ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξη Τσίπρα, το μνημόνιο θα παραμείνει εδώ!

Αγάπιε! Μην το λες μνημόνιο, πέστο πρόγραμμα! Θυμάστε, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων, το Θόδωρο Πάγκαλο που έλεγε ότι το μνημόνιο είναι ευκαιρία και ευτυχία για τον τόπο; Δείτε το video για να το θυμηθείτε:Τελικά, πέντε χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε ότι το μνημόνιο δεν εκλήφθηκε ως ευκαιρία κι ούτε μας έφερε την ευτυχία. Απεναντίας, δάκρυα κι αναστεναγμούς μας έφερε, διότι ο Έλληνας λατρεύει τα παραδοσιακά εθνικά κουσούρια του και δεν θέλει ν’ αλλάξει με καμία κυβέρνηση. Εδώ επαληθεύεται η παροιμία “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”... 
Ονειροπόλε Αλέξη, δυστυχώς το μνημόνιο ήρθε για να μείνει, όσο κι αν πασχίζεις να το εξορκίσεις λεκτικά. Μένει ως εκδήλωση της νομοτέλειας, ως καρπός της μακροχρόνιας ασωτίας και του κρετινισμού κυβερνήσεων και λαού. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος στο άρθρο που παραθέτω, το μνημόνιο είναι οι κομμένες συντάξεις, οι ακρωτηριασμένοι μισθοί, τα χαράτσια... Κι αυτά θα μείνουν... Βαβαί! Παπαί!
Μνημόνιο είναι ακόμη τα απαξιωμένα ακίνητα, τα δισεκατομμύρια καταθέσεων που έκαναν φτερά από τις πολλάκις ανακεφαλαιοποιημένες και πάντα στεγνωμένες από ρευστό ελληνικές τράπεζες, οι ζωές που χάθηκαν από την κατάθλιψη και την ασιτία και άλλα μνημονιακά δεινά που ενέσκηψαν στο λίκνο της "Δημοκρατίας"... Και για όλα αυτά δεν φταίει ο θεός της Ευρωζώνης που τάχα μας μισεί, αλλά το κεφάλι το κουτό μας.

 Ε.Μ.: «Τελικά τα καταφέραμε. Μείναμε μόνοι. Ακόμη και οι Κύπριοι βρέθηκαν απέναντί μας. Είναι το πρώτο και μεγάλο "επίτευγμα" που έχει καταγράψει στη μέχρι τώρα θητεία της η κυβέρνηση. Που, όμως, επιμένει ότι διαπραγματεύεται. Αλλά δυστυχώς όχι μόνο με τους εταίρους. Διαπραγματεύεται και με τις συνιστώσες της, διαπραγματεύεται και με τους προσερχόμενους στις πλατείες. Και ποτέ και πουθενά μια τριπλή διαπραγμάτευση δεν κατέληξε σε αίσιο αποτέλεσμα. 

Ο πρωθυπουργός θέλει να μας βλέπει περήφανους και αξιοπρεπείς. Προσωπικά δεν αισθάνομαι περήφανος διαπιστώνοντας ότι όλοι μου γυρίζουν την πλάτη. Και ούτε και αισθάνομαι αξιοπρεπής όταν ο ένας μετά τον άλλον οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ευρώπης μου θυμίζουν ότι μου έχουν δανείσει χρήματα που πρέπει να τα επιστρέψω και ότι δεν δικαιούμαι να διατείνομαι ότι πρέπει να διαγραφούν επειδή έτσι αποφασίσαμε οι οφειλέτες. 

Κι όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί σε μια λέξη, την "παράταση". Δεν τη θέλει, λέει, δεν την αντέχει. Παραμύθια. 
Επανειλημμένως κατήγγειλε ο Τσίπρας την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή του παρέδωσε δίμηνη και όχι εξάμηνη παράταση του μνημονίου. Τη θέλει, αλλά υπό τον όρο να μην τη φορτωθεί. Για να μπορεί να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει και ότι εκείνη είναι που το τελείωσε. 

Αλλά το μνημόνιο δεν είναι ένα φύλλο χαρτί. Είναι οι συνέπειες που έχει προκαλέσει. Οι κομμένες συντάξεις, οι ακρωτηριασμένοι μισθοί, τα χαράτσια. Κι αυτά θα διατηρηθούν, θα παραταθούν, όχι για μήνες, αλλά για χρόνια. Χωρίς η σημερινή ή όποια άλλη κυβέρνηση να μπορεί να τα καταργήσει με μια απόφασή της εδώ και τώρα. Η ουσία θα μείνει, αλλά ποιος ασχολείται με την ουσία; 

Οι πλατείες θέλουν συνθήματα, ψευδαισθήσεις, ανέξοδους και μεγαλόστομους θριάμβους. Θέλουν να βροντοφωνάξουν στην Ευρώπη: "Ξέρετε ποιοι είμαστε εμείς, ρε κουτόφραγκοι;". 

Αλλά δυστυχώς οι κουτόφραγκοι μας έχουν τελειώσει. Μόνο που δεν θέλουμε, δεν μας βολεύει να το καταλάβουμε. Κι εκείνο που καταφέρνουμε είναι να τους μεταβάλουμε τον έναν μετά τον άλλον αν όχι σε εχθρούς, τουλάχιστον σε αντιπάλους. Ακόμη και τους Κυπρίους. Μόνο και μόνο επειδή ένας Αλέξης αποφάσισε να ξανακρυφτεί πίσω από λέξεις». (πηγή)