ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: και ψεύτης και ανάλγητος


Ψεύτης, διότι μόλις προ τεσσάρων ημερών από τον ΑΝΤ1 ο Βαρουφάκης, σε στάση αγά, ορκιζόταν πως δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, τρόφιμα κλπ., και χθες μας τα αναποδογύρισε! Ετοιμαστείτε να σφίξτε το ζωνάρι σύντροφοι!

Γιάνης Βαρουφάκης, 27/2/2014: «Να κάνουμε μια ξεκάθαρη συζήτηση επ’αυτού: Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα». 

Σε ερώτηση για το πού θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».

Γιάνης Βαρουφάκης, 2/3/2015:  «Η κατεύθυνση στην οποία θα ήθελα να προχωρήσουμε είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ από το 23% περίπου στο 15% με 16% και τότε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε πολλές από τις εξαιρέσεις και γενικότερα να υπάρξει μια σύγκλιση. Δεν είναι σίγουρο εάν θα είναι ένας (συντελεστής) μπορεί και να είναι δύο. Αλλά τουλάχιστον να υπάρξει μια σύγκλιση και προς τα πάνω και προς τα κάτω».

Και σε ποια είδη θα πάει πάνω ο ΦΠΑ, σύντροφοι; Μα, φυσικά, στα είδη πρώτης ανάγκης, που με δεύτερες σκέψεις ο τρελοτσάρος της οικονομίας τα βρήκε αγαθά άνευ σημασίας!  Μην απορείτε. Δεν μας είχε υποσχεθεί λιτό βίο ο Γιάνης; Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι, παίδες! Και να φανταστείτε ότι υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που στα τρόφιμα έχουν μηδενικό ΦΠΑ. Δείτε εδώ. Αλλά αυτές δεν έχουν αριστερές κυβερνήσεις...


Και σε ποια είδη νομίζετε ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ; Σ’ εκείνα που ο φτωχός τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πλησιάζει. Η ανακούφιση προφανώς προορίζεται για τους έχοντες. Βρε κοίτα κάτι αριστεροί που μας βγήκαν από δεξιά!

Λοιπόν, σύμφωνα μ’ αυτά που διάβασα εδώ, καύσιμα, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αλλά και υπηρεσίες όπως κομμωτήρια και γυμναστήρια θα έχουν μείωση ΦΠΑ κατά 7%.

Τι έκανε λέει; Φθηνότερα τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια κατά 7%; Μπράβο ρε Γιάνη! Μόνος σου το σκέφτηκες αυτό; Μεγάαλη ανακούφιση στις μάζες!