ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

"Αδιάβαστοι" πήγαν στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


"Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί", λέει η παροιμία. Ας ελπίσουμε ότι στην περίπτωσή μας αυτή δεν θα επαληθευτεί και η καλή μέρα για τη νέα κυβέρνηση και την Ελλάδα θα φανεί λίγο αργότερα... Πάντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και δυσκολεύουν τους εκπροσώπους της Τρόικας να μας εμπιστευθούν. (Συγνώμη, δεν έπρεπε να την πω "Τρόικα”. Αλήθεια, πώς θα τη λέμε τώρα, βρε παιδιά, για να μην προκαλούμε το "λαό μας";)
Λοιπόν, η κοινή λογική τι λέει; Λέει πως αφού ο Αλέξης Τσίπρας βιαζόταν να κυβερνήσει και εκβίασε πρόωρες εκλογές, θα έπρεπε να είχε έτοιμες τις ανατρεπτικές προτάσεις του, συγκεκριμένες και κοστολογημένες. Όμως ακόμη το οικονομικό επιτελείο ψάχνεται! Όλα προς το παρόν είναι γενικά, αόριστα και νεφελώδη: και το 70% των μέτρων του επάρατου μνημονίου που είπαν-ξείπαν ότι θα μείνει και το 30% που λένε ότι θα φύγει... Ποιο 70 και ποιο 30 τοις εκατό;  Τρέχα γύρευε και βαρουφοκαρτέρει...
«Στενά περιθώρια για συμφωνία την Δευτέρα

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους της Τρόικας στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου, με πιθανότητα να συνεχιστούν και την Κυριακή, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι εργασίες που διεξάγονται από χθες θέλουν τις δύο πλευρές να προσπαθούν να "βάλουν σε χαρτί", ποιες μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν στο υφιστάμενο πρόγραμμα δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ποιες όχι και πώς προτείνει να τις αντικαταστήσει.

“Προσπαθούν να σχεδιάσουν τον ελληνικό χάρτη των μεταρρυθμίσεων”, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας ότι δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι περισσότερο ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.
Οι συναντήσεις σήμερα ήταν συνεχείς καθώς ο όγκος είναι μεγάλος και η ελληνική πλευρά μέχρι χθες δεν έχει καθίσει ποτέ να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων με νούμερα και πίνακες. 

Ακόμα και στο Εurogroup αλλά και στην τεχνική συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων οικονομικών που γίνεται πριν, στο Εuroworking group, η ελληνική πλευρά έκανε περισσότερο μια πολιτική τοποθέτηση κάτι που φαίνεται να ενόχλησε τους εταίρους.

Τέλος, οι ελπίδες για μία συμφωνία την Δευτέρα είναι λίγες, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.» (πηγή)