ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Ανάγκα τε και Μανώλης Γλέζος πείθεται

Θυμάστε τις καταγγελίες του Μανώλη Γλέζου για το "κρέας" που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε "ψάρι"; Ε, αυτές τώρα ανήκουν στο παρελθόν! Ο 92χρονος ευρωβουλευτής, με την αξιοθαύμαστη για την ηλικία του ζωντάνια και ενεργητικότητα, προσγειώθηκε στην ωμή πραγματικότητα.
Ανέστειλε επίσης για εύθετο χρόνο τις απαιτήσεις του για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, χαμηλώνοντας τη ρητορική του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο φυσικά έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από το πρόσφατο παραλήρημα στη Βουλή και τις φασιστικές απειλές του Υπουργού Δικαιοσύνης περί κατάσχεσης της περιουσίας του Γερμανικού κράτους στην Ελλάδα. 
Τώρα αυτός ο εύθετος χρόνος μπορεί να μη φτάσει ποτέ, αλλά τούτο είναι ένα άλλο ζήτημα που χρήζει φιλοσοφικής ανάλυσης, κι έχει να κάνει με το "δίκιο" του ισχυροτέρου και το "άδικο" του μονίμως ανήμπορου και εθισμένου στη χασούρα. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στη ζούγκλα, από την οποία οι "πολιτισμένες" ανθρώπινες κοινωνίες δεν διαφέρουν, δυστυχώς, σε τίποτα. 

Επανερχόμενος σήμερα στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, σε συζήτηση με το δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο, ο συμπαθέστατος, ου μην αλλά αιθεροβάμων, Μανώλης Γλέζος είπε τα εξής:

«Έχω θέσει δύο επίμονα ερωτήματα στον Σόιμπλε, τα οποία ακόμα δε μου έχει απαντήσει.

Η διεκδίκηση μέσω νομικών διαδικασιών δεν είναι η καλύτερη που μπορεί να γίνει, το θέμα είναι πολιτικό. Και το δικαστήριο της Χάγης έδωσε διέξοδο στην πολιτική λύση του προβλήματος.

Η πολιτική λύση είναι μία: Ζητάμε σύναψη συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία. Ως νομότυπη η Γερμανία μόλις υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, και χωρίς να το ζητήσουμε, θα πραγματώσει τις οφειλές της με την Ελλάδα. Και επειδή ξέρει ότι είναι υποχρεωμένη να το κάνει, γι' αυτό το λόγο έχει αντικαταστήσει τη συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα με ένα σύμφωνο δικής της έμπνευσης, ότι δε βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Συνεπώς η αιχμή του δόρατός μας είναι να υπογράψει συνθήκη ειρήνης η Γερμανία με την Ελλάδα.

Λέει ο Σόιμπλε ότι το θέμα είναι λήξαν και πρέπει να τελειώσει. Έτσι όμως παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα.Το πρώτο μου ερώτημα είναι: πότε έληξε και πώς έληξε;

Λέει επίσης ο Σόιμπλε να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον. Εδώ και έξι μήνες αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση, όχι να αποζημιώσει αλλά να τα συνταξιοδοτήσει στον αιώνα των άπαντα, τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας εβραϊκής καταγωγής που ζουν στο Ισραήλ, τους απογόνους των θυμάτων. Ρωτάω τον Σόιμπλε, αυτό είναι παρελθόν ή μέλλον; Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει.

Ως προς σημερινό δημοσίευμα του Spiegel που υποστηρίζει να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το Δίστομο στα θύματα, και όχι στην ελληνική κυβέρνηση, ο Μανώλης Γλέζος σχολιάζει στον Κώστα Σαββόπουλο: «Αυτό είναι μια μπαρούφα του Spiegel, γιατί ξέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση δε θα το κάνει ποτέ. Λοιπόν, την προκαλώ να το κάνει». (πηγή)