ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: ο αρρενωπότατος σνομπ της "θεωρίας των παιγνίων"

"Μη μας το είδωλο τάραττε”, θα φωνάξουν πολλοί που έχουν αποθεώσει τον Βαρουφάκη. Συγνώμη Varoufakis fans! Για το καλό του και το καλό μας τα γράφω.

Κατ’ αρχήν, για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, άλλοι και άλλες θεωρούν το Γιάνη αρρενωπότατο, κι όχι η γράφουσα. Μεταξύ μας, προσωπικά τον θεωρώ απλά σνομπ. Εκεί που έχω κάποιες αμφιβολίες είναι στο εάν ο άνθρωπος είναι εκ του φυσικού του σνομπ  ή, το χειρότερο, αν επέλεξε αυτό το στυλ για να προκαλεί συζητήσεις γύρω από το όνομά του - οπότε αυτό λέγεται ματαιοδοξία.

Πάντως, εγώ, επειδή είμαι της παλιάς σχολής, δεν θα μπορούσα να παρουσιαστώ σε οποιουσδήποτε αξιωματούχους για σοβαρή συζήτηση, σοκάροντάς τους με τις ενδυματολογικές μου επιλογές, όση εμπιστοσύνη κι αν είχα στις γνώσεις και τις ικανότητές μου, κι όσο χαμηλή κι αν ήταν η άποψή μου για τους συνομιλητές. Πολύ περισσότερο, αν στις συζητήσεις αυτές δεν εκπροσωπούσα απλά τον εαυτό μου αλλά μια κυβέρνηση κι έναν ολόκληρο λαό.

Ο Γιάνης, μάλιστα, ενέταξε στην όλη σνομπίστικη συμπεριφορά του και το να προσέλθει στο Eurogroup χωρίς να διανείμει στους 18 συναδέλφους του υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης ένα έγγραφο με περίληψη, έστω, των προτάσεων της Ελλάδας. Εκτός αν και αυτό εντάσσεται στη “θεωρία των παιγνίων” όπου ο Γιάνης έχει πάρει ειδικότητα. Παίζει βέβαια και το άλλο, δηλαδή το να μην προσκόμισε έγγραφο διότι ούτε κι αυτός ήταν σίγουρος τι να γράψει ώστε να καλύψει όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας στο ότι «Verba volant, scripta manent». Πονηρός ο Γιάνης!

Δείτε τι έγραψε το Reuters:"EU sources said some ministers were surprised that the informal tone extended to him not offering a written document outlining proposals. Varoufakis simply made oral statements.

Πάντως, ακόμη και στη Γερμανία, ο Γιάνης με το ξυρισμένο κεφάλι και το πουκάμισο έξω κλέβει καρδιές! Μάλιστα, όπως διάβασα εδώ, η Γερμανική Δημόσια Τηλεόραση ZDF  συνέκρινε τον Γιάνη Βαρουφάκη με το σκληρό άνδρα του Χόλιγουντ Bruce Willis, ενώ το περιοδικό Stern δημοσίευσε άρθρο για την κλασσική αρρενωπότητα του Γιάνη μας! 

Η παρουσιάστρια της ZDF, Marietta Slomka, είπε ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας ενδιαφέρων χαρακτήρας, άνδρας γεμάτος χάρισμα, ενώ οπτικά θα μπορούσε κανείς να τον φανταστεί να πρωταγωνιστεί σε μια ταινία όπως η "Die Hard 6”. Ακόμη και ο Oliver Welke, οικοδεσπότης της παρωδίας "Heute Show” της ZDF, παραδέχτηκε ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας απίστευτα ελκυστικός άνδρας.  

"Τι κάνει τον Γιάνη Βαρουφάκη ένα σύμβολο του σεξ” ("What makes Yanis Varoufakis a sex icon”) ήταν η επικεφαλίδα της συντηρητικής εφημερίδας Die Welt, σε μια ενθουσιώδη ιστορία για τη φαλάκρα του, το κουλ στυλ και τη Yamaha μηχανή του ("his balding head, cool style and muscular Yamaha motorcycle”).

"Ακόμη κι αν τα χρέη της Ελλάδας προκαλούν ένταση, ο νέος υπουργός των οικονομικών της είναι οτιδήποτε παρά ηλίθιος... Ένα αστέρι γεννήθηκε. Δεν έχει αναγκάσει τους πιστωτές να πέσουν στα γόνατα, αλλά ο καθηγητής οικονομικών ταρακουνάει τα κουστούμια της Ευρώπης με την ανέμελη εμφάνισή του και το ψύχραιμο βλέμμα του”, έγραψε η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, που πρόσκειται στην Άνγκελα Μέρκελ. (πηγή)

Κατά τ’ άλλα, εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στο Γιάνη και του εφιστώ την προσοχή να μην καβαλήσει το καλάμι με τα εγκώμια που του πλέκουν, μπας και πέσει προτού προλάβει να μας σώσει.