ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: η συμφωνία μοιάζει ήττα για την Ελλάδα, αλλά...


Paul Krugman: Η συμφωνία μοιάζει με ένα "Δελφικό Διάβημα”

«Εντάξει, έχουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία ... τι;
Έχουμε τέσσερις μήνες χρηματοδότησης, και επιπλέον ό, τι μοιάζει με μια συμφωνία να μην υποχρεωθεί η Ελλάδα σε δημοσιονομικούς στόχους τούτη τη στιγμή, εν όψει πιθανής επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης. Το ερώτημα είναι  με ποιες δεσμεύσεις επισυνάπτεται.

Φαινομενικά η Ελλάδα παραχώρησε λεκτικά πολύ έδαφος: το πράγμα σχετικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το Eurogroup του Νεμβρίου του 2012, επανέρχεται, το οποίο πιθανώς σημαίνει ότι η Γερμανία θα αξιώσει μια δέσμευση να παραμείνει στο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5%. Αλλά προφανώς η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι η συμφωνία προσφέρει νέα ευελιξία, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχυριστεί πως δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

Έτσι, είμαστε σε μια περίεργη θέση: αυτό μοιάζει με μια ήττα για την Ελλάδα, αλλά αφού τίποτα ουσιαστικό δεν επιλύθηκε, αυτό είναι μια ήττα μόνο εάν οι Έλληνες τη δεχτούν ως ήττα· πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα απολύτως δεν έχει σαφώς επιλυθεί. Και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα καλό αποτέλεσμα - χρόνος για την Ελλάδα να συντονίσει τις πράξεις της.

Πράγματι πιάνω τον εαυτό μου να θυμάται ένα παλιό ανέκδοτο, το οποίο ελαφρώς τροποποιημένο ταιριάζει στην περίπτωση αυτή: τι παίρνεις αν συναντήσεις ένα νονό με μια ομάδα των υπουργών οικονομικών; Κάποιον που σου κάνει μια προσφορά που δεν μπορείς να καταλάβεις;» (πηγή)