ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Γιάννης Πανούσης: Εμφανίστηκε ένα κείμενο από το πουθενά!


Ευτυχώς, σιγά σιγά προσγειώνονται στην ωμή πραγματικότητα κάποιοι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εγκαταλείπουν τις μαξιμαλιστικές και ουτοπικές φαντασιώσεις τους. 
Ο λόγος τούτη τη φορά για το μεταναστευτικό.

To έγγραφο για τους μετανάστες εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και έχει ανακληθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια. Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας, για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας θα αποφασίσουν, σήμερα, οι κ.κ. Ι. Πανούσης και Τ. Χριστοδουλοπούλου. «Τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά. (πηγή)
Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για εντολή την οποία υπογράφει ο υποστράτηγος Νίτσας ως κωδικοποίηση προηγούμενων αποφάσεων της ΕΛΑΣ. Πρόσθεσε παράλληλα πως όταν χθες ενημερώθηκε ξαφνιάστηκε διότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του«Δεν μπορεί ο κάθε Ταξίαρχος να βγάζει μια εντολή μόνος του» πρόσθεσε ο Υπουργός ο οποίος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αστυνομίας ο οποίος συμφώνησε με τις ενστάσεις του και δεσμεύτηκε για ΕΔΕ και ενδεχόμενες παραιτήσεις των αξιωματικών που ευθύνονται.  (πηγή)

«Δεν έχει καμιά ευθύνη το αρμόδιο υπουργείο για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες και που φέρει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να μη συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες, παρά μόνο να ελέγχονται. Καμιά σχέση και ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είτε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει και άρα υπάρχει θέμα» δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Βούτσης.  (πηγή)

«Δεν είχα καμία γνώση της διαταγής και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είχε γνώση...  Εμφανίστηκε από πουθενά αυτό το κείμενο, δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική από την κυβέρνηση... έχουν γίνει συζητήσεις και κάποιες σκέψεις... 
Δεν έχουν φτιαχτεί υπηρεσίες, δεν έχει ορκιστεί ακόμη η κ. Χριστοδουλοπούλου...
Έχουμε εσωτερικό διοικητικό θέμα που λύνουμε, θα δω πώς παρήχθη αυτό το έγγραφο. Θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου μεταναστευτική πολιτική; Έχουμε διοικητική ιεραρχία...
Το περιεχόμενο είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων, που ισχύουν αυτό δεν δημιουργεί πολιτική. Η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί... 
Το να λες το άρθρο τάδε αυτό και το άρθρο το άλλο δεν είναι πολιτική» τόνισε ο κ. Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα. (πηγή)

Ιδού το επίμαχο (ήδη ανακληθέν) έγγραφο που αναρτήθηκε στην Ημερησία: