ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Διάλογος Προκόπη Παυλόπουλου - Ζωής Κωνσταντοπούλου Προκόπης Παυλόπουλος προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Κυρία Πρόεδρε σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ εσάς, το Προεδρείο της Βουλής και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Βουλευτές των δημοκρατικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή. Μια τιμή όμως που απ’ αυτή τη στιγμή μετατρέπεται σ’ ένα μέγιστο χρέος. 
Και το χρέος αυτό οριοθετείται από τη μια πλευρά από το καθήκον του πολίτη κι από την άλλη από το ίδιο το Σύνταγμα. Είναι οι διατάξεις που καθορίζουν τον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να κινηθεί και δεσμεύομαι να κινηθώ. 
Πρώτον η απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση και χωρίς κανενός είδους έλλειψη θάρρους. 
Δεύτερον είναι μη υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. 
Τρίτον είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 
Και τέταρτον είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. 

Αυτό το δημόσιο συμφέρον σήμερα, σ’ αυτές τις συνθήκες, συμπυκνώνεται κατά βάση στην ανάγκη να υπερασπιστούμε τις θυσίες του λαού μας και να βγούμε το γρηγορότερο δυνατόν απ’ αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια - έναν εφιάλτη ο οποίος έχει θίξει τις αξίες τις βασικές πάνω στις οποίες στηριζόμαστε ως έθνος και ως λαός, τις οποίες καθορίζει το Σύνταγμα. Και είναι η αξία του ανθρώπου και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.  

Σ’ αυτόν τον αγώνα τον οποίο δίνουμε ως λαός δεν είμαστε μόνοι μας. Τον δίνουμε με όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί οι ίδιες ακριβώς αγωνίες υπάρχουν παντού. Κι αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος όχι μόνο για το λαό μας· είναι για την ίδια την Ευρώπη. Γιατί μέσω αυτού του αγώνα υπερασπιζόμαστε και την Ευρώπη, όπως την φαντάστηκαν, την ίδρυσαν και την καλλιέργησαν ιδίως τα πρώτα χρόνια οι ιδρυτές της. Ξαναγυρίζουμε, λοιπόν, στις ρίζες γιατί όταν γυρίζεις στις ρίζες σου μπορείς να υπηρετήσεις το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά. 

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθώ, θα είμαι πάντα στην υπηρεσία του Κοινοβουλίου και θα υπηρετήσω αυτό το οποίο το Κοινοβούλιο το ίδιο, εκφράζοντας τον ελληνικό λαό, μου επιβάλλει. Και να 'στε βέβαιη, ότι όπως σ’ όλη τη διαδρομή της ζωής μου δεν έκανα εκπτώσεις, ούτε ταξίδεψα με σημαίες ευκαιρίας, θα πράξω το ίδιο μέχρι την τελευταία μέρα που θα βρίσκομαι σ’ αυτό το αξίωμα. Σας είπα και πάλι, από τώρα δεν είναι αξίωμα, είναι χρέος. 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Συγχαρητήρια και ευχές για επιτυχία στον Προκόπη Παυλόπουλο!