ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε τρίζει τα δόντια του

Τ’ άκουσες Λαφαζάνη; Τ’ άκουσες Στρατούλη; Τ’ ακούσατε αιθεροβάμονες της "Αριστερής Πλατφόρμας" του ΣΥΡΙΖΑ; Η Γερμανία δεν δίνει ούτε ένα ευρώ χωρίς αξιολόγηση! Μας τέλειωσαν οι κουτόφραγκοι! Εσείς, σύντροφοι Συριζαίοι, θα εγκαταλείψετε επιτέλους τον παιδότοπο των ψευδαισθήσεων προτού μας ρίξετε στο γκρεμό; 
Αχ! Βιάστηκες, Αλέξη Τσίπρα, να καείς...  Και σε είχα προειδοποιήσει μέσα από το ταπεινό τούτο ιστολόγιο, όταν το Μάιο του 2014 πήγες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσεις εκλογές.
Το μόνο χαρτί που σου απομένει τώρα είναι να κυνηγήσεις αμείλικτα τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, μπας και ξεχαστεί η ταπεινωτική κωλοτούμπα σου. Εκεί σε θέλω!

Πάντως, μην προσπαθείς να μετονομάσεις την αποτυχία σε επιτυχία διότι αυτογελοιοποιείσαι ακόμη περισσότερο. Κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο έλεγε χθες ότι η συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2012 στο Eurogroup, έχει χάσει την ισχύ της. «Αυτό που ισχύει πλέον είναι η συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής. Και σε αυτήν αναφέρεται ρητά, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της εμπρόθεσμα και εξ ολοκλήρου σε όλους τους δανειστές».
Στο Βερολίνο, οι εκτιμήσεις είναι, ότι η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε με πολύ υψηλό ρίσκο και έχασε. «Αν συγκρίνετε το ντοκουμέντο της Τετάρτης (σ.σ.: 19 Φεβρουαρίου), που περιείχε πολλές παραχωρήσεις, με εκείνο της Παρασκευής, που παίρνει πίσω όχι μόνο τις νέες παραχωρήσεις, αλλά και παλιές, όπως εκείνη για ελάφρυνση του χρέους, θα καταλάβετε το μέγεθος των απωλειών. Με αποτέλεσμα, το παρατεταμένο πρόγραμμα να φαίνεται σκληρότερο από το αρχικό». (πηγή).

 «Το περιβάλλον του κ. Σόιμπλε κατέγραψε πάντως με αρκετή δόση ειρωνείας, την προσπάθεια του κ. Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν δική τους νίκη. 
"Γελάσαμε ακούγοντάς το, αλλά δεν θελήσαμε να του δώσουμε συνέχεια" είπε η πηγή. 
"Το κείμενο της συμφωνίας μιλά από μόνο του" είπε. 
Παράλληλα όμως παραδέχθηκε, ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε ένα σθένος στις διαπραγματεύσεις, που ήταν εντελώς ανύπαρκτο στις προκατόχους της.» (πηγή)