ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσίγραφο της ΕΚΤ προς την ελληνική κυβέρνηση

Αργά χθες το βράδυ, το συμβούλιο των διοικητών της ΕΚΤ αποφάσισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι οι κανονισμοί που υπάρχουν θα τηρηθούν. Η ΕΚΤ έλαβε δύο αποφάσεις:

1.  Από τις 11 Φεβρουαρίου να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για να παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες. 

«Η ανακοπή αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους κανόνες του Ευρωσυστήματος, από τη στιγμή που προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να συμπεράνουμε ότι θα υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος», σημειώνει η ΕΚΤ, αναφερόμενη στον έλεγχο της τρόικας για το πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.
2. Να παραταθεί κατά δύο εβδομάδες η χρήση του ELA από τις ελληνικές τράπεζες που είχε εγκριθεί πριν από δύο εβδομάδες. (πηγή)

Όπως είχα γράψει εδώ, η ΕΚΤ έχει ήδη απορρίψει το αίτημα του κ. Βαρουφάκη για επιπλέον έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισ. ευρώ.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στις 9 Δεκεμβρίου 2014 ο νυν Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία είχε προβλέψει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόβλημα ρευστότητας.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε στην ίδια συνέντευξη υποστηρίξει ότι ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος πως μια τέτοια απειλή είναι πιθανή από πλευράς της ΕΚΤ γιατί όπως είχε σημειώσει "αυτό ακριβώς είχε κάνει το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, αυτό έκανε ή υπονόησε πως θα κάνει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012”.

Μια τέτοια απειλή είναι απαράδεκτη και δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, ούτε από το καταστατικό της ΕΚΤ είχε αναφέρει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.»
(Πηγή)

Άρα ο κύριος Βαρουφάκης δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια κινδύνου. Ήξερε τι θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αν προσπαθούσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του.