ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Σύντομα ελεύθερος ο Σάββας Ξηρός!


Ελεύθερος θα είναι σε λίγο ο Σάββας Ξηρός, χάρη στο σχέδιο νόμου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Σε αυτό περιλαμβάνονται σειρά μέτρων για την αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού κρατουμένων, όπως επίσης και η κατάργηση της φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, ώστε όσοι δεν αποφυλακίζονται δια νόμου, δηλαδή οι υγιείς, να δραπετεύουν ευκολότερα. Αυτό είναι το σκεπτικό της κατάργησης, stupid!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας. (πηγή)

Εδώ βασικό ρόλο θα παίξουν και οι πραγματογνώμονες γιατροί που θα υπογράφουν τα πιστοποιητικά αναπηρίας, όπως συμβαίνει και με τις αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού.

Εγώ, παίδες Ελλήνων, προτείνω να αποφυλακιστούν όοολοι οι ποινικοί κρατούμενοι, σοβαρά ασθενείς και μη, και οι φυλακές να στεγάσουν μετανάστες, διότι κάτω από μια κυβέρνηση όπου ο λαός βρίσκεται στην εξουσία - έτσι δεν μας λένε; - δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων αφού ο λύκος θα κοιμάται δίπλα στο αρνάκι χωρίς το δεύτερο να κινδυνεύει.
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παλιότερη επιθυμία του για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Μήπως άραγε θα τον συνταξιοδοτήσουν κιόλας ως αντιστασιακό, επειδή συμμετείχε στις εγκληματικές πράξεις της 17 Νοέμβρη; Διόλου απίθανο... Πώς θα ζήσει ο άνθρωπος;

 Ιδού η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2013: 

«Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. 

Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. 

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010. Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Έκρινε, δε, ότι "η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του". 

Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. 
Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο "ειδικής φύσης" μπορεί να εξηγηθεί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα».(πηγή)