ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Μια κινηματογραφική ταινία "ευθύνεται" για τη συντριβή του Airbus A320


Στις πολύωρες ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ και διερευνήσεις του ψυχολογικού προφίλ του συγκυβερνήτη-μαζικού δολοφόνου, 28χρονου Andreas Lubitz, πέρασε στα ψιλά μια είδηση που παραπέμπει σε "μεταφυσική" ερμηνεία της συντριβής του μοιραίου Airbus A320.
Στο Σύμπαν τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν είναι σύμπτωση, ενώ η φαντασία, οι σκέψεις και τα λόγια είναι ενέργειες που τείνουν να πραγματοποιήσουν στο υλικό πεδίο εκείνο που πρώτα συνελήφθη στη φαντασία. 
Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα ή τίποτα για τη δημιουργική δύναμη του λόγου, της σκέψης και της φαντασίας και αφήνουν αυτές τις λειτουργίες αχαλίνωτες να στρώνουν το έδαφος σε τραγωδίες σαν αυτή που είδαμε, συχνότατα μέσω της έβδομης τέχνης.
Η είδηση λέει ότι στην ιστοσελίδα της Liberation αναρτήθηκε ταινία, η οποία είχε προβληθεί τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους, με θέμα ένα αεροπορικό δυστύχημα ακριβώς σαν εκείνο που συνέβη πριν δύο μέρες στις γαλλικές Άλπεις και στοίχισε τη ζωή σε 149 άτομα. 

Την είδηση μετέδωσε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι. Όπως είπε, η ταινία δείχνει έναν τρελό συγκυβερνήτη που κλειδώνει ηθελημένα τον κυβερνήτη του αεροπλάνου έξω από το πιλοτήριο και αφήνει ηθελημένα το αεροσκάφος να συντριβεί στο έδαφος. 

Η ταινία επίσης δείχνει τον κυβερνήτη να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου για να μπει μέσα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όπως είπε η Μαρία Δεναξά, στην ταινία βλέπουμε επίσης τον πανικό των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Όπως σχολίασε η ανταποκρίτρια του MEGA, το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα δείχνει σαν η ταινία-θρίλερ να έγινε πραγματικότητα με πρωταγωνιστή τον ψυχοπαθή συγκυβερνήτη Andreas Lubitz. Και η Μαρία Δεναξά πρόσθεσε: "Αυτό δημιουργεί φυσικά το ερώτημα αν πρόκειται για απλή σύμπτωση ή αν έχουμε ένα φαινόμενο μιμητισμού". 
Ο τίτλος της ταινίας φρίκης, που προβλήθηκε μάλιστα στο Φεστιβάλ των Κανών, ήταν «Les Nouveaux Sauvages» (Ιστορίες γι' Αγρίους).

Όπως είπα προηγουμένως, στο Σύμπαν δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Σύμπτωση είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Αλλά και ο μιμητισμός δεν είναι πειστική απάντηση. Μάλλον είχε έρθει το "πλήρωμα του χρόνου" για την υλοποίηση της ταινίας-θρίλερ που είχε δημιουργήσει κάποιος νοσηρός εγκέφαλος, και έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος νοσηρός εγκέφαλος για να συνεργαστεί ώστε να πάρει σάρκα και οστά η κακόβουλη φαντασία του πρώτου.

Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς ρέπουν προς το κακό. Δεν θα μπορούσαν δηλαδή, πάνω στην τρέλα τους, να κάνουν κάτι υπερβολικά καλό; Γιατί, π.χ., η ψυχοπάθεια του 24χρονου μητροκτόνου της Βούλας τον έσπρωξε να κατασφάξει τη μητέρα του;

Φρονώ ότι τα διαταραγμένα μυαλά είναι ανοχύρωτα στη διείσδυση οντοτήτων άλλης διάστασης, κοινών δαιμονίων, που διψάνε για αίμα, και σπρώχνουν το θύμα τους σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Όταν στο μέλλον η επιστήμη της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής συνεργαστεί με τη μεταφυσική και τη θρησκεία, τότε θα δοθούν πολλές απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τους εγκληματολόγους.

Εκείνο που ο λαός λέει "του μπήκε ο διάβολος και έκανε το κακό" δεν είναι αυθαίρετο. Έχει κάποια βάση. Άλλωστε ο Ιησούς Χριστός διέθεσε μεγάλο μέρος της διακονίας του στην εκβολή δαιμονίων, όπως περιγράφει η Καινή Διαθήκη. Ή ήταν τρελός ή δεν ήταν και γνώριζε τι έκανε. Πιστεύω το δεύτερο.
Μακάρι να έρθει η εποχή που οι συγγραφείς, οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί ταινιών θα δημιουργούν έργα που θα συμβάλλουν στο καλό της ανθρωπότητας αντί να εκπορνεύουν το ταλέντο τους για να στρώνουν το έδαφος στο κακό.