ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Απατηλό το περιεχόμενο επαπειλούμενου Δημοψηφίσματος

Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, o Γιάνης Βαρουφάκης εν όψει του αυριανού Eurogroup απείλησε με δημοψήφισμα, και τα ξένα ΜΜΕ όπως και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατάλαβαν ότι εννοούσε δημοψήφισμα με το ερώτημα ευρώ ή δραχμή. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να διευκρινίσει ότι το δημοψήφισμα, εάν γίνει, θα αφορά το ερώτημα: αξιοπρέπεια ή αναξιοπρέπεια! 
Καταλάβατε τίποτα; Εγώ όχι!
Ωστόσο, η πρόβλεψη του κυρίου Τσίπρα ότι ο λαός θα επέλεγε αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν την απόφαση αυτή, παραπέμπει σε δραχμή, όπως το νιάου νιάου που ακούγεται στα κεραμίδια παραπέμπει σε γάτα.
Τελικά αυτοί οι άνθρωποι μας δουλεύουν; Μήπως είναι νοητικά ανισόρροποι; Μήπως τζογαδόροι; Ή μήπως, λόγω των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν, επαληθεύεται η ρήση: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη;  
Είθε ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα και να έχουμε καλά νέα αύριο από το Eurogroup. Κανείς  αντιπολιτευόμενος δεν πρέπει να χαίρεται. Απεναντίας, θα πρέπει όλοι να ευχόμαστε η κυβέρνηση να καταφέρει κάτι καλό για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ώστε να μην πάμε από το κακό στο χειρότερο.

«Με non paper που εξέδωσε πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα δημοψήφισμα για το ευρώ αναφέρει με non paper το Μαξίμου σχετικά με την συνέντευξη του ελληνα υπουργού Οικονομικών στην Corriere della Sera.

Αναλυτικά το σχόλιο του Μαξίμου

"Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. 
Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη 'διευκρινίσεων' αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera. 
Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα 'δημοψήφισμα για το ευρώ'. Η λέξη ‘ευρώ'' είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου 'Γκίκα Χαρδούβελη', που έλεγε ‘ναι' σε όλα, θα απογοητευθούν.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά"»
.
(πηγή)

Δείτε στη συνέχεια αντιδράσεις των ξένων ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης: