ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Κανένας φόβος για τη ρευστότητα!


Τώρα μάλιστα! Μας έπεισες, Αλέξη!

Πόσοι ενημερωμένοι πολίτες πιστεύουν στα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη ρευστότητα, όταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων για πληρωμή δόσεων, και ήδη έβαλε χέρι στα διαθέσιμα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ);

«Τροπολογία για την παράδοση των κεφαλαίων των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστό για την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων του Ελληνικού Δημοσίου, θα κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο "για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών... 

Η τροπολογία θα αναφέρει: "Τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και ΑΦ (σ.σ. Ασφαλιστικούς Φορείς) στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς με αντισυμβαλλόμενο το Ελληνικό Δημόσιο (repos, reverse repos, buy/sell back, sell/buy/back). 
Σε περίπτωση κεφαλαιακών ζημιών των ΝΠΔΔ και ΑΦ από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα και ιδίως μη έγκαιρη ή μη ολοσχερή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλομένου σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης με σύμφωνα επαναγοράς, το ΝΠΔΔ ή ο ΑΦ που υπέστη τη ζημία έχει απευθείας αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου"». (πηγή)

«Αυτή την εβδομάδα οι βαμβακοπαραγωγοί πήγαν να πληρωθούν τις επιδοτήσεις τους. Όμως το δημόσιο στα τέλη Φεβρουαρίου όχι μόνο δεν είχε καταβάλει τη δόση του στην τράπεζα, αλλά η τράπεζα είχε δανείσει το δημόσιο έναντι της επιδότησης από την ΕΕ, που βάσει σύμβασης οφείλει να καταβάλλει. Το site "Θεσσαλική Γη" ανακοίνωνε την Τετάρτη: 

"… Σήμερα το μεσημέρι στάλθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην τράπεζα Πειραιώς για τη πληρωμή συνδεδεμένης βάμβακος. Επομένως αναμένεται από την τράπεζα Πειραιώς η καταβολή χρημάτων στους δικαιούχους παραγωγούς. Αυτή θα γίνει αύριο ή και την Παρασκευή…". 

Σήμερα είναι Σάββατο και οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε τη λίστα αλλά… το δημόσιο πήρε από την τράπεζα τα χρήματα (250 εκ. ευρώ) που υπήρχαν, διότι έπρεπε να πληρώσει τη δόση. 
Και όχι μόνο αυτό. Η τράπεζα έχει δώσει ένα δάνειο 2 δισ. στο δημόσιο έναντι των επιδοτήσεων που καταβάλλονται στην τράπεζα - με δόσεις εντός τριμήνου. Στις 28 Φεβρουαρίου, το δημόσιο έπρεπε να καταβάλει στην τράπεζα 200 εκ. ευρώ, έναντι της δόσης του δανείου. Δεν το έκανε. Στη θέση της τράπεζας Πειραιώς, φυσικά, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.» (πηγή)

 *****
«Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν η μη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς συνδέεται με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εσωτερική στάση πληρωμών, καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας.

Οι δύο βουλευτές σε κοινή δήλωσή τους, επισημαίνουν ότι μετά την κυβερνητική απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Τράπεζα Πειραιώς στην Τράπεζα της Ελλάδος για να αντιμετωπιστούν τα ασφυκτικά προβλήματα ρευστότητας, έρχεται στο φως η είδηση πως οι βαμβακοπαραγωγοί δεν είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που αναλογούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος και αυτό μολονότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα πληρωθούν.

"Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει την είδηση για εσωτερική στάση πληρωμών που άρχισε με τη μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς. Επιπλέον, να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα καταβληθεί η ενίσχυση που δικαιούνται οι παραγωγοί, που εύλογα είναι ανάστατοι μετά την αθέτηση της υπόσχεσης του αρμόδιου υπουργού για το χρόνο καταβολής της, αλλά και τα δημοσιεύματα για “εσωτερική στάση πληρωμών”, αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση οι δύο βουλευτές.» (πηγή)

Κατά τ' άλλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπορεί να αποκλείσει δημοψήφισμα! Για ποιο λόγο άραγε θα χρειαστεί δημοψήφισμα, αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, και άρα δεν υπάρχει πιθανότητα στάσης πληρωμών; Μήπως επειδή, αντί για διαγραφή του χρέους που επαγγέλλονταν, εκεί κατά τον Ιούνιο θα χρειαστεί πρόσθετο δάνειο 30-40 δις ευρώ λόγω έλλειψης ρευστότητας;