσκεψη των Υπουργών των Εξωτερικών έγινε κυβίστηση και είπαμε «ναι» στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας που πλήττει όχι τη Ρωσία, πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα, πλήττει τους Έλληνες παραγωγούς.

Δυστυχώς, τις λίγες αυτές ημέρες είδαμε και άλλες κυβιστήσεις. Στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος με τον περίφημο Σόιμπλε, τον εκπρόσωπο της γερμανικής τοκογλυφίας, της ανθελληνικής γερμανικής τοκογλυφίας, δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη για κούρεμα του χρέους. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξελέγη Κυβέρνηση απαιτώντας κούρεμα του χρέους, λέγοντας στον ελληνικό λαό πως θα διεκδικήσει κούρεμα του χρέους. Δεν ειπώθηκε τίποτα για κατάργηση του μνημονίου. 

Ενώ έχετε εκλεγεί Κυβέρνηση λέγοντας από αυτά εδώ τα έδρανα ότι «θα σκίσουμε τα μνημόνια» και ο Υπουργός των Οικονομικών σας μίλησε για διατήρηση του 70% του μνημονίου, είπατε ότι δεν θέλετε την τρόικα.

Συμφωνούμε απόλυτα. Να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, να φύγουν οι εκπρόσωποι της ξένης τοκογλυφίας από την Ελλάδα! Πώς γίνεται, όμως, να μην θέλετε την τρόικα και σήμερα - χθες μάλλον, αλλά και σήμερα συνεχίζονται οι επαφές - έχουμε ήδη συναντήσεις των κυρίων Δραγασάκη και Βαρουφάκη με εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων, τον κ. Βίζερ και τον κ. Κοστέλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα. Πώς θέλετε να διώξετε την τρόικα, όταν μέσα σε δέκα μέρες την ξαναφέρνετε μέσα στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, αυτό που έχουμε αντιμετωπίσει τις τελευταίες ημέρες από την νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι μια πολύ γοητευτική ρητορική εντός Ελλάδος και φυσικά μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, αλλά μόνο για εσωτερική κατανάλωση, διότι άλλα λέτε εδώ και άλλα στους τοκογλύφους δανειστές μας. Όταν πήγε στον Σόιμπλε ο Υπουργός των Οικονομικών, δεν είπε ούτε λέξη για το κατοχικό δάνειο!

Θα ήθελα, κυρία Πρόεδρε, λίγο περισσότερο χρόνο, διότι στη φυλακή που βρίσκομαι και προετοιμάζω τις ομιλίες μου δεν έχω τη δυνατότητα να υπολογίσω με ακρίβεια το χρόνο. Δεν έχω, δηλαδή, τις αντικειμενικές συνθήκες που έχετε όλοι εσείς εδώ, για να είστε προετοιμασμένοι και τυπικοί στα καθήκοντά σας. Θα ήθελα μια πολύ μικρή πίστωση χρόνου, παρακαλώ.

Το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ κρίσιμο για τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή, ως τρίτη πολιτική δύναμη, σας υπενθυμίζει ότι ο λαός έχει ήδη μιλήσει, έχει ήδη μιλήσει και απαιτεί τέλος του μνημονίου και της υποταγής. Οποιαδήποτε υποχώρηση, οποιαδήποτε άλλη συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αυτή τη βασική αρχή, οποιαδήποτε απόπειρα συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής είναι στην ουσία προδοσία της λαϊκής εντολής!

Κάθε εθνική προσπάθεια ως αντίδραση έναντι της πολιτικής αυτής των διεθνών τοκογλύφων που οδήγησαν την Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση θα στηριχθεί από τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και αν προκληθεί ρήξη, γιατί αυτό συζητείται - εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και θα αναλύσω τη σκέψη μου - μονόδρομος από εκεί και πέρα είναι το δημοψήφισμα. Να κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει όχι αν θα συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική. Αυτό το είπε. Είπε «όχι» στις τελευταίες εκλογές.

