ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου vs Άδωνι Γεωργιάδη


Κρίμα βρε Ζωή! Προς στιγμή νόμισα ότι θα έγραφες ιστορία... Πήγες να κάνεις τη διαφορά αλλά δεν επέμεινες στις θέσεις σου μέχρι τέλους. 
Φοβήθηκες όταν η κίνησή σου χαρακτηρίστηκε ως θεσμικό ατόπημα από βουλευτές. Προφανώς δεν ήσουν καλά προετοιμασμένη, παρόλο που κατά την ταπεινή μου άποψη είχες δίκιο.
Αλήθεια, μπορεί ένας εισαγγελέας να είναι υπεράνω του Συντάγματος; 
Και γιατί δίδεται άδεια στους έγκλειστους χρυσαυγίτες βουλευτές μόνο για επιλεγμένες συνεδριάσεις της Βουλής και όχι για όλες εφ’ όσον τη ζητούν; Πού είναι γραμμένο αυτό; Με ποια κριτήρια ο εισαγγελέας κρίνει κάποιες συνεδριάσεις σπουδαιότερες από τις άλλες;
Τι έγινε λοιπόν; Το και το:
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εισερχόμαστε τώρα στην
ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για την αίτηση άρσης ασυλίας του Βουλευτού κ. Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη. Θα ήθελα να σας θέσω υπ’ όψιν το εξής, το οποίο είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης.

Μολονότι έχει διαβιβαστεί πρόσκληση στους Βουλευτές-μέλη του Κοινοβουλίου, που είναι κρατούμενοι προσωρινώς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, από την εισαγγελική αρχή δεν εδόθη άδεια, χωρίς όμως κάποια ειδική αιτιολογία η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Βουλή.

Ειδικότερα γίνεται μία μνεία ότι η παρουσία τους στο Κοινοβούλιο δεν συνιστά έκτακτη και απρόβλεπτη, εξαιρετικού χαρακτήρα ανάγκη των προσωρινώς κρατουμένων.

Με δεδομένο ότι η μέχρι σήμερα πρακτική της εισαγγελικής αρχής σε ολόκληρη την περίοδο αυτή δεν ήταν η αντιμετώπιση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων ως ήσσονος σημασίας και με δεδομένο ότι ανάλογη ήταν και η διαδικασία στον τελευταίο τουλάχιστον μήνα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, αφού συζητήσαμε το θέμα στο Προεδρείο της Βουλής με τη συμμετοχή όλων των Αντιπροέδρων, αποφασίσαμε ότι αποτελεί αυτό το γεγονός λόγο για μία σύντομη αναβολή της συζήτησης για αύριο, ώρα 18.30΄.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επιτρέψτε μου. Θα σας δώσω το λόγο, κύριε Γεωργιάδη.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, ότι αυτό το γεγονός αποτελεί λόγο για μία σύντομη αναβολή της συζήτησης για αύριο ώρα 18.30΄, προκειμένου η σύνθεση του Κοινοβουλίου να είναι πλήρης και όλοι οι Βουλευτές να μπορούν να ασκήσουν το καθήκον τους κατά τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Αυτή είναι η εισήγηση, συνεπώς, συνολικά του Προεδρείου προς την Ολομέλεια και βεβαίως η Ολομέλεια κυριαρχικά θα αποφασίσει για την αναβολή ή μη της συνεδρίασης.
Κύριε Γεωργιάδη, ως καθ’ ου η διαδικασία έχετε το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.
Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να παρακαλέσω το Σώμα να αποφασίσει να συνεχιστεί η διαδικασία για τον εξής λόγο. Για μια υπόθεση – θα εξηγήσω στη συνέχεια περί τίνος πρόκειται  ταλαιπωρούμαι κατά τρόπο ανεπίτρεπτο.
Κατά την προηγούμενη Σύνθεση της Βουλής λόγω ασθένειας του κ. Μαρκογιαννάκη αναβλήθηκε η συζήτηση για μία εβδομάδα. Μετά, λόγω της διάλυσης της Βουλής εξαιτίας του θέματος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκε κατά την ημέρα που έπρεπε να συζητηθεί. Τώρα έρχομαι σήμερα εδώ.

 Όλο αυτό το διάστημα πρέπει να απαντώ σε δημοσιεύματα, σε σχόλια, σε κρίσεις, σε διάφορα τα οποία αφορούν μια υπόθεση η οποία με προσβάλλει προσωπικά. Και αύριο εγώ δεν μπορώ να είμαι εδώ. Θα γίνει η συνεδρίαση χωρίς εμένα διότι έχω κανονίσει υποχρεώσεις, εφόσον με είχατε καλέσει να είμαι παρών σήμερα.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που θέτετε, αλλά θέλω να παρακαλέσω τους κυρίους συναδέλφους να ψηφίσει το Σώμα να συνεχιστεί η διαδικασία.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): (...) Κύριε Γεωργιάδη, αυτά τα οποία εκθέτετε είναι σεβαστά. Ωστόσο οφείλω να πω, και προς το Σώμα συνολικά, ότι αυτή είναι όντως μία υπόθεση που εκκρεμεί από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. (...) 
Το δε εύλογο ζήτημα που θέτετε και θα σας παρακαλέσω να το επανεξετάσετε με εξάντληση των δυνατοτήτων ευελιξίας σας, είναι άλλης τάξεως και άλλης φύσεως ζήτημα από την ανάγκη το Κοινοβούλιο να λειτουργεί με όλους του τους Βουλευτές, εφόσον επιθυμούν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Είναι άλλης φύσεως το ζήτημα το οποίο θέτετε.
(...) (...)
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, (...) Έχω υποστεί διασυρμό από τον Τύπο για μια υπόθεση για την οποία η προηγούμενη αρμόδια Επιτροπή ομοφώνως, πλην της Χρυσής Αυγής που ψήφισε «Παρών», ψήφισε «όχι» στην άρση ασυλίας μου, και έρχομαι εδώ και μου λέτε να αναβληθεί και μάλιστα για αύριο που εγώ δεν θα μπορώ να είμαι παρών;
Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά αν αύριο δηλαδή ο εισαγγελέας πάλι αρνηθεί να έρθουν οι συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής θα πρέπει εγώ να συνεχίσω να διασύρομαι;
Θέλω να παρακαλέσω το Σώμα –το Σώμα είναι το κυρίαρχο- να αποφασίσει να συνεχιστεί η διαδικασία. Εγώ δεν είπα να μην ψηφίσουν οι Βουλευτές. Να ψηφίσουν ό,τι θέλουν. Όμως αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Εγώ, εκείνο που σας μεταφέρω, κύριε Γεωργιάδη, - και απευθύνομαι σε όλο το Σώμα - είναι η ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, να μην αποδεχθεί η Βουλή μια ad hoc περιστολή της σύνθεσής της.
(...) (...)
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Το άρθρο 52 του Συντάγματος λέει: «H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Nόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.»
Η Βουλή λειτουργεί με τριακόσιους Βουλευτές. Δεν λειτουργεί με διακόσιους ενενήντα τέσσερις. Ξέρουμε ότι μας αντιπαθείτε, μας σιχαίνεστε και δεν θα μας θέλατε εδώ καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Από τη στιγμή, όμως, που ο ελληνικός λαός, με μια πολύ νωπή λαϊκή εντολή, μας έχει κατατάξει ως τρίτη πολιτική δύναμη, θα πρέπει να το σεβαστείτε και δεν είναι δυνατόν ένας χαμηλόβαθμος εισαγγελέας να αλλάζει όλο το πολίτευμα. Αυτό ζητάμε και τίποτα άλλο!
Ζητούμε συγγνώμη για την καταταλαιπώρηση του κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη και άλλων, αλλά σκεφτείτε και ότι και κάποιοι άνθρωποι είναι δεκαοκτώ μήνες προσωρινά φυλακισμένοι χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας καμία κατηγορία, κάτι που το λέτε οι περισσότεροι στα πηγαδάκια μεταξύ σας.
Ευχαριστώ.
 (...) (...)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Επομένως, με δεδομένο ότι εδόθησαν οι άδειες σε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν αναφέρεται κάποιος λόγος στην απόφαση τη συγκεκριμένη που να εξειδικεύει τη μη χορήγηση, αλλά γενικά συρρικνώνεται η κοινοβουλευτική λειτουργία, κατά την άποψη του Προεδρείου, τίθεται ζήτημα συγκρότησης της Βουλής. Μέχρι εκεί.
 (...) (...)
 ********
  Δυστυχώς η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν πιέσεων των βουλευτών που πήραν το λόγο, έκανε άτακτη υποχώρηση και η Βουλή ψήφισε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι – οι ελάχιστοι εναπομείναντες και εναπομείνασες , θα σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Ψήφισαν συνολικά 224 Βουλευτές για την υπόθεση του κ. Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη.
Υπέρ της άρσεως ασυλίας ψήφισε 1 Βουλευτής.
Κατά της άρσεως ασυλίας ψήφισαν 216 Βουλευτές.
Ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ» 7 Βουλευτές.
Συνεπώς, η Βουλή, κατά πλειοψηφία, απορρίπτει την αίτηση άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.