ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Ρήξη και παραλλαγή: Μετά τη "δημιουργική ασάφεια" η "σκόπιμη ασάφεια"!

Τάδε έφη Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά κόσμον "μουσίτσα", μιλώντας σήμερα στο STAR: «Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε αυτούς που χάσανε πολλά πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση και είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη. (...) 
Ο λαός έχει καταλάβει ότι αν δεν πας σε μια ρήξη, αν δεν το έχεις ούτε σαν ενδεχόμενο, προφανώς θα σου περάσουν τα ίδια μέτρα. (...)
Δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη περί ρήξης που έκανε από την Κρήτη ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι αυτό το «είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης και στις προγραμματικές δηλώσεις». (πηγή)
Είδες ο Ευκλείδης; Τον έπιανε το μάτι σου για ηλίθιο, κοτζάμ καθηγητή; Φαντάζεστε έναν ρακένδυτο και πεινασμένο ζητιάνο να απειλεί ότι θα πάει σε ρήξη με τον σωτήρα του επειδή του προσφέρει ψωμί αντί για παντεσπάνι; Και τι θα κάνει ο σωτήρας αν ο πεινασμένος του πετάξει το ψωμί στα μούτρα με μια ρήξη; Μα, προφανώς, θα του γυρίσει την πλάτη αφήνοντάς τον να λιμοκτονήσει και να πει το ψωμί ψωμάκι. Με αυτόν τον τρόπο ο Ευκλείδης και ο Γιάνης θα υποστηρίξουν τον κόσμο της εργασίας; Δια της λιμοκτονίας;

Ώστε σκοπίμως δημιουργείτε ασάφεια, ε; Αφελώς πιστεύετε ότι με τη σκόπιμη ασάφεια οι δανειστές θα ξεβρακωθούν, ε;  Κούνια που σας κούναγε... Και δεν τη δημιουργείτε απλά, αλλά τη διατυμπανίζετε κιόλας ώστε να σας ακούσουν εκεί στις Βρυξέλλες και να ετοιμάζονται να μας σιχτιρίσουν! Κι εδώ ακριβώς βασίζεται η αδιάψευστη διάγνωση της ηλιθιότητας, τόσο του Τσακαλώτου όσο και του Βαρουφάκη. Η διαλυτική ασάφεια είναι στο κεφάλι τους, ωιμέ, αλί και τρισαλί! Άλλωστε, η κουτοπονηριά είναι το όπλο των ηλιθίων...

Πάντως, εκτός κι αν είναι κουφός ο Αλέξης Τσίπρας, η ηλιθιότητα είναι και δική του πάθηση. Διότι αν δεν έπασχε από την ασθένεια αυτή θα τους είχε στείλει ήδη στο σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες, προτού κάνουν μεγαλύτερο κακό στον ίδιο, την κυβέρνησή του, και στη χώρα μας.

Αυτά τα ολίγα, διότι δε αξίζει ν' ασχοληθεί κανείς περισσότερο με ηλιθίους. Άλλωστε, περί ηλιθιότητας ουδείς λόγος. και η παροιμία "Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" (καθηγητές εν προκειμένω), δεν βγήκε εις μάτην...

Καλά κρασιά παιδιά και έξω η στενοχώρια! Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα, μετά όλα θα πάνε καλά για τον καθένα και καμία ρήξη δεν θα απειλεί πια τη μακαριότητά του.

Θαυμάστε τώρα την τελευταία χαζοχαρούμενη εμφάνιση του ψώνιου Γιάνη Μπαρουφάκη. Σε λίγο θα μοιράζει αυτόγραφα σε ηλιθίους: