ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Αχ, βρε Γιάνη Βαρουφάκη, νάρκισσε!

Δεν σε ζηλεύω, Γιάνη της θεωρίας των παιγνίων... Απεναντίας, εύχομαι να είσαι καλά και ευτυχισμένος με τη σύζυγό σου, και κάποτε να ωριμάσετε και οι δυο. Ποτέ δεν είναι αργά για την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.

Όμως είναι ανησυχητικό το ότι δεν έχεις επίγνωση ότι με αυτές τις επιδεικτικές φωτογραφίες, αφ' ενός προδίδεις τον εαυτό σου ως κομπλεξικό και ματαιόδοξο πενηντάρη αφάνταστης ελαφρότητας -καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τους αξιωματούχους των "Θεσμών" και τους ομολόγους σου να σε πάρουν στα σοβαρά - και αφ' ετέρου προκαλείς τα αισθήματα του εξαθλιωμένου από τη σκληρή λιτότητα ελληνικού λαού, που είδε στο πρόσωπό σου το σωτήρα του. Κλονίζεις επίσης την εμπιστοσύνη του και τον γεμίζεις με αμφιβολίες για το αν μπορείς να συμμεριστείς τα βάσανά του και να δώσεις λύσεις στα προβλήματά του για να τον ανακουφίσεις.
Βιάστηκες, Γιάνη Βαρουφάκη, να μας δείξεις ότι δεν είσαι ούτε κομμουνιστής ούτε μαρξιστής, που έλεγες ότι είσαι. Πρόσεξε μήπως η δίψα σου για προβολή και δημοσιότητα γίνει το βατερλό σου. Το υψηλό αξίωμα του υπουργού Οικονομικών της χρεοκοπημένης χώρας μας που σου ανατέθηκε, με τις βαριές ευθύνες που αυτό συνεπάγεται, έπρεπε να σ' έχει κάνει σοβαρό, ταπεινό και συνετό, αντί να επιδιώκεις να γίνεις celebrity για εξώφυλλα κοσμικών περιοδικών, χωρίς καν να έχεις ακόμη επιτύχει τίποτα το χειροπιαστό για τη χώρα... Κι όχι μόνο δεν πέτυχες τίποτα αλλά, όπως μετέδιδε η Corriere della Sera ,δήλωσες πώς «εάν είναι απαραίτητο τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εκπλήρωση κάποιων υποσχέσεων. Θα το κάνουμε για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Τόοοσο καλά!

Κρίμα κύριε καθηγητά! Με τρομάζει η επιπολαιότητα και ο κυνισμός σου και φοβάμαι για το πού οδηγείτε τη χώρα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα....