ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης και Δημήτρης Κουτσούμπας, τζάμπα μάγκες!

Ο διεθνιστής Μίκης Θεοδωράκης νοσταλγεί τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία! 
Οξύμωρο, ε;


Ο Μίκης κι ο Δημήτρης αγνοούν, φαίνεται, ότι είμαστε υπερχρεωμένοι και, ως εκ τούτου, στο έλεος των δανειστών, αφού ως χώρα δεν παράγουμε τίποτα και επί δεκαετίες οι άχρηστες κυβερνήσεις που εκλέγαμε δανείζονταν ασύστολα για να καταναλώνουμε. 
Αγνοούν επίσης ότι η κομμουνιστική ιδεοληψία απέτυχε παγκοσμίως, αφού είχε βάλει λαούς στο γύψο επί δεκαετίες. 
Κι επειδή τα αγνοούν όλα αυτά ή δεν θέλουν να τα θυμούνται, κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα ξεσηκώνοντας κουφιοκέφαλους οπαδούς και υπονομεύοντας κάθε απόπειρα δημιουργικής προσπάθειας από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Προφανώς ο Κουτσούμπας ζήλεψε τη δόξα  που απήλαυσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την σωτήρια κωλοτούμπα του και θέλει να του πάρει τη θέση στην καρδιά των αγανακτισμένων.
Ο υποκριτής Δ. Κουτσούμπας, όμως, δεν θέλει να κυβερνήσει ποτέ το κόμμα του, ούτε να συγκυβερνήσει, για να μην ξεγυμνωθεί στην πράξη η ουτοπία την οποία πρεσβεύει το ΚουΚουΕ. Τζάμπα τους πληρώνουμε κι αυτούς για να βρίσκονται στη γαλαρία της Βουλής... Να βράσω τη δημοκρατία τους!
 Πάντως ο Μίκης ο Θεοδωράκης, σε μια έκρηξη ειλικρίνειας το 2012, είχε ομολογήσει "Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε όλοι σχιζοφρενείς!" Χωριό που φαίνεται...
Εξάλλου, στις 31/12/2009, στην ομιλία του στη Λέσχη Αξιωματικών, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αποκαλέσει τον κομμουνισμό ουτοπίαΟ Κομμουνισμός ως το αποκορύφωμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της παλλαϊκής ευθύνης και εξουσίας και της απόλυτης ελευθερίας (όραμα που έμεινε άπιαστο φυσικά, δεν εφαρμόστηκε πραγματικά ποτέ και πουθενά, ώστε να παραμένει ακόμα σήμερα μια ουτοπία) και τέλος ο Διεθνισμός που σφυρηλατήθηκε μέσα μας τον καιρό του αγώνα όλων των λαών κατά του φασισμού-ναζισμού για μια παγκόσμια κοινωνία χωρίς σύνορα και πολέμους.

Και βέβαια Μίκη μου, ουτοπία δεν είναι μόνο ο κομμουνισμός αλλά και ο διεθνισμός, τουτέστιν η παγκοσμιοποίηση, τον πικρό καρπό της οποίας γευόμαστε σήμερα και για τον οποίο εσύ παραπονιέσαι και δυσανασχετείς, νοσταλγώντας τη χαμένη εθνική κυριαρχία...
Διεθνισμός και εθνική κυριαρχία δεν πάνε μαζί, Μίκη Θεοδωράκη. Δεν μπορείς να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή. Αδύνατον!

Ολόκληρη η επιστολή Μίκη Θεοδωράκη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. 
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις: 

Πρώτονη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους. 
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και 
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. 

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας. 
Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. 
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους. 
Χαίρομαι που ο Λαός μας δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά». 
Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Αγαπητέ Μίκη, 
Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη χαιρετιστήρια επιστολή σου για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά. 
Με εκτίμηση, 
Δημήτρης Κουτσούμπας 
Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. 
Αθήνα 26/2/2015