ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Συγκλονιστική η δύναμη ψυχής της Κενυάτισσας μαραθωνοδρόμου

Μια εικόνα, αμέτρητα σωτήρια μηνύματα! Το μεγαλείο της ψυχής και η υπεροχή της πάνω στη σάρκα! Η ακαταμάχητη δύναμη του πνεύματος! Η πίστη που μετακινεί βουνά! Η σιδερένια θέληση που υπερνικά τα εμπόδια! Η επιμονή που θριαμβεύει! Ένα παράδειγμα αφοβίας που συγκινεί και εμπνέει! Παράδειγμα προς μίμηση.

Η Κενυάτισσα μαραθωνοδρόμος Χιβόν Ενγκέτιχ "άδειασε" από δυνάμεις και ενώ προηγούνταν στο Μαραθώνιο του Όστιν. 

Έπιασε τα γόνατα της, αλλά δεν εγκατέλειψε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Έπεσε στα τέσσερα και αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι τον τερματισμό, μπουσουλώντας. Αγνόησε τις εκκλήσεις των εθελοντών του αγώνα να σταματήσει που την είχαν πλησιάσει με ένα καροτσάκι, θέλοντας να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 

Η 29χρονη μαραθωνοδρόμος ταξίδεψε στο Όστιν του Τέξας για να αγωνιστεί στο Μαραθώνιο. Ήταν τόση η διαφορά που είχε αποκτήσει που κατέκτησε την τρίτη θέση τελικά, κατέρρευσε όταν διέσχισε στα τέσσερα τη γραμμή του τερματισμού. 

Ο διευθυντής του αγώνα, Τζον Κόνλεϊ της είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Έτρεξες τον πιο θαρραλέο αγώνα και μπουσούλησες με τον πιο θαρραλέο τρόπο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου”. 
Υποσχέθηκε να της δώσει τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν στη δεύτερη μαραθωνοδρόμο. Το ατομικό ρεκόρ της Ενγκέτιχ στο Μαραθώνιο είναι δύο ώρες, 34 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. 

Τελευταία έχουμε χάσει τη "μαγεία" του αθλητισμού, αλλά η Ενγκέτιχ μας θύμισε τι πραγματικά σημαίνει ο αθλητισμός για τους ίδιους τους αθλητές που αφιερώνουν ολόκληρη τη ζωή τους στην... τέχνη τους. Είναι μια από τις συγκλονιστικότερες αθλητικές εικόνες της χρονιάς.  (πηγή)