ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Οι σημερινές καυτές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ

Ανεξάρτητα από τις βαριές αμαρτίες του παρελθόντος του, ομολογώ ότι νιώθω κάποια συμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ, διότι, μετά την άνανδρη πισώπλατη που έφαγε από τον ΓΑΠ και παρά τον εκλογικό καταποντισμό του, στέκεται όρθιο και κάνει δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

ΠΑΣΟΚ:«Διάφοροι υπουργοί ακολουθούν το μοτίβο του κ. Βαρουφάκη και μιλούν δημόσια, με εκπληκτική άνεση, για το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη και το ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.  Το παιδαριώδες σκεπτικό τους είναι πως άμα δεν μιλάς για ρήξη και δεν απειλείς τους συνομιλητές σου με το ενδεχόμενο αυτό, δεν κερδίζεις διαπραγματευτικά!

Αν αυτό συνιστά ενδοκυβερνητική κριτική στον κ. Τσίπρα για όσα είπε και έκανε στο Βερολίνο, τότε ας τους συμμαζέψει αμέσως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Αν απευθύνονται στους διεθνείς συνομιλητές της χώρας, τότε προφανώς οι αναφορές στο σενάριο της ρήξης έχουν νόημα μόνο αν τα ίδια είπε ο κ. Τσίπρας στις συνομιλίες του με την κα Μέρκελ. Στην περίπτωση αυτή θα ήταν απειλητικός στις συνομιλίες και εξευμενιστικός στις δημόσιες δηλώσεις! Αυτό όμως δεν βγάζει νόημα για μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πρωτίστως για το εσωτερικό ακροατήριο και τις δημοσκοπήσεις.


Τι μένει; Το παντελώς ανεύθυνο σενάριο να απειλούν με ρήξη τρομάζοντας την ελληνική κοινή γνώμη, υπονομεύοντας ακόμη μια φορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τροφοδοτώντας τα διεθνή ΜΜΕ με δημοσιεύματα για το ελληνικό κυβερνητικό αλαλούμ.»

**********


ΠΑΣΟΚ:«Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής "λεφτά υπάρχουν" καταγράφεται στην ιστορία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα. 

Αυτή είναι λοιπόν η αντίληψη που κυριαρχεί στον σκληρό πυρήνα της ομάδας εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος Θεσσαλονίκης. Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής !

Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο, ότι με την αντίληψη αυτή δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα.»


 ************
ΠΑΣΟΚ:«Τα αποθεματικά της Περιφέρειας τα εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρός μετά από μια νοικοκυρεμένη διοίκηση και η Ρένα Δούρου τον λοιδορούσε προεκλογικά εξαπατώντας τους πολίτες.

Τώρα αντί να τα προσφέρει με έργο στους πολίτες της Αττικής όπως έκανε ο Γιάννης Σγουρός, η κ. Δούρου τα στέλνει στο Δ.Ν.Τ μέσω της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.»