ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικά επικίνδυνο το μίσος Τσίπρα για Σαμαρά και ΝΔ


Μελετώντας τη χθεσινή τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τρόμαξα και μάλιστα ανατρίχιασα. Ένιωσα το μίσος και την αρνητική ενέργεια που έβγαιναν από το στόμα του πρωθυπουργού να διαπερνά το είναι μου και να μου προκαλεί φοβερή ανησυχία για την επόμενη μέρα.  
Εδώ δεν μιλάμε για  έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, που έτσι κι αλλιώς έχουμε συνηθίσει να μην τον βλέπουμε στους πολιτικούς μονολόγους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έκρηξη αδυσώπητου μίσους του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια μάλιστα στιγμή που του ζητούσε την υποστήριξη στη σημερινή σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. 

Δείτε αποσπάσματα της ομιλίας Σαμαρά, και κατόπιν αποσπάσματα με την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα και αναλογιστείτε αν αυτό είναι δημοκρατία και αν ένας λαός μπορεί έτσι να πάει μπροστά. Προσωπικά δεν βλέπω φως, διότι ο Θεός δεν συνεργάζεται με ανθρώπους που διακατέχονται από μίσος, είτε πιστεύουν στην ύπαρξή του είτε όχι. Και χωρίς την ευλογία του Θεού, που έρχεται μόνο όταν υπάρχει ομόνοια, αλληλοσεβασμός και αγάπη, αδύνατον να ευημερήσει ένας λαός. Διότι, βλέπετε, ο Θεός δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός...

Αντώνης Σαμαράς: ... Σας το λέω καθαρά από την πρώτη στιγμή ότι όποιος αγαπάει την πατρίδα του, θέλει να πετύχει η νέα Κυβέρνηση.
 (...) (...)
Δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας. Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά πετύχετε. Και σας εύχομαι ειλικρινά να πετύχετε.
Δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα. Μακάρι να μας δώσετε την ευκαιρία να στηρίξουμε οτιδήποτε είναι προς το συμφέρον της χώρας.
(...) (...)
Αντίθετα, αρετή είναι να μπορείς να πεις στον άλλο «μπορεί σε κάθε σου βήμα να με υπονόμευσες, αλλά εγώ θα σε στηρίξω, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου. Κοίτα μονάχα μη βλάψεις τη χώρα μας». Και αυτή είναι η αρετή της Νέας Δημοκρατίας.
(...) (...)
Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν πρόκειται να σας υπονομεύσουμε, όπως κάνατε εσείς σε κάθε μας βήμα, ούτε βέβαια πρόκειται να επιτρέψουμε να πάτε την Ελλάδα στα βράχια. 
(...) (...) 
Αύριο πηγαίνω στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν θα πάω εκεί ως αντίπαλός σας. Θα πάω για να στηρίξω την Ελλάδα, όπως έκανα πάντα. 
(...) (...)
Μας καλέσατε να σας στηρίξουμε, δηλαδή να κάνουμε εκείνα που εσείς δεν κάνατε. Εμείς θα το κάνουμε, κύριε Τσίπρα, φτάνει η πυξίδα σας να μη δείχνει τα βράχια.
(...) (...)
Εάν σας στηρίζουμε – σας το ξαναλέω – είναι γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις για τον τόπο και γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. 
Από τη στιγμή που εσείς διαχειρίζεστε τις τύχες της χώρας, αν δείξετε υπευθυνότητα, θα βρείτε από εμάς περισσότερη στήριξη από όση φαντάζεστε. Αν όμως συνεχίσετε το δρόμο της ανευθυνότητας, τότε η παράταξή μας και εγώ θα κάνουμε το κάθε τι για να μην το πληρώσει η χώρα.

*********

Αλέξης Τσίπρας: Εσείς, όμως, ονειρευόσασταν – και συνεχίζετε να ονειρεύεστε – παρενθέσεις. Σχεδιάσατε στην τελευταία λεπτομέρεια τον εκβιασμό της Ελλάδας.
 (...) (...)
 Και αυτό ήταν δική σας επιλογή, συνειδητή και μοχθηρή, η τελευταία σας ελπίδα μήπως και απειλώντας την Ελλάδα δικαιωθείτε ή διασωθείτε εσείς προσωπικά. 
(...) (...)
Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια…μόνο και μόνο για να μην σας καταπιεί η ιστορία. Καταλάβετέ το, όμως, η ιστορία σας έχει ήδη καταπιεί.
 (...) (...) 
Σήμερα μιλήσατε γενικόλογα. Τι ακριβώς θα υποστηρίξετε αύριο;
 (...) (...)
 Θα υποστηρίξετε να πάρουμε ένα πρόγραμμα - γέφυρα, να ανασάνουμε, να έχουμε χρόνο για να μπορέσουμε να πάμε σε μια συμφωνία η οποία να δώσει προοπτική σε αυτό τον τόπο; Αυτό είναι το ερώτημα. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές. 
 (...) (...) 
 Την καταστροφή την επιδιώκετε. 
Είναι ο μύχιος πόθος σας η καταστροφή. Το ατύχημα δεν το καταφέρατε προεκλογικά. 
Την επιδιώκετε τώρα, μπας και καταφέρετε έτσι να κρύψετε τις ευθύνες σας.