ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Πέτρος Μάρκαρης:Ο Βαρουφάκης είναι αλαζόνας και λέει ανοησίες

Δυστυχώς, δεν είμαι μόνο εγώ που μιλάω επικριτικά για τον εκρηκτικό και απρόβλεπτο τσάρο της Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη... Μακάρι να ήμουνα η μόνη, και να έκανα λάθος!

Σε συνέντευξη που έδωσε ο 78χρονος Έλληνας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Πέτρος Μάρκαρης, στη Γερμανική εφημερίδα «Die Welt» έσταξε μέλι για τον Αλέξη Τσίπρα και δηλητήριο για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποια είναι η άποψή σας για τον Αλέξη Τσίπρα;»

Π. Μάρκαρης: «Δεν το περίμενα όπως και πολλοί Έλληνες ότι ο Α. Τσίπρας θα αποδειχθεί τόσο καλός. Εγώ δεν τον ψήφισα. Αλλά τώρα σκέφτομαι πως είναι ο μοναδικός που κατανοεί τι ακριβώς χρειάζεται και πώς να προωθήσει τις απόψεις του. Εξεπλάγην για τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση ο Α. Τσίπρας κι όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί Έλληνες.(...)
Ο Α. Τσίπρας αντιλήφθηκε αμέσως πως για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, το πρόγραμμά του δεν θα λειτουργούσε. Σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Βαρουφάκη. 
Ο Τσίπρας μπορεί να συνομιλήσει στην Ευρώπη με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς».

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Η συνεργασία του Τσίπρα με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμένου δεν ήταν ένα λάθος;»

Π. Μάρκαρης: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει αρκετά λάθη, αλλά το μεγαλύτερο έχει όνομα: Βαρουφάκης».

Ο Μάρκαρης εξηγεί πως έχει γνωρίσει τον Γ. Βαρουφάκη: «Είναι απίστευτα αλαζόνας και λέει ανόητα πράγματα...». 

Σε ότι αφορά την σχέση Αθηνών- Βρυξελλών, ο Έλληνας συγγραφέας θεωρεί πως «Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικα, ακόμα και εάν αυτή έχει αποκτήσει άλλο όνομα προκειμένου να αισθάνονται οι Έλληνες καλύτερα». (πηγή)

Εξάλλου, όπως διάβασα εδώ, αναβλήθηκε σήμερα το πρωί προγραμματισμένη συνέντευξη του λαλίστατου Υπουργού Οικονομικών σε ραδιοφωνικό σταθμό, και ίσως αυτό να οφείλεται σε παρεμβολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πιθανόν ο Αλέξης να επηρεάστηκε από δημοσίευμα στη Γερμανική εφημερίδα BILD με τίτλο «Φίμωτρο για τον άξεστο υπουργό Οικονομικών της Αθήνας - Επειδή συνεχώς προκαλεί φασαρία».Το δημοσίευμα της BILD επισημαίνει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσωπικά παρενέβη για να βάλει "φίμωτρο" και να δίνει λιγότερες συνεντεύξεις».
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι για την επικείμενη συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup προορίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ επικαλείται τα λεγόμενα πηγής της, η οποία τονίζει: «Ο Δραγασάκης τουλάχιστον ξέρει πώς να συμπεριφερθεί». (πηγή)