ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Στάζει αίμα η Κενή Διαθήκη του ΣΥΡΙΖΑ


3/3/2015: «Έπειτα από την απόφαση να περάσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα χρηματικά διαθέσιμα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, η κυβέρνηση αναμένεται να στραφεί και στα ταμειακά διαθέσιμα άλλων φορέων για τη διασφάλιση ρευστότητας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες -μεταξύ άλλων - θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα από τις δαπάνες στα νοσοκομεία και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων
(...)
“Μαχαίρι" αναμένεται να μπει και στις δαπάνες των νοσοκομείων όλης της χώρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, περικόπτεται περίπου το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών των νοσοκομείων με στόχο να εξοικονομηθούν 40-50 εκατ. ευρώ». (πηγή)

Πώς είναι όμως η κατάσταση των νοσοκομείων; Αντέχουν περαιτέρω περικοπές; Η κατάσταση, δυστυχώς την έζησα από κοντά, είναι πολύ χειρότερη από εκείνη που ήταν τον περασμένο Αύγουστο:

20/8/2014: Ο προέδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), παθολόγος του νοσοκομείου Χαλκιδικής και υποψήφιος στις προηγούμενες ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βαρνάβας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ ένα σκληρό κείμενο για τη δημόσια υγεία:
 «Η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τμήματα και ολόκληροι τομείς καταρρέουν από έλλειψη γιατρών, τα κονδύλια που απομένουν στα ταμεία των Νοσοκομείων μετά βίας επαρκούν για αγορά γάζας, τα φάρμακα έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση». (πηγή)

Στο άκουσμα της είδησης περικοπών στα νοσοκομεία, ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης - ο μόνος που κάνει σκληρή αντιπολίτευση από τη ΝουΔούλα - εξερράγη χθες (2/3/2015) στο ραδιόφωνο του Σκάι:
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο κακός μνημονιακός υπουργός Γεωργιάδης, πέρυσι τέτοια εποχή, ακριβώς στις 20 Φεβρουαρίου, έβγαλε τακτική επιχορήγηση των νοσοκομείων για τον πρώτο μήνα του 2014. Τότε λοιπόν, ο κακός μνημονιακός Γεωργιάδης από τον οποίο η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να αυξήσει τον προϋπολογισμό στα νοσοκομεία, έδωσε στα νοσοκομεία 99 εκατομμύρια.
 Φέτος, ο καλός αντιμνημονιακός Κουρουμπλής, ο οποίος ζητούσε από τον κακό Γεωργιάδη να αυξήσει την επιχορήγηση, τους έδωσε, κύριε Πορτοσάλτε κρατηθείτε, 43 εκατομμύρια».

Άρης Πορτοσάλτε:  «Και περνάει στο ντούκου, κύριε Γεωργιάδη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «43 εκατομμύρια! Ξέρετε τι θα πει αυτό;»

Άρης Πορτοσάλτε:  «Κι εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι στην κοινωνική δικτύωση που παρακολουθώ, κύριε Γεωργιάδη, κι επειδή η προπαγάνδα των κυβερνητικών είναι υπέροχη, θα έλεγα μακράν μπροστά, αυτό πέρασε στο ντούκου. 
Δηλαδή εκεί που κυκλοφορούν διάφοροι εισαγγελείς και κατακεραυνώνουν κάτι τύπους Γεωργιάδηδες, κάτι γερμανοτσολιάδες ας πούμε, δεξιά και αριστερά, μπροστά στη μείωση κατά το ήμισυ της επιχορήγησης στα νοσοκομεία που είπε ο κύριος Κουρουμπλής - ο κατά τ’ άλλα ανθρωπιστής, ο οποίος τρέχει για την ανθρωπιστική κρίση - πέρασε στο ντούκου. Κουβέντα!».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πέρασε στο ντούκου, αλλά ακούστε ποιες θα είναι οι συνέπειες».

Άρης Πορτοσάλτε:  «Καλά, οι συνέπειες τώρα, εντάξει...».

Άδωνις Γεωργιάδης:  «Όχι, όχι, δεν είναι εντάξει. Δεν είναι καθόλου εντάξει. Είμαι βέβαιος...».

Άρης Πορτοσάλτε:  «Θα τις αντιμετωπίσει η αριστερή κυβέρνηση, κύριε Γεωργιάδη. Τι θέλετε τώρα;»

Άδωνις Γεωργιάδης:  «Οι άνθρωποι αυτοί μας είπαν ότι θέλουν να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα, ότι θα βγάλουν το πεντάευρο, ότι θα βγάλουν το ευρώ - σημειώστε τίποτα από αυτά δεν