ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Ατάλαντοι “δελφίνοι" στη ΝΔ ζήλεψαν τη “δόξα” του ΠΑΣΟΚ...


Και θέλουν να διαλύσουν το ΝουΔομάγαζο, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ισχυρή, έξυπνη, δημιουργική και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα αντιπολίτευση. Δυστυχώς για τη χώρα μας, παραδοσιακό "προτέρημα" της Δεξιάς ήταν και είναι η αλληλοφαγωμάρα και η στερέωση των αντιπάλων της στην εξουσία επί σειρά ετών.
Το 2009, η ΝΔ, μετά την ήττα της, σπατάλησε πολύτιμο χρόνο προετοιμάζοντας Συνέδριο για αλλαγή αρχηγού, αφήνοντας ανενόχλητο το Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ.
Τώρα, αντί να επικεντρωθεί στο θεσμικό της ρόλο, ασκώντας εποικοδομητική κριτική στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και βοηθώντας την να μη ρίξει τη χώρα στα βράχια, επιδίδεται σε αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά, τουτέστιν του ίδιου το έργου της ΝΔ ως κυβέρνησης, το οποίο, μετά τις παραδοσιακές κωλοτούμπες, ακολουθεί εκούσα άκουσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Και αντί αυτό τούτο το γεγονός, δηλαδή η επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να επιβιώσουμε εντός της "βασιλείας” της Ευρωζώνης από τη στενή και τεθλιμμένη οδό των μνημονίων με όποιο ψευδώνυμο, οι δελφίνοι της ΝΔ ζητούν την κεφαλή του Αντώνη Σαμαρά επί πίνακι.
Κι εκεί που μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ο Αντώνης Σαμαράς ήταν το ισχυρό χαρτί της ΝΔ και τον είχαν εξαπολύσει να σηκώσει μόνος του το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, τώρα τους ξινίζει!
Στελέχη, λέει, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Κώστας Χατζηδάκης, κ. ά., στήνουν μυστικούς δείπνους για να συντονίσουν την πολεμική τους απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι πρότινος μακράν καταλληλότερου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις απατηλές δημοσκοπήσεις.

Αλήθεια, τι γυρεύει η αλεπού Ντόρα στο παζάρι;
Εκείνη δεν ήταν που έχασε στα καλλιστεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου του 2009;
Εκείνη δεν ήταν που στις 6 Μαΐου του 2010, στη μοιραία ψηφοφορία στη Βουλή για τα δολοφονικά μέτρα του επάρατου μνημονίου της Τρόικα, ψήφισε ενάντια στην κομματική γραμμή, υπερψηφίζοντας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εξοντωτική λιτότητα μου μάτωσε τον ελληνικό λαό;
Εκείνη δεν ήταν που στις 21 Νοεμβρίου του 2010 ίδρυσε το “κίνημα” "Δημοκρατική Συμμαχία", το οποίο στις εκλογές του Μαΐου του 2012 δεν έπιασε ούτε το όριο του 3% και έμεινε έξω από τη Βουλή;

Ήταν βέβαια σφάλμα του Αντώνη Σαμαρά να την ξαναμαζέψει στο κόμμα και μάλιστα να της δώσει την τιμητική πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ωστόσο, δεν έχω καταλάβει τι πράγμα αμφισβητούν οι δελφίνοι στον Αντώνη Σαμαρά.
Την πολιτική την οποία και οι ίδιοι εφάρμοζαν από τους υπουργικούς θώκους που κατείχαν και ψήφιζαν ως βουλευτές της ΝΔ, ή το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαθέτει το δημαγωγικό ταλέντο του Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε τη νίκη στις εκλογές του Ιανουαρίου;

Αν αμφισβητούν το πρώτο, τότε θέτουν υπό αμφισβήτηση τον ίδιο τον εαυτό τους και πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, αντί να διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ. Αν όμως αμφισβητούν τις δημαγωγικές ικανότητες του Σαμαρά, τότε πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να παραδεχτούν ότι κανένας και καμία τους δεν διαθέτει δημαγωγικά προσόντα ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές από θέση αρχηγού της ΝΔ.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η με επιχειρήματα σοβαρή κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το παρόν ανύπαρκτη. Τα στελέχη της ΝΔ περί άλλα εγωκεντρικά τυρβάζουν και τους ψηφοφόρους τους, εμμέσως πλην σαφώς, χλευάζουν.

Βέβαια, τα όσα είπα δεν σημαίνουν ότι προσωπικά επικροτώ τα έργα και τις ημέρες του Αντώνη Σαμαρά, προς τον οποίο άλλωστε έχω ασκήσει ανελέητη κριτική από τούτο το ιστολόγιο.
Έτερον εκάτερον όμως.  Όφειλα να τα γράψω αυτά διότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για εσωστρέφεια της ΝΔ, και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει κάποιος δελφίνος που να μας έχει πείσει ότι θα είναι ικανότερος από τον Αντώνη Σαμαρά