ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Η ΝΔ σε αναζήτηση ιδεολογικού στίγματος


Είναι λογικό και επιβεβλημένο όταν χάνει κανείς μια μάχη ν' αναζητά τα αίτια της ήττας του. Το ίδιο συμβαίνει, πρέπει να συμβαίνει, και με τα κόμματα μετά από μια εκλογική ήττα. Εν προκειμένω, επόμενο είναι η ΝΔ να ψάχνεται και αναμενόμενο να έχουν βγει τα μαχαίρια των επίδοξων δελφίνων, φανερά ή κρυφά, για ν΄ αναδειχτούν στην προεδρία του κόμματος και να τα καταφέρουν, όπως νομίζουν, καλύτερα. Βέβαια, οι καιροί ου μενετοί, και η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και τώρα διότι κινδυνεύει να πέσει στα βράχια!

Ωστόσο, το πρόβλημα της κοινωνίας δεν είναι τι δεν πήγε καλά στη ΝΔ, ή στο ΠΑΣΟΚ, ή στα άλλα κομματίδια που έσβησαν από τον πολιτικό χάρτη.
Το πρόβλημα είναι οι ίδιες οι δομές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και τα εγγενή αυτοκαταστροφικά μειονεκτήματα που εμπεριέχει η φιλοσοφία της. 

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επινόησαν τον κατακερματισμό της κοινωνίας σε αντιμαχόμενες κομματικές φατρίες, που όταν η μία καταλάβει την εξουσία γκρεμίζει με εμπάθεια ό,τι έχτισε η άλλη - και τα κακά και τα καλά συλλήβδην - και αρχίζει από την αρχή.

Η τραγική συνέπεια είναι ότι κράτος χωρίς συνέχεια ξαναγυρίζει διαρκώς στο μηδέν. Το ζούμε δυστυχώς έντονα αυτές τις μέρες, το έχουμε ξαναζήσει και στο παρελθόν.

Το πρόβλημα είναι ότι με τις εκ του πονηρού ιδεολογίες (ιδεοληψίες) ο κόσμος αποπροσανατολίζεται και σε τελευταία ανάλυση εκείνο που καταλαβαίνει χονδρικά, βοηθούσης και της πολυετούς αριστερής προπαγάνδας, είναι ότι η Δεξιά είναι υπέρ του "επάρατου" κεφαλαίου ενώ η Αριστερά υπέρ του λαού και ιδιαίτερα των φτωχών. Ότι όταν είναι η Δεξιά στην εξουσία κυβερνά η πλουτοκρατία υποστηρίζοντας τα συμφέροντά της, ενώ όταν είναι η Αριστερά στην εξουσία κυβερνά δήθεν ο λαός, προασπιζόμενος σθεναρά τα συμφέροντά του.

Κι ενώ σ’ αυτή την παραδοχή υπάρχουν μισές αλήθειες, η απόλυτη αλήθεια είναι ότι η κοινωνία, σαν ενιαίο σύνολο, δεν κατακερματίζεται με δογματισμούς και ιδεοληψίες χωρίς εκφυλιστικές συνέπειες κι ότι η μία κοινωνική τάξη χρειάζεται την άλλη αφού τα συμφέροντά τους είναι αλληλένδετα. Άρα για να ευημερεί μια κοινωνία όλες οι τάξεις πρέπει να ικανοποιούνται δίκαια.

Είναι γεγονός, και αποδεικνύεται περίτρανα από την ιστορία, ότι ο κρατισμός οδηγεί σε γραφειοκρατία, αδιαφορία, σπατάλες, διαφθορά, ελλείμματα και χρεοκοπία των κρατικών επιχειρήσεων. Έχει επικρατήσει, και όχι αβάσιμα, το σλόγκαν ότι “το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας”. 
Η λύση όμως δεν είναι το ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων για ένα κομμάτι ψωμί αλλά η εξυγίανσή τους με τον  αυστηρό έλεγχο ταν δαπανών και της ανταποδοτικότητας. Βέβαια, κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε συχνά στο παρελθόν, όπως πχ στην Ολυμπιακή, χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό όμως φταίνε οι διεφθαρμένες ηγεσίες των κρατικών οργανισμών και η κεντρική εξουσία που τις αφήνει ατιμώρητες.
Σε κάθε περίπτωση το ξεπούλημα σε ιδιώτες των χρυσαφικών και των ασημικών  του κράτους οδηγεί μακροπρόθεσμα επίσης στη χρεοκοπία, επειδή οι ιδιώτες παίρνουν από το κράτος θαλασσοδάνεια που ποτέ δεν εξοφλούν και δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Φαύλος κύκλος!

Η μόνη λύση για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι μια πανεθνική Επιχείρηση ΑΡΕΤΗ και κυβερνήσεις καθολικής συνεργασίας. Όποιο κόμμα, όπως πχ το ΚΚΕ, δεν θέλει ν’ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, να μην μπαίνει στη Βουλή. Γιατί να πληρώνει ο ελληνικός λαός κόμματα-θεατές; Τις ιδεοληψίες τις σκαρφίστηκαν εκείνοι που επιδιώκουν, και το έχουν επιτύχει, το "διαίρει και βασίλευε.

Η μόνη ιδεολογία που πρέπει να διέπει τους διεκδικούντες την εξουσία είναι η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των φυσικών κοινωνικών τάξεων, οι οποίες, είτε το θέλουμε είτε όχι, νομοτελειακά διαμορφώνονται και υπάρχουν.

Ας μη χάνουν πολύτιμο χρόνο εκεί στη Νέα Δημοκρατία ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας σε νέο παρεμφερές ιδεολογικό στίγμα. Κατ’ αρχήν πρέπει να εξαλείψουν τη λέξη φιλελευθερισμός από τον αυτοπροσδιορισμό τους διότι αποτελεί κόκκινο πανί που εξαγριώνει το λαό.
Τι θα πει φιλελευθερισμός και νεοφιλελευθερισμός;
Ότι το κεφάλαιο παραμένει ασύδοτο και ανεξέλεγκτο;
Ότι το κράτος πρέπει να βρίσκεται στο έλεος ιδιωτικών συμφερόντων για να επιβιώσει;
Ότι όλοι οι κρατικοί λειτουργοί που προσλαμβάνονται με τους παχυλούς μισθούς και προκλητικά προνόμια είναι άχρηστοι, ασύδοτοι και διεφθαρμένοι, ενώ όλοι οι ενάρετοι, ταλαντούχοι και επαΐοντες πρόεδροι και διευθυντές έχουν μαζευτεί στον ιδιωτικό τομέα;
Αυτές είναι υπεραπλουστεύσεις ανίδεων πολιτικών που αποδεικνύονται άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν ανέβουν στην εξουσία.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην καθοδική πορεία της ΝΔ από το 1974 μέχρι σήμερα, αν και οι πίνακες που ακολουθούν είναι παραπλανητικοί διότι ο εκλογικός νόμος άλλαζε σαν τα πουκάμισα και ο αριθμός των εδρών δεν ακολουθούσε αναλογικά το ποσοστό ψήφων.