ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι μάσκες έπεσαν: πιθανός έκτακτος φόρος από Βαρουφάκη!

 

Όσοι αιθεροβάμονες είχατε πιστέψει ότι ο σουλατσαδόρος νάρκισσος Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας σύγχρονος αλχημιστής που μπορούσε να κόψει ευρώ από τα νταμάρια, ή να απογειώσει την ανάπτυξη, ή να εξολοθρεύσει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή για να ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς, φαντάζομαι τώρα να προσγειωθείτε στη ζοφερή πραγματικότητα. 


Αν χρειαστεί, είπε ο αναιδής αυτός, θα επιβάλει και έκτακτους (διάβαζε μόνιμους) φόρους στα συνήθη υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους της κατακρεουργημένης πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης, αφού οι δεδηλωμένοι πλούσιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι αρκετοί. Θα ακολουθήσει, δηλαδή, και ο ίδιος τη βρώμικη πεπατημένη την οποία ακολούθησαν οι "δωσίλογοι" προκάτοχοί του στον υπουργικό θώκο του Υπ. Οικ., που ξεζούμισαν τους συνήθεις υπόπτους με τις έκτακτες-μόνιμες εισφορές (αναγκαστικής) αλληλεγγύης, που μάλιστα επιβλήθηκαν δύο φορές στους συνταξιούχους ως εκδίκηση που ζούνε ακόμη...
 Για να πάρετε μια ιδέα, παραθέτω τις μηνιαίες κρατήσεις (εκτός του φόρου και της παρακράτησης του κλάδου υγείας, χωρίς να έχουμε αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη) που γίνονται στη σύνταξή μου από τους βλοσυρούς και αχαΐρευτους σωτήρες μας, πέραν της κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης:

Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης ν.3986/11 αρ.29    34,94


Μείωση ν.4051/2012 αρ.6    92,83


Μείωση ν.4093/2012   198,08


Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ν.3863/10  € 156,91


Μείωση ν.4024/2011 αρ.2   € 11,10

Κοντολογίς, η καθαρή ετήσια σύνταξή μου σήμερα είναι μειωμένη κατά 45% από εκείνη που έπαιρνα το 2009.

Και αν η καταλήστευση αυτή από τις δυσβάστακτες εισφορές που πλήρωνα στο ΤΣΜΕΔΕ για 40 χρόνια είχε πιάσει τόπο και είχε ορθοποδήσει η Ελλάδα, θα έλεγα , "χαλάλι, συνέβαλα κι εγώ στη σωτηρία της πατρίδας".

Εδώ όμως, μετά από πέντε χρόνια ανελέητης αφαίμαξης, βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερο σημείο από εκείνο που είχαμε ξεκινήσει, και απειλούμαστε με περισσότερους έκτακτους (μόνιμους) φόρους από τον χαζοχαρούμενο φιγουρατζή, νέο τσάρο της ανοικονόμητης οικονομίας.

Κατά τ’ άλλα, οι ψευτοκομμουνιστές της πλειοψηφίας της Βουλής διαμαρτυρήθηκαν μπας και δεν πάρουν τζάμπα αυτοκίνητα, λες και η βΟλευτική αποζημίωση των 8.000 ευρώ μηνιαίως δεν τους φτάνει για να συντηρήσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Περί μείωσης του αριθμού των 300 αργόσχολων βΟλευτών στους 200, ουδείς λόγος από τον κ. Τσίπρα και την κ. Κωνσταντοπούλου, για να επαληθεύεται εσαεί το ρηθέν : Δεξιοί, αριστεροί, όλοι ίδιοι στο φαΐ!

Μας κοστίζει ακριβά η ψευτοδημοκρατία σύντροφοι, χωρίς κέρδος κέρατα! 
Αλλά μπρος τα κάλλη, τι είναι ο πόνος;