ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ο "άγιος" Αμβρόσιος ξεπέρασε σε σκληρότητα τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε!

Ανατρίχιασα και οργίστηκα όταν άκουσα τι είπε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος για τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ξεπερνώντας τους σε σκληρότητα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του μίσους που έχει φουντώσει μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.

 Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Πολλές φορές, καθώς βλέπουμε από την οθόνη της τηλεοράσεως την Πρόεδρο της Γερμανίας, σκεφθήκαμε πόσο σκληρή, πόσο άκαρδη πρέπει να είναι αυτή η γυναίκα! 
Η όψη του προσώπου της δείχνει μια δυσπερίγραπτη σκληρότητα! Το βλέμμα της είναι βλοσυρό! Το πρόσωπό της αγέλαστο! Πόσο δυστυχείς άραγε θα πρέπει να είναι ο άνδρας της και τα παιδιά της! Η εν γένει έκφρασή της είναι επιθετική!

(...) Μας έμελλε, λοιπόν, ώστε η Χώρα μας να ευρεθεί κάτω από την βούληση της σκληρής Κυρίας Μέρκελ, η οποία ως δόγμα της ζωής της έχει την λιτότητα, δηλαδή την στέρηση, την φτώχεια! 
Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σόιμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!» (Πηγή)


Συγνώμη, κύριε Αμβρόσιε, που δεν  είμαι αρκετά υποκρίτρια ώστε να σας αποκαλώ "σεβασμιότατο" ή "μακαριότατο", αλλά ακόμη και οι αρχαίοι μας πρόγονοι προ Χριστού είχαν πει: «Μηδενί συμφοράν ονειδίσης· κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» (Κανένα να μη χλευάσεις για τη συμφορά του, γιατί η τύχη είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο.)

Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε με την εργατικότητα και το δυναμισμό που επιδεικνύει, παρά την αναπηρία του, προκαλεί το θαυμασμό και με το παράδειγμά του διδάσκει άλλους άτυχους συνανθρώπους μας με αναπηρία ότι τα πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βαρβαρότητα από το να χλευάσει άνθρωπος το συνάνθρωπό του εκεί που πονάει, στο αδύνατο σημείο του, για το οποίο μάλιστα δεν ευθύνεται και ούτε μπορεί να διορθώσει. Κι εσείς, δυστυχώς, το καταφέρατε αυτό με κυνική άνεση.

Κρίμα, κύριε Αμβρόσιε! Με τα σκληρά λόγια που είπατε για τον κ. Σόιμπλε, δεν πληγώνετε μόνο τον ίδιο, δεν δηλητηριάζετε μόνο την ψυχή σας, δεν απαξιώνετε μόνο τον εαυτό σας και την αποστολή σας ως Ιεράρχη, δεν δυσφημείτε μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τον ίδιο το Χριστιανισμό.

Κύριε Αμβρόσιε, ο Χριστός, που έχετε πει ότι είναι ο Νυμφίος της ψυχής σας, δεν σας ανέθεσε το ρόλο του αμείλικτου ψυχολόγου εξ αποστάσεως αλλά την ύψιστη αποστολή της αγάπης και το ρόλο του ειρηνοποιού.

"Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται", είπε ο Χριστός στην περίφημη "Επί του Όρους Ομιλία". 

Προφανώς εσείς, με τη συμπεριφορά σας, επιβεβαιώνετε ότι δεν θέλετε να έχετε τις ιδιότητες του υιού του Θεού, με την έννοια που το είπε ο Ιησούς. Κρίμα στο ράσο που φοράτε και στο εκκλησιαστικό αξίωμα που κατέχετε.

Όμως, όσο ακόμη είστε ζωντανός στη σκηνή, σας δίδεται η ευκαιρία να μετανοήσετε εν σάκκω και σποδώ, ανακουφίζοντας έτσι την ψυχή σας, και να ζητήσετε δημόσια συγνώμη από Σόιμπλε και Μέρκελ για τους απάνθρωπους χαρακτηρισμούς σας.
Συγνώμη, επίσης, οφείλετε να ζητήσετε και από τον ελληνικό λαό που τον σκανδαλίζετε και του αναμοχλεύετε και αναζωπυρώνετε το μίσος προς τους Γερμανούς, αντί με τη συμπεριφορά σας να τον εμπνέετε σε έργα αγάπης και συμφιλίωσης και να τον παροτρύνετε στην αυτοκριτική.
Και φυσικά η συγνώμη προς Μέρκελ και Σόιμπλε δεν σημαίνει έγκριση της πολιτικής τους προς την Ελλάδα, με την οποία κι εγώ διαφωνώ. Όμως, έτερον εκάτερον.

Οι Έλληνες δεν έχουν εξ ορισμού πάντα δίκιο επειδή είναι Έλληνες και κατ' όνομα Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη.
Αλήθεια, κύριε Αμβρόσιε, γιατί δεν καλείτε τους μεγαλοκαταθέτες που φυγάδεψαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να τα επιστρέψουν στη χώρα μας της οποίας το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει από ρευστό;
Γιατί δεν καλείτε τους φοροφυγάδες να πληρώσουν τους φόρους τους;
Γιατί δεν καλείτε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να πιάσει δουλειά αντί να λαϊκίζει και ν' αλληθωρίζει προς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για ν' αποδεκατίσει ό,τι έχει απομείνει;

Δεν συμμερίζομαι τη δημοφιλή άποψη ότι οι Ιεράρχες δεν πρέπει ν' ανακατεύονται με την πολιτική και τα κοινά. Αντιθέτως, ο πρωταρχικός τους ρόλος είναι προφητικός έλεγχος και των κυβερνήσεων και του λαού.
Αλλά για να το κάνει αυτό η Εκκλησία, η κρίση πρέπει ν' αρχίσει από τα του οίκου της. Όπως έχει η κατάσταση, όμως, δεν έχει καθαρά μούτρα ν' ασκήσει προφητικό έλεγχο στα κακώς κείμενα.
Γι' αυτό ως κοινωνία πήγαμε κατά διαβόλου μεριά... Διότι το φως του κόσμου έγινε σκοτάδι, και το άλας εμωράνθη... Ωιμέ!