ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

OOPS! Foul του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή της Lazard

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανακοίνωσε την ανάθεση στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης. 
Τυχαία άραγε η επιλογή ή επιβεβλημένη "άνωθεν”; 
Μήπως ο "δολοφόνος" επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος;  
Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάρηκε σφόδρα!
Από το Γραφείο Tύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή της Lazard:
 «Είδαμε ότι  ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους τη Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του ΟΔΔΗΧ  την κρίσιμη περίοδο των μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 – Μάρτιος 2012). Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή.
Είναι τώρα καιρός  να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του την σημασία που είχε η δραστική παρέμβαση στο χρέος που συντελέστηκε  στις 9 Μαρτίου 2012 με το δραστικό κούρεμα και τη ριζική αναδιάρθρωσή του. Αναδιάρθρωση που εμπεριέχει και  τη δέσμευση του  Eurogroup για περαιτέρω μείωση, μέσα από την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των κρίσιμων παραμέτρων, μόλις διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος.
Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για την περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup. Αρκεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η μόνη υπάρχουσα και η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική.»
Ας θυμηθούμε ότι η εταιρεία Lazard είναι συνυπεύθυνη μαζί με την τότε κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου για το έγκλημα του κουρέματος των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων και των μικροομολογιούχων.  Σημειωτέον ότι την εποχή εκείνη ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευε την επιλογή της Lazard:
    (πηγή)

Και ερωτώ κι εγώ με τη σειρά μου τον Αλέξη Τσίπρα, αφού η  αντιπολίτευση περί τα εσωκομματικά τυρβάζει: με ποια κριτήρια, ποιες διαδικασίες και ποιο σκεπτικό επιλέχτηκε η εταιρεία LAZARD ως σύμβουλός σας; Πόσο μας στοιχίζει; Ποιος, ποιοι την επέβαλαν;
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ικανή για οικονομικός σας σύμβουλος;
Σαν να μην πάμε καλά...

Δημήτρης Καζάκης: «Η Lazard κανονικά θα έπρεπε να ήταν υπό τον έλεγχο της ελληνικής δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας για το ρόλο της στην εθνική μας τραγωδία. Αντί γι' αυτό προσελήφθη για να συνεχίσει να παίζει τον ίδιο ρόλο.»  Περισσότερα εδώ.