ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Χρυσής Αυγής


«Να μην προσκαλέσουν εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις Μνήμης στην Τσαριτσάνη το Σάββατο και Κυριακή 14-15/3», ζητούν από τη δημοτική αρχή Ελασσόνας, με επιστολές τους τόσο η «Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών» όσο και η ολομέλεια της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας. (πηγή)
Αν η ενέργεια αυτή δεν είναι φασιστική, τότε η λέξη φασισμός είναι κενή περιεχομένου και πρέπει να απαλειφθεί από τα λεξικά.

Η δαιμονοποίηση της Χρυσής Αυγής συλλήβδην και ο χαρακτηρισμός των χρυσαυγιτών ως εγκληματιών και επιγόνων των ναζί είναι μια κατάφωρη αδικία που πρέπει να σταματήσει πριν το μίσος καταλήξει σε εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις και η Ελλάδα βιώσει και πάλι τον εφιάλτη του παρελθόντος. 

Κάνω έκκληση στη Ζωή Κωνσταντούλου να μην επιτρέπει να εκσφενδονίζονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, διότι η δράση φέρνει αντίδραση.

Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να εκφράσουμε μια θετική άποψη υπέρ των Χρυσαυγιτών, ακόμη κι όταν πιστεύουμε ότι σε κάτι έχουν δίκιο, μπας και χαρακτηριστούμε από τους εμπαθείς συμπολίτες μας ως νεοναζί. Έλεος πια! Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι καμουφλαρισμένος φασισμός.

Αν οι χρυσαυγίτες είναι επίγονοι των ναζιστών, τότε οι ίδιοι οι Γερμανοί εταίροι μας στην Ευρωζώνη οι οποίοι μας δανείζουν τι είναι; Και αν εκεί στη Βουλή δεν καταδέχεστε να μιλάτε με τους χρυσαυγίτες πώς καταδέχεστε να μιλάτε με τους Γερμανούς και να ζητάτε τη βοήθειά τους;

Η βρώμικη προπαγάνδα εναντίον των χρυσαυγιτών, που κορυφώθηκε από τότε που μπήκαν στη Βουλή και συνεχίζεται με ανήθικο συχνά τρόπο, είναι αντιδημοκρατική και επικίνδυνη. Και είναι φυσικό κάποτε να προκαλεί βίαιες αντιδράσεις εκ μέρους των. Ακόμη και ο άγιος θα μπορούσε να χάσει την ψυχραιμία του και να παραφερθεί όταν τον βρίζουν άδικα κατά πρόσωπο. 

Μπορεί να μη συμφωνεί κανείς μαζί τους, αλλά αυτό δεν τους κάνει αυτόματα μιάσματα. 
Προσωπικά τους θαυμάζω που παρά τη δαιμονοποίηση και την περιθωριοποίησή τους, παρά τις φυλακίσεις στελεχών και του αρχηγού τους, έχουν ακόμη τη δύναμη να αγωνίζονται για τα δίκια της Ελλάδας, όπως καταδεικνύεται για άλλη μια φορά στις ομιλίες των Μιχάλη Αρβανίτη και Ηλία Παναγιώταρου, αποσπάσματα των οποίων παραθέτω:

Βουλή, 10/03/2015  ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ): (...) Η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των ναζί, αυτών που διέλυσαν τη χώρα και πριν από σαράντα χρόνια. Σε αυτούς χρωστάμε την αλήθεια. Σε αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, πώς της επιτρέπετε να μιλάει έτσι; 

(...)
Δεν μπορεί να μας προσβάλλει έτσι. Αποφάσισε κάτι η Δικαιοσύνη;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, καθίστε κάτω.


ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σε αυτούς χρωστάμε εμείς. Και είναι για εμάς προτεραιότητα. Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι, είμαστε ελεύθεροι! Ας ανασκουμπωθούμε και ας ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα για τη μνήμη, για το αίμα, για την προδοσία, για την αξιοπρέπεια, για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη. Για όλα αυτά, δηλαδή, που είναι για εμάς η πατρίδα! Σας ευχαριστώ. 

(...)
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ για τις μαντικές της ικανότητες σχετικά με πολιτικές, παραδικαστικές υποθέσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα – ελπίζουμε – σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να διαλευκανθεί επιτέλους η πολύκροτη υπόθεση εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Δευτερευόντως, μιας και η Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για επιλεκτική μνήμη, θα θέλαμε να της πούμε και για κάποια γεγονότα που είχαν συμβεί στη Χαλανδρίτσα, που είναι και στην περιοχή της, στο Μελιγαλά, στη Στιμάγκα, στο Αγιονόρι, στο Φενεό, στο Λιτόχωρο, στο Κιλκίς και αλλού, όπου δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών εσφαγιάσθησαν κατά το χειρότερο τρόπο, όχι από κακούς Γερμανούς ναζί, αλλά από ανθρώπους που έτρεχε ελληνικό αίμα μέσα τους.


Καλούμεθα σήμερα να συζητήσουμε για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, της αποπληρωμής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. (...)


Μόνο η Χρυσή Αυγή, όπως προείπαμε, από την πρώτη στιγμή το έθεσε καθαρά και ξάστερα. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τελευταίου ευρώ, τελευταίου μάρκου, τελευταίας δραχμής - πείτε το όπως θέλετε - και του κατοχικού δανείου. 

 (...)
Σύμφωνα με την πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που υπάρχει στην πατρίδα μας το ποσό είναι 100 δισεκατομμύρια ευρώ και με ένα τυπικό επιτόκιο του 2,5% ξεπερνά κατά πολύ τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα, δεν είναι 11 δισεκατομμύρια. Είναι 511 δισεκατομμύρια και ενδεχομένως περισσότερα.
(...)
Δεν πρέπει να αναμειγνύονται – πολύ σημαντικό –  το κατοχικό δάνειο με τις αποζημιώσεις, επανορθώσεις, γιατί έτσι αδυνατίζει η βαρύτητα της εθνικής απαίτησης. Είναι ξεχωριστά –επαναλαμβάνουμε – ζητήματα. Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο. Το κατοχικό δάνειο είναι κάτι το οποίο υπάρχει. Οι Γερμανοί το πλήρωναν μέχρι και τον Οκτώβριο του ’44. Υπάρχει στα αρχεία της Τράπεζας της Γερμανίας και της Τράπεζας της Ελλάδος και θα μπορούσε να διεκδικηθεί, να απαιτηθεί άμεσα και να είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδος σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας. (...) 
Ελπίζουμε ότι αυτή η Επιτροπή θα λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, πολύ πιο σβέλτα και –το επαναλαμβάνουμε, είναι σημαντικό, και εμείς θα το προτείνουμε- θα πρέπει να ξεχωρίσει αυτά τα δύο, δηλαδή τις αποζημιώσεις από το κατοχικό δάνειο. 

Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, ότι η «κακή» Χρυσή Αυγή λέει τα πράγματα στην κυριολεξία με το όνομά τους και δεν κρύβεται ούτε για τα καλά ούτε για τα κακά ζητήματα, μας κάνουν τον πόλεμο τον οποίο μας κάνουν και εξευτελίζουν τους θεσμούς και δεν βρίσκονται εδώ τα στελέχη, ο Αρχηγός, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και άλλοι Βουλευτές έγκλειστοι της Χρυσής Αυγής. Ευχαριστώ. 

(...) (...) 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαήλ Αρβανίτης έχει το λόγο. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.  

(...) 
Θέλω να πω ότι εμένα με επείσατε με την ομιλία την οποίαν εξεφωνήσατε επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας ότι θα κάνετε το παν προκειμένου να λειτουργήσει ευρύθμως και ομαλώς το Κοινοβούλιο και να τηρηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Έχω μια εμπειρία προσωπική δια εσάς, διότι επί δυόμισι χρόνια συλλειτουργούσαμε εις την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και είμαι βέβαιος ότι θα το τηρήσατε. 

Εκ παραλλήλου, όμως, τώρα θα μου επιτρέψετε να διαμαρτυρηθώ, διότι ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής εδέχθη απαράδεκτον επίθεσιν, συκοφαντικήν επίθεσιν, ύβριν, από την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τας διαμαρτυρίας μου, δεν την υπεχρεώσατε να ανακαλέσει. 

Με ποίαν ιδιότητα η κυρία αυτή, με την ιδιότητα ενός δικαστού που αποφασίζει αμετακλήτως, καθυβρίζει και κατασυκοφαντεί ένα κόμμα νόμιμο και αυτό το μισό εκατομμύριο Ελλήνων πατριωτών που το υποστήριξαν και το υποστηρίζουν ακόμη; Γι’ αυτό διαμαρτύρομαι, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε. 
(...)
Τα εκάστοτε συστήματα διακυβερνήσεως με τα οποία λειτουργούσε το γερμανικό κράτος κατέτειναν πάντοτε και επεδίωκαν την επιβολή των Γερμανών έναντι των άλλων εθνών, είτε δι’ όπλων είτε, όπως σήμερα, δια της οικονομίας. Θα θυμίσω στο Σώμα ότι από την εποχή του Κάιζερ τα εχθρικά αισθήματα κατά των Ελλήνων εξεφράζοντο, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις από το γερμανικό κράτος - το τονίζω αυτό - και όχι βεβαίως από Γερμανούς φιλέλληνες, όπως ο Γκαίτε, ο Σοπενχάουερ, ο Σίλλερ και άλλοι εξέχοντες Γερμανοί, οι οποίοι εθαύμαζαν τον ελληνικό πολιτισμό. Μιλάω πάντοτε διαχρονικώς για το γερμανικό κράτος, με οποιαδήποτε διακυβέρνηση. 

Από τότε, λοιπόν, για να δείξουν τα αισθήματά τους απέναντί μας έστειλαν τον Φον Ντε Γκολτς στο Σαραντάπορο, ο οποίος είπε ότι «εδώ θα είναι ο τάφος της Ελλάδος». Μόνο που έγινε ο δικός του τάφος. Εν συνεχεία, προκάλεσαν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις γνωστές καταστροφές, και λόγω φιλοτουρκικών διαχρονικών και αιωνίων αισθημάτων ενοικίαζαν πάντοτε στρατηγούς και αξιωματικούς στους Τούρκους, όπως κάνουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες που ενοικιάζουν έναν ποδοσφαιριστή σε μια άλλη ομάδα, προκειμένου να εκπαιδεύουν το στρατό τους. 


Έστειλαν τον Λίμαν φον Σάντερς μετά, ο οποίος είναι ο γνωστός αυτός σχεδιαστής της σφαγής των Αρμενίων, των Ποντίων και εν συνεχεία, αφού είχε πάρει καλά το δίδαγμα, ο Μουσταφά Κεμάλ κατέσφαξε τους Έλληνες της Σμύρνης. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για τα εχθρικά αισθήματα του γερμανικού κράτους, τονίζω. Γιατί οι προλαλήσαντες ενετόπισαν την όλη ευθύνη σε ένα συγκεκριμένο σύστημα διακυβερνήσεως. Τι με νοιάζει εμένα αν ήταν δημοκρατικό; Θα μπορούσε να ήταν και δημοκρατικό. Θα μπορούσε να ήταν και οποιοδήποτε άλλο σύστημα διακυβερνήσεως. 


Εκείνο που με νοιάζει εμένα σαν Έλληνα πατριώτη είναι ότι πάτησαν το πόδι τους εδώ, κατέσφαξαν, λεηλάτησαν τους θησαυρούς μας, μας επέβαλαν ταπεινωτικό δάνειο, κατέκαυσαν τα χωριά μας, εξετέλεσαν τόσους και τόσους.


Και επί τη ευκαιρία, μια και δεν το είπατε και το είπατε όταν εξεφωνήσατε το όνομα της κυρίας Κανελλοπούλου, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, σας λέγω να λέτε και για εμένα - εάν θέλετε - ότι κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, από τον προπάππο μου και είχαμε και εμείς θύματα. Δεν θα ήθελα, όμως, να επεκταθώ στην δράσιν κάποιων συγγενών της θρασυτάτης αυτής κυρίας.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Έχετε φακέλους; 


ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην επαναληφθεί αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε, και να αφαιρείτε το λόγο. Να υποχρεώνετε να ανακαλούν τας ύβρεις κατ’ ενός νομίμου κόμματος πριν το δικαστήριο αποφασίσει αμετακλήτως. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Προχωρήστε στην ομιλία σας. 


ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Και μας ομίλησε και για τον Φύσσα. Σε ποίους νομίζει ότι ομίλει; Σε ποίους; Τι ήταν ο Φύσσας για εμάς; Τι ήταν; Ήταν μια φτιαχτή αφορμή προκειμένου ο Σαμαράς και οι λοιποί συνασκήσαντες εξουσίαν να μας κλείσουν στη φυλακή, να μας φιμώσουν, όπως τον ομιλούντα, να μας περιορίσουν κατ’ οίκον. 

Αυτή είναι η αθλία, ανήθικη, παράνομη, άδικη ενέργεια του πρώην Πρωθυπουργού. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Για τη δολοφονία τι λέτε; 


ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Επί τη ευκαιρία, μια και είναι εδώ ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης, θα αναφερθώ στην ομιλία του κατά τας προγραμματικάς δηλώσεις – πράγματι ήταν εμπεριστατωμένη η ομιλία - που μεταξύ άλλων είπε ότι θα σεβαστούμε και τις Διεθνείς Συμφωνίες όσον αφορά το Δίκαιο. Και πιστεύω αυτό, αξιότιμε κύριε Υπουργέ, να γίνει και ειδικά όσον αφορά τη Σύμβαση του Παλέρμο, όπου την έχουμε προσυπογράψει και την οποία έχουμε κυρώσει με νόμο.


Έχουμε, όμως, κουτσουρεμένη ποινική διάταξη, την 187, μόνο και μόνο για να υποστεί βλάβη το νόμιμο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω οι δικασταί που θα οριστούν και θα κληρωθούν αύριο να το τηρήσουν αυτό. 


Θα αναφερθώ και στο πρώτο μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη με πρωτοβουλία και αγώνες του Αμερικανού πράκτορος με το ελληνικό όνομα. Υπήχθημεν εις το Αγγλικό Δίκαιο, παραιτήθημεν της ασυλίας και πέραν αυτού μας απηγόρευσαν οποιονδήποτε συμψηφισμό με οφειλές άλλων κρατών προς την πατρίδα μας, πάντα ταύτα χάριν της Γερμανίας. Τι θα γίνει με το πρώτο μνημόνιο; Αυτό είναι το ερώτημα.


Σκίστε τα μνημόνια, όπως το υπεσχέθη ο Αρχηγός σας. Σκίστε τα! Χρειαζόμαστε περισσότερο άντρες παρά πολιτικούς. 


Σκίστε τα υπερήφανα σαν Έλληνες και πείτε σε αυτόν τον μισέλληνα Σόιμπλε και στη Μέρκελ ότι εμείς είμαστε Έλληνες, από εμάς πήρατε το φως, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας υποδουλώνετε και όταν θα έρθει η ώρα, να επανέλθουμε στο εθνικό μας νόμισμα. 


Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και ήδη ως Χρυσή Αυγή πριν από τις εκλογές κάναμε συγκέντρωση έξω από τη γερμανική Πρεσβεία να διαμαρτυρηθούμε και επίσης να αξιώσουμε την αποκατάσταση των ζημιών, γενικά του χρέους της Γερμανίας προς εμάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του εδώ μέσα στη Βουλή – μόνο δύο φράσεις θα διαβάσω με την άδειά σας, αξιότιμε, κυρία Πρόεδρε – είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς ζητούμε εντελώς ρεαλιστικά πρώτον να συγκροτηθεί μία εθνική επιτροπή εγκύρων οικονομολόγων, νομικών και ιστορικών προσώπων κοινής αποδοχής που θα προσδιορίσει με ακρίβεια και με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση το ακριβές ποσόν της οφειλής αυτής που ο κ. Κούκουνας – το έχει τεκμηριώσει, το έχω διαβάσει και εγώ το βιβλίο- το αναβιβάζει σε 510 δισεκατομμύρια και ο Γάλλος οικονομολόγος Ντεπλά σε 575 δισεκατομμύρια ευρώ. Και δεύτερον με επείγουσες νομικές διαδικασίες να υποχρεωθεί το σημερινό γερμανικό κράτος να μας εξοφλήσει αμέσως και πλήρως». 


Εμείς ως Χρυσή Αυγή θα συμβάλλουμε τα μάλα, τα μέγιστα, θα έλεγα. Να είστε βεβαία γι’ αυτό, αξιότιμε κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πάρα πολύ. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Αρβανίτη. Το λόγο έχει ζητήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. 

(...)
Βεβαίως, εμείς θα συμμετέχουμε ως ΚΚΕ στην Επιτροπή που θα συγκροτηθεί, όπως συμμετείχαμε και στην προηγούμενη. 
(...) 
Αλλά ποια είναι η ουσία του ζητήματος; Η ουσία είναι η διεκδίκηση των ελληνικών απαιτήσεων, δηλαδή η διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές, οι αποζημιώσεις για τα ανθρώπινα θύματα και ο επαναπατρισμός των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν από τις δυνάμεις κατοχής. Αυτό είναι το ζήτημα. Και η Επιτροπή δεν έχει έναν τέτοιο ρόλο, να διεκδικήσει. 
Εμείς από την Κυβέρνηση απαιτούμε να διεκδικήσει την ικανοποίηση των συγκεκριμένων απαιτήσεων, όπως αυτό ζητούσαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 (...) 
Και βεβαίως, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι μνήμες μπορεί να είναι νωπές, αλλά δεν πρέπει να είναι και επιλεκτικές. Γιατί όλες και όλοι δεν αντιστάθηκαν στον κατακτητή. Η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι είτε συνεργάστηκαν ανοικτά με τον κατακτητή είτε λούφαξαν και ήταν απόντες άλλοι στην Αίγυπτο, άλλοι στο Λονδίνο. 
Και μάλιστα αποτελεί και πρόκληση οι πολιτικοί επίγονοι αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δηλαδή οι χρυσαυγίτες, να έχουν το θράσος να εγκαλούν την ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ για τους αγώνες τους οποίους έδωσε ενάντια στις φιλοναζιστικές οργανώσεις των Χιτών και των ταγματαλητών. 
(...) 
Ο σεβασμός, λοιπόν, στην ιστορική μνήμη, στους αγώνες και στις θυσίες του λαού μας έρχεται σε αντίθεση με την πρόσδεση και την ενσωμάτωση της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λυκοσυμμαχίας αυτής. Έρχεται σε αντίθεση με το σάπιο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που φέρνει φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους. (...)

Ευχαριστώ πολύ. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Καραθανασόπουλο. 


ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού ή οιονεί προσωπικού – όπως το ερμηνεύσετε εσείς. 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, κύριε Αρβανίτη, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά. 


ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούμεθα «επίγονοι του Χίτλερ» ή «επίγονοι του ναζισμού». Είναι και αυτό ύβρις. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ανακληθεί στην τάξη. 

Αλλά με αναγκάζει ο προλαλήσας, επίγονος του Στάλιν, να πω και να υπενθυμίσω το εξής, ότι κατά την πρώτη συνεδρίαν της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, γενομένης συζητήσεως περί Μελιγαλά, είπε αναστάς ο κ. Καραθανασόπουλος: «Και λίγους σφάξαμε εκεί! Και τον επόμενο γύρο θα σας κανονίσουμε!». Επί λέξει! Εδώ είναι, ας με διαψεύσει! Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η σιωπή μου προς απάντησή του. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω, κυρία Πρόεδρε.