ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Το απατηλό PSI του 2012 και ο σκοτεινός ρόλος της ΤτΕ


"Και να μην την πάρετε δεν θα χυθούν δάκρυα στο Βερολίνο” ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην άρνηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να δεχτεί η Ελλάδα την τελευταία δόση των 7 δις ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο - δόση που θα πήγαινε κατ’ ευθείαν για πληρωμή χρέους. Είναι αυτό που χαρακτηρίστηκε ως "Colpo Grosso” του εκρηκτικού υπουργού Οικονομικών της χώρας μας. Μακάρι το κόλπο αυτό να μας βγει σε καλό!
Ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ανάλυση του ελληνικού χρέους - για όσους τα πάνε καλά με τα μαθηματικά - δημοσιεύθηκε στο  defencenet.gr. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα μπας και γίνουμε σοφότεροι με το κακό που μας βρήκε:

«Το μνημόνιο ήταν η άθλια μεθόδευση μετατροπής ενός απεχθούς και επονείδιστου χρέους σε "νόμιμο", μετακυλίοντάς το μεταξύ άλλων και στους λαούς της Ευρώπης.
Όπως είναι γνωστό, το ΥΠΟΙΚ, από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η σκοτεινή ιστορία, που τόσο έχει στοιχίσει τη χώρα μας, το έλεγχαν άτομα που γνώριζαν πολύ καλά τον "μαύρο" δανεισμό και το σκάνδαλο των Swaps. 

Πλήρωναν λοιπόν κανονικότατα τις δόσεις των Swaps, με δάνεια από τις αγορές.
Με την μεθόδευση του μνημονίου, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χέρια τους τραπεζικά ιδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο-μαμούθ Βρετανικού δικαίου, που μεταξύ άλλων, επιβαρύνει και τους λαούς της Ευρώπης.

Το προγενέστερο χρέος, όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο ακόμα και με μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας, απέναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όχι σε λαούς. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.

Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; "Εγώ δεν θα δεχθώ να ξεπλύνω το χρέος που προέκυψε με την παράνομη ανταλλαγή ομολόγων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν από το PSI”!

 Γνωρίζοντας ότι αυτά τα ομόλογα θα ακυρωθούν σε ενδεχόμενη νομική αντιπαράθεση, ενώ το νέο δάνειο συνιστά παραδοχή της νομιμότητας αυτής της εγκληματικής ενέργειας. Της προνομιακής μεταχείρισης ομολογιούχων δηλαδή.

Συνεπώς, με την κίνηση αυτή ο Γ.Βαρουφάκης ζητά την διαγραφή χρέους σε ιδιώτες, το οποίο για άγνωστο λόγο (να μας πει ο Ε. Βενιζέλος που ήταν και ο "πρωτομάστορας" του PSI) δεν "κουρεύτηκε" όπως συνέβει με τους μιρκοομολογιούχους τους οποίους κυριολεκτικά κατέστρεψαν.
Για να γίνει κατανοητό ας δούμε το χρέος πώς "κουρεύτηκε" με το PSI το 2012:

Εν ολίγοις 

Α.  Ανταλλαγή ομολόγων – Δημόσιο χρέος

Το συνολικό δημόσιο χρέος ήταν 368 δις €.
Έγινε αναγκαστική ανταλλαγή του 95,7% των παλαιών ομολόγων αξίας 206 δις €, δηλαδή 206 x 0,957 = 197 δις € αξία ομολόγων.
Συνεπώς διαγράφεται το ποσό των 197 δις € του χρέους μας.

Το οικονομικό κόστος για την χώρα έναντι αυτής της διαγραφής είναι:

30 δις € Αγορά βραχυπρόθεσμων ομολόγων του EFSF
50 δις € Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
12 δις € Κάλυψη ζημιών των ασφαλιστικών ταμείων
5 δις € Δεδουλευμένοι τόκοι παλαιότερων ομολόγων τα οποία ανταλλάχθηκαν
Σύνολο 97 δις €
+ 62 δις € Ονομαστική αξία των νέων ομολόγων σε αντικατάσταση των παλαιών
Σύνολο 159 δις € Κόστος
Άρα, το όφελος είναι: 197 – 159 = 38 δις €

Όμως, υπήρξαν ομόλογα τα οποία δεν "κουρεύτηκαν" αξίας 171 δις € (368-197=171)
Οπότε, το χρέος γίνεται: 159 + 171 = 330 δις €

Αν στο παραπάνω ποσό προστεθούν και 22 δις € το έλλειμμα του 2011,
το σύνολο του χρέους είναι πλέον: 352 δις €

Β. Έλληνες ομολογιούχοι

Τα ομόλογα αξίας 206 δις € που "κουρεύτηκαν" αφορούν ιδιώτες

α. 72 δις € Έλληνες Ιδιώτες
Ασφαλιστικά ταμεία (12 δις €)
Τράπεζες

β. 134 δις € ξένους

Σύνολο 206 δις €

Δηλαδή, η Ελλάδα συμμετέχει κατά 72/206 = 34% στις ζημιές από το "κούρεμα", ενώ η συμμετοχή της στην ΕΚΤ (κλείδα) είναι στο 2,6%!!

Οι ζημιές των τραπεζών μεταβιβάζονται στον προϋπολογισμό, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις ή και οι δικές τους ζημιές θα μεταβιβαστούν στον προϋπολογισμό.

Οι Έλληνες ιδιώτες χάνουν τα χρήματά τους.

Δηλαδή όλα τελικά μεταφέρονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Γ. Η κερδοσκοπία του "διοικητικού τομέα" (officialsector)

Τα 171 δις € που δεν "κουρεύτηκαν" (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ), στην πράξη 162 δις €, ανήκουν στον "διοικητικό τομέα", όπως λέγεται.

Αναλυτικά είναι κάτοχοι ομολόγων αξίας:
ΔΝΤ 20 δις €
ΕΚΤ 57 δις €
Ευρωσύστημα Κεντρικών Τραπεζών 53 δις €
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κυρίως 32 δις €
Σύνολο 162 δις €

Όλοι οι ανωτέρω είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγόρασαν τα Ελληνικά ομόλογα σε πολύ χαμηλή τιμή (περίπου 40% της αξίας τους) και τώρα πληρώνονται ολόκληρο το ποσό!!!
Γι’ αυτό η ΕΚΤ ανακοίνωσε επιστροφή κερδών από την αγορά των Ελληνικών ομολόγων.

Δ. Η κερδοσκοπία της ΤτΕ

Η ΤτΕ αντάλλαξε, λίγες μέρες πριν το PSI, το ρευστό που είχε από καταθέσεις ασφαλιστικών ταμείων (όπως αυτό των ακαδημαϊκών, των στρατιωτικών, υπαλλήλων του Υπ. Οικ.), αλλά και τα 600 εκ. του ΟΕΚ και της Εργ. Εστίας με ομόλογα τα οποία συμμετείχαν στο "κούρεμα”. 

Δηλαδή "έφαγαν" (η ΤτΕ) κυριολεκτικά στο παρά πέντε τα χρήματα των ταμείων, μεταβιβάζοντας τη "προγραμματισμένη" ζημιά των ομολόγων σε αυτά!

Ας σημειώσουμε πως η ΤτΕ είναι ένας καθαρά ιδιωτικός οργανισμός με κατά 94% αφανείς μετόχους (το Δημόσιο κατέχει μόνο το 6% των μετοχών)

Τα συμπεράσματα είναι:

Με τη συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς κερδοσκόποι (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΤτΕ) συνεχίζουν να απομυζούν τα χρήματα του Ελληνικού κράτους και των πολιτών του.

Η "σωτηρία" που περιγράψαμε μέσω του PSI αφορά τελικά 38 δις € και σε αντάλλαγμα η χώρα υποθηκεύτηκε στους δανειστές με το Μνημόνιο της 12ης Φεβρουαρίου 2012. 

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπέγραψε και απεδέχθη:

α. Την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας.

β. Την απαγόρευση συμψηφισμού τυχόν απαιτήσεων της από τους δανειστές.

γ. Την απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες.

δ. Οι διαφορές θα λύνονται με βάση το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο προστατεύει πλήρως τα συμφέροντα των δανειστών.

ε. Την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Α.Ε.) από το οποίο θα πληρώνεται το δάνειο κατά προτεραιότητα, έναντι όλων των υπολοίπων υποχρεώσεων του κράτους.

στ. Μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση του συστήματος Υγείας της Χώρας, κλείσιμο όλων των κρατικών ερευνητικών κέντρων, κλείσιμο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας κλπ.

Απεδέχθησαν την εκποίηση της Χώρας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού! 

Όμως έχει και συνέχεια καθώς όπως είχε αποκαλύψει τότε το ΛΑΟΣ ούτε όλοι οι ιδιώτες “κουρεύτηκαν", καθώς ευθέως το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη είχε καταγγείλει.
Επί της ουσίας αυτό που έγινε τότε ήταν να μας πάρουν το πορτοφόλι να μας βγάλουν τα μισά χρήματα και εμείς είπαμε "ουφ ξαλάφρωσα”, με βοήθεια βέβαια από την τηλεοραση που έπεισε το κόσμο ότι όντως έτσι είναι.

Και για να θυμίσουμε σε ποιον ιδιώτη ανήκουν τα ομόλογα που δεν "κουρεύτηκαν” , το 2012 το ΛΑΟΣ είχε δηλώσει ότι πρόκειται για την Goldman Sachs, κάτι που αρνούνταν πεισματικά το τότε ΥΠΟΙΚ.

Απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα ομόλογα της Goldman Sachs, τα οποία δεν κουρεύτηκαν, εξέδωσε τότε ο ΛΑΟΣ και ο υπ. βουλευτής ΛΑΟΣ Β' Αθήνας κ. Σπύρος Χατζάρας:

"Ο κ. Σαχινίδης πρέπει να διαβάσει ξανά το αγγλικό κείμενο της σύμβασης, το οποίο εξαιρεί τα ομόλογα λήξεως μετά το 2025. 
Θα πρέπει δε, να προσθέσει ξανά το χρέος που κουρεύτηκε για να βρει τελικά το σωστό νούμερο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. 
Είναι σαφές ότι επειδή δεν έχουν απάντηση, κατέφυγαν στην εύκολη λύση. Λένε για μία ακόμη φορά ψέματα".

Ο ίδιος ο Σπ. Χατζάρας είχε δώσει στοιχεία για τα πέντε περιβόητα ομόλογα που έμειναν "ακούρευτα" και την ίδια στιγμή μιρκοομολογιούχοι αυτοκτονούσαν που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής.

Συγκεκριμένα είχε ανακοινώσει:

"-ISIN GR0138002689. Ημερομηνία Λήξης 20/09/2040, Τοκομερίδιο 4,60%'
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 7.920 εκ. ευρώ

 -ISIN GR0138001673. Ημερομηνία Λήξης  20/09/2037, Τοκομερίδιο 4,50%.
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 9.000 εκ. ευρώ.

 -GR0133002155. Ημερομηνία Λήξης 22/10/2022, Τοκομερίδιο 5,90%. Ανεξόφλητο υπόλοιπο 8.930 εκ. ευρώ.

 Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007.  Σύνολο 25.860 εκ. ευρώ, και 1.292 εκ. τόκοι κάθε χρόνο. Το χρέος και το έλλειμμα αυξήθηκαν κατά 6.935.000.000 ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα από τους τόκους και τον δανεισμό για την πληρωμή των τόκων, και το χρέος μαιμού των 25.860 εκ. ευρώ έχει γίνει 32.795.000.000 ευρώ.

Ο Χριστοδουλάκης εξέδωσε τα ομόλογα ISIN GR0133004177, με ημερομηνία λήξης 20/03/2026, και τοκομερίδιο 5,30% ύψους 7.000 εκατ. ευρώ και ISIN GR0133003161, με ημερομηνία λήξης 20/03/2024, τοκομερίδιο 4,70%, ύψους 10.462 εκατ. ευρώ.

 Για αυτά τα 17.462.000.000 ευρώ κάθε χρόνο χρεωνόμαστε 863 εκ για τόκους. Μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει στην Goldman Sachs 8.630.000.000 ευρώ, που δεν τα είχαμε και τα δανειστήκαμε, πληρώνοντας 518 εκ. τόκους.

 Συνολικά για το απεχθές χρέος από την απάτη Σημίτη-Goldman Sachs, για να 'κρύψουν' το χρέος, όλοι εμείς επιβαρυνθήκαμε τουλάχιστον με 59.585.000.000 ευρώ τα οποία εξαιρέθηκαν από το "κούρεμα", και για τα οποία τo 2012 θα πληρώσουμε τόκους 3.600.000.000 ευρώ.
Και κανείς τους δεν μιλάει.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση "δε θέλει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ" των δόσεων που εκκρεμούν, αντίθετα θέλει "να ξανασκεφτεί ολόκληρο το πρόγραμμα" στήριξης, διαμήνυσε, μέσω συνέντευξης στους "New York Times" προ δύο ημερών, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πριν συναντηθεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Αθήνα.

"Το μόνο που ζητάμε είναι μια ευκαιρία να σχηματίσει μια πρόταση που θα ελαχιστοποιεί τα κόστη από τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να ανασάνει ξανά, μετά από πολιτικές που προκάλεσαν μαζική κοινωνική ζημιά", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

"Δουλειά μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση", τονίζει, σημειώνοντας πως ένας απλός προσανατολισμός σε αυτή την κατεύθυνση θα ισοδυναμούσε απλώς με αναβολή της προσπάθειας να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα.

Όπως σημειώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών, στόχος είναι "να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε".
Για αυτό δεν πήρε την δόση ο Γ.Βαρουφάκης, για να τους μεταφέρει την πίεση. Αυτοί καίγονται να την πάρουμε και μάλιστα άμεσα. 

Γίνεται πλέον κατανοητό ποιος ανησυχεί εάν δεν πάρουμε την δόση. Έτσι και αλλιώς δεν θα έμπαινε ούτε ευρώ από αυτή στην ελληνική αγορά. Η κυβέρνηση έχει δίκιο να ζητάει επαναδιαπραγμάτευση. Το προηγούμενο PSI ήταν "αυτοακρωτηριασμός" και κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο για αυτό.»

Κατόπιν τούτων των φοβερών και τρομερών που διαβάσαμε, πώς δικαιολογείται  το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε την αμαρτωλή εταιρεία Lazard ως σύμβουλο, την ίδια που είχε προσληφθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να τον καθοδηγεί στο απατηλό PSI του 2012;
Μυστήρια πράγματα, ή αλλιώς πως, πιάσε τ’ αυγό και κούρεψτο...