ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Δεν φέρνουν τη συμφωνία στη Βουλή για να μην ψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Περίεργα και αντιδημοκρατικά ήθη για τους αριστερούς σούπερ δημοκράτες! Γιατί τόση απροθυμία στο να φέρουν στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία για τετράμηνη παράταση του Eurogroup; Κάποιοι λένε ότι δεν το θέλει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άλλοι λένε άλλα.

«Είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει» αυτή τη διαδικασία, λέει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει: 
«Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της "δανειακής σύμβασης" από το "πρόγραμμα" την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων» (πηγή)


«Ήδη φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί η θέση της ηγετικής ομάδας ότι δεν χρειάζεται ψήφιση του κειμένου από τους βουλευτές. 
Αυτή η θέση εντείνει τις αντιδράσεις στελεχών, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας, ή ο Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι θα προτιμούσε να "περάσει" το κείμενο από το σώμα. 

Παραδόξως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης συμφωνούν ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητη, ενώ ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας επικεντρώνει την κριτική του στην ουσία του κειμένου.» (πηγή)

Προσωπικά, νομίζω πως ο λόγος που οι Συριζαίοι δεν φέρνουν τη συμφωνία στη Βουλή για επικύρωση είναι διότι δεν θέλουν η τετράμηνη παράταση να ψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα επιβεβαίωνε ότι η συμφωνία για την οποία κομπάζουν είναι συνέχεια του μνημονίου της προηγούμενης κυβέρνησης και θα αποκάλυπτε τα ψέματά τους στους ψηφοφόρους τους.  Επικίνδυνες κουτοπονηριές!

Και για της υποψίας μου το αληθές, ιδού τι είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι θετικό ότι η Βουλή δεν θα κυρώσει τη χρονική επέκταση μίας δανειακής σύμβασης, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. (πηγή)

Πρόκειται για καραγκιοζιλίκια... Και μη χειρότερα!