          Μονόδρομος είναι το δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή στη δραχμή.

Ήδη, το έχουμε προβλέψει αυτό και προεκλογικά. Το έχουμε δηλώσει και το δηλώνω και από αυτό εδώ το Βήμα: Η Κυβέρνησή σας έχει συμφωνήσει επί της ουσίας μια συνέχιση του μνημονίου, που θα ονομαστεί ECCL γραμμή ή κάπως αλλιώς. Η τρόικα θα είναι εδώ, θα υπάρχει δηλαδή υψηλή εποπτεία, ασφυκτική εποπτεία, αλλά θα έχει διαφορετικό όνομα - ας πούμε «τριμερής επιτροπή θεσμικών παραγόντων» - και σίγουρα η επιτήρησή της θα είναι εξίσου σκληρή και καταστροφική. Αυτά τα έχουμε πει. Εδώ θα είμαστε, για να τα επαναλάβουμε, μόλις γίνουν πράξη.

Σε ό,τι αφορά τις λοιπές προγραμματικές θέσεις και επειδή μίλησε ο Πρωθυπουργός -πολύ σωστά - για μια επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, θέλω να του υπενθυμίσω ότι ο ελληνικός λαός που επικαλείται περιλαμβάνει και τους τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και τον ανέδειξαν σε τρίτο κόμμα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να επικαλείται την εντολή του ελληνικού λαού και να αποκλείει τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Άλλωστε, όπως προείπα, είναι καλό να λέγονται όλα αυτά εδώ μέσα. Στην πρώτη της ομιλία η νυν Πρόεδρος ως Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα γίνει επιτροπή για το κατοχικό δάνειο -πάρα πολύ σωστά- δεν είπε, όμως, κάτι τέτοιο ο Υπουργός σας των Οικονομικών, όταν πήγε στη Γερμανία.

Χθες ακούσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εν μέρει να πηγαίνει «περίπατο», με την επίκληση στο εθνικό καθήκον των πολιτών να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Κυβέρνηση λέγοντας ότι καταργεί οριστικά τον ΕΝΦΙΑ.

Ξεχάσατε τα 751 ευρώ προς το παρόν. Δεν είπατε λέξη για διαγραφή του χρέους. Δεν είπατε λέξη για λογιστικό έλεγχο του χρέους. Δεν είπατε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, για τα λεφτά που δανειστήκαμε για να πληρώνουμε στη διεφθαρμένη πολιτική εξουσία!

Επίσης, οι χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν όνειδος για τα εθνικά μας θέματα. Δικαιώνονται και οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί για το Κυπριακό και για τη Μακεδονία μας.

Η Χρυσή Αυγή τονίζει την εθνική της θέση: Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας, κανένα όνομα που θα περιλαμβάνει, έστω και ως συνθετικό, τον όρο «Μακεδονία»!

Εις ό,τι αφορά δε το Κυπριακό - αυτή την ανοιχτή πληγή του ελληνισμού - λέμε «όχι» στην επανένωση που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, λέμε «όχι» στην αναγνώριση του «Αττίλα», γιατί με αυτό ισοδυναμεί η επανένωση. Λέμε να φύγουν οι έποικοι και ο στρατός κατοχής από την Κύπρο. Λέμε «ναι» στην ένωση της ελεύθερης Κύπρου με την Ελλάδα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσω των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των δύο κρατών που εφάπτονται, μέσω του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Μιας και μίλησα για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ούτε για αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα έκανε αναφορά χθες ο Πρωθυπουργός.

Έκανε αναφορά, βεβαίως, στα προνόμια του πολιτικού συστήματος. Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη ημέρα που ήρθε σε αυτή εδώ την Αίθουσα απαίτησε κατάργηση όλων των προνομίων του πολιτικού συστήματος. Εγώ προσωπικά έχω ένα προνόμιο ως Βουλευτής αυτή τη στιγμή, να ζω τη ζωή μου σε ένα κελί δύο επί τρία και να γράφω σε κάτι άθλια χειρόγραφα αυτές τις ομιλίες που έρχομαι εδώ να κάνω, με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Δεν ζητάμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ζητάμε να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια που έχει σήμερα το πολιτικό σύστημα. Ζητάμε να καταργηθεί η χρηματοδότηση των Κομμάτων. Έχουμε φέρει συγκεκριμένη πρόταση νόμου για κατάργηση του 80% της χρηματοδότησης των Κομμάτων. Η Χρυσή Αυγή είναι η απόδειξη πως τα Κόμματα δεν έχουν ανάγκη της χρηματοδότησης. Έχουμε βγάλει ενάμισι χρόνο τώρα τρεις εκλογές χωρίς χρηματοδότηση. Τα βάζαμε από την τσέπη μας. Επομένως, τα Κόμματα δεν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Τι χρειάζονται τα Κόμματα; Έλεγχο στα οικονομικά τους. Όπως μπήκε το ΣΔΟΕ μέσα στη Χρυσή Αυγή και τα έκανε όλα «φύλλο και φτερό» και απεδείχθη εν τοις πράγμασι ότι είμαστε απολύτως καθαροί, έτσι πρέπει να γίνει και με όλα τα Κόμματα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε συνάδελφε, σας παρακαλώ να συντομεύσετε, γιατί έχετε ήδη προ πολλού υπερβεί το χρόνο σας.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Συντομεύω. Έχετε δίκιο.

Καμία ανοχή στους νταβατζήδες της δημόσιας ζωής! Είναι άσχημη η εικόνα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πιάσει στασίδι στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, γιατί εκεί έχουμε απόλυτη διαπλοκή νταβατζήδων, δηλαδή αυτών που έχουν τα κανάλια, που έχουν πάρει παράνομα τις άδειες, που έχουν ταυτόχρονα και τα διόδια, τα οποία πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, να πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός. Πρέπει όλες αυτές οι συμβάσεις να καταγγελθούν και να δούμε και πάλι από την αρχή τι λεφτά είναι να παίρνουν όλοι αυτοί που έχουν διασύρει την Ελλάδα και έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Πρέπει να γίνει άμεσα εξεταστική για Siemens, μνημόνιο, PSI, λίστα Λαγκάρντ και να γίνει άμεσα εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα μεγάλα ονόματα που λυμαίνονται τη δημόσια ζωή της χώρας.

Επίσης, θα πρέπει να επιστρέψουν, επιτέλους, τα «θαλασσοδάνεια», για τα οποία κάλυπτε η προηγούμενη κυβέρνηση με παράνομες τροπολογίες ακόμα και τους τραπεζίτες, οι οποίοι είχαν εκδώσει αυτά τα «θαλασσοδάνεια» και δεν έχει πάρει το δημόσιο πίσω ούτε δραχμή.

Πρωτογενής παραγωγή. Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Υδρογονάνθρακες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθεί η χώρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μόνο αν παράγουμε, μόνο αν μπούμε βαθιά στην εξόρυξη του εθνικού μας πλούτου, υπάρχει ελπίδα η Ελλάδα να ανασάνει.

Τέλος - και κλείνω - η μοναδική λύση στο ελληνικό πρόβλημα είπε ο Πρωθυπουργός ότι είναι πολιτική. Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι είναι γεωπολιτική. Άμεσα απαιτείται γεωστρατηγική στροφή προς τη Ρωσία. Αυτό είναι το πάγιο αίτημα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και κάθε ανάλογη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή θα στηριχθεί αναφανδόν. Άμεσα εμπορική στροφή στη Ρωσία, διαπραγμάτευση για τους υδρογονάνθρακες, αμυντική συμφωνία, κοινά γυμνάσια στο Αιγαίο Πέλαγος. Αυτή είναι η θέση μας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάψουμε να είμαστε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων, είτε Γερμανών, είτε Αμερικανών.

Σας ευχαριστώ και ευχαριστώ και για την ανοχή σας.