ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

40.000 μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο. Μόoνο;

Οι άθλοι του Κατρούγκαλου. 

Θα διδάσκεται στα ιστορικά βιβλία των επόμενων γενεών. 
Ο υπουργός που μείωσε την ανεργία κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα με μία κίνηση. 
Ο (υπερ)άνθρωπος που έπεισε τους θεσμούς να σπάσουν τους δεσμούς των υπογεγραμμένων κειμένων και να προσλάβουμε ως ελεύθερο έθνος ξανά. 
Διαβάζω εδώ για προσλήψεις 3.900 συν 6.000 δημοσίων υπαλλήλων, πέραν των 40.000 μονιμοποιήσεων. 

Βέβαια, κάπου εδώ δημιουργούνται οι πρώτες σκιές. Καλά, αφού μπορούσε να προσλάβει 40.000 ως 49.900, γιατί να μην προσλάβει π.χ. 100.000 εργαζόμενους, να γκρεμίσει την ανεργία κάτω από το ψυχολογικό όριο του 25%; 

Και αυτοί οι 49.900 είναι αυτοί που στα αλήθεια έλειπαν από τις δομές του Δημοσίου, π.χ. νοσηλευτικό προσωπικό ή εκπαιδευτικοί σε απομονωμένα νησιά; Ή μήπως ήταν κάποιοι ψηφοφόροι, που προηγούμενοι ταχυδακτυλουργοί (νυν κάτοχοι αδιανόητα υψηλών αξιωμάτων) είχαν προσλάβει με συμβάσεις στο Δημόσιο και που τώρα μονιμοποιούνται; 

Μήπως κάποιοι άλλοι απλά νομιμοποιούνται; Αυτοί π.χ, που είχαν πλαστά πτυχία και τώρα γλιτώνουν τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους; 

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πάλι, (που δεν προσλήφθηκαν στη ΝΕΡΙΤ) είναι εκτός του ανωτέρω λογαριασμού διευκρίνισε ο γίγας Κατρούγκαλος. Αυτοί δικαιωματικά θα επαναπροσληφθούν και οι θεσμοί (μα πόσο εύηχος όρος…) δεν θα βγάλουν άχνα. 
Όμως, κάποιοι της ΝΕΡΙΤ που δεν ήταν στην νέα-παλιά ΕΡΤ, θα προσληφθούν τελικά στο νέο σχήμα; Ρωτώ γιατί έχω μια αγωνία για την αντικειμενική ενημέρωσή μου. 

Μερικοί απλοί λογαριασμοί. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους αναγνώστες που κοστολογώ, έστω πολύ χονδρικά, κάθε απόφαση. Δεν θα γίνω ποτέ καλός υπουργός Οικονομικών. (Δεν συνυπολογίζω καν ότι κάποιοι από τους 40.000 συμβασιούχους, π.χ. οι εκπαιδευτικοί, εργάζονται  - και πληρώνονται - 9 μήνες ανά έτος, και όχι 12. Άρα, από τον Ιούνιο θα υπάρχει μια άμεση επιπλέον εκταμίευση). 

Μόνον 9.900 αμιγώς «καινούργιοι» δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή, με 1.000 ευρώ το μήνα έκαστος, έχουμε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ ταμειακή εκροή τον μήνα. Χώρια οι ασφαλιστικές τους εισφορές. 

Δεν αντιλαμβάνομαι. Μας περίσσευαν αυτά τα χρήματα;
Αν μας περίσσευαν, γιατί τότε δεν αγοράζουμε γάζες και αναλώσιμα για τα νοσοκομεία; Γιατί δεν προμηθευόμαστε πετρέλαιο ώστε να θερμανθούν οι αίθουσες στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο; 
Κάνω (μεταπτυχιακά) απογευματινά μαθήματα και τουρτουρίζω στο αμφιθέατρο όλο το χειμώνα τυλιγμένος στο παλτό. 
Γιατί δεν προμηθευόμαστε καύσιμα για τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του δημοσίου; Όχι οι ελεγκτές-τουρίστες του Βαρουφάκη, οι κανονικοί, της δασικής υπηρεσίας, των επιθεωρήσεων εργασίας, των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και του Ανάπτυξης. Αυτοί που όταν καλούνται για έλεγχο έχουν δύο επιλογές: Ή να μην έρθουν λόγω έλλειψης καυσίμων στο υπηρεσιακό όχημα, ή να βάλουν από την τσέπη τους. 

Γιατί δεν πληρώναμε τους προμηθευτές του Δημοσίου, αφού είχαμε λεφτά; Α, μου φαίνεται ότι καταλαβαίνω. Ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας (κατά την ελληνική ορθόδοξη μαρξιστική ανάλυση) περνά υποχρεωτικά από το στάδιο της σίτισης όλων στο πρυτανείο του Δημοσίου, όπου θα κάθονται άεργοι (ουχί όμως άνεργοι). 

Όσο για τους εργαζόμενους και τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα... Ε, ας φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους. 
Όλα ο Κατρούγκαλος θα τα σκέφτεται; 

Protagon