ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Πισώπλατη μαχαιριά στους συνταξιούχους κατάφερε ο Τάσος Τέλλογλου

Μέχρι πριν από λίγο τον θεωρούσα σοβαρό και αντικειμενικό δημοσιογράφο. Όμως, όταν διάβασα το σημερινό δημοσίευμά του με τίτλο "Με ομοβροντία στοιχείων" άλλαξα γνώμη. 
Προπαγανδίζοντας εμφανώς υπέρ των Γερμανών και εναντίον των Ελλήνων συνταξιούχων, ο κ. Τέλλογλου γράφει τα εξής αστοιχείωτα: " Ένα κρίσιμο ζήτημα που απέφυγε να απαντήσει ευθέως στους δανειστές η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πόσο μειώθηκαν οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) κατά την διάρκεια των μνημονίων.
Ενώ λοιπόν το ΑΕΠ μειώθηκε τουλάχιστον κατά 25%, οι συντάξεις μειώθηκαν λιγότερο από 12%, κάτι φυσικά που έχει σχέση και με την προσπάθεια να συντηρηθούν ώριμα δικαιώματα από τις αλλεπάλληλες περικοπές."

Αν δεν υποστηρίζει γερμανικά συμφέροντα, πρέπει να είναι εντελώς απληροφόρητος ο κ. Τέλλογλου, και να μην ξέρει ούτε διαίρεση.

Η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης πόσο τοις εκατό μείωση επί του ετήσιου εισοδήματος του συνταξιούχου είναι, κύριε Τέλλογλου; 
Είναι το πηλίκον του 2 δια του 14, δηλαδή 14,29%. Τόση λοιπόν ήταν η μείωση των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ, που είναι και η πλειοψηφία, και όχι λιγότερο από 12% που αναληθώς ισχυρίζεστε. 

Οι συνταξιούχοι άνω των 1000 ευρώ υπέστησαν πανωλεθρία. Προσωπικά το ετήσιο καθαρό (μετά από φόρους) εισόδημά μου από το Δεκέμβριο του 2009 έως σήμερα μειώθηκε κατά 32,11%.  Και να σκεφτείτε ότι πλήρωνα δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ) για 40 χρόνια. Και αν προσθέσουμε και τον ΕΝΦΙΑ, μέσα σε 5 χρόνια έγινα κατά 45% φτωχότερη ετησίως.


Προφανώς αυτή η μείωση δεν σας είναι αρκετή, κύριε Τέλλογλου, διότι φαίνεται ότι κι εσείς, όπως κάποτε ο Ανδρέας Λοβέρδος, δυσανασχετείτε που οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν κιόλας.

Φαντάζομαι ότι, αν η κ. Μέρκελ πάρει είδηση το εν λόγω ανθελληνικό άρθρο σας, θα σας καλέσει στην Καγκελαρία για να σας δώσει τα εύσημα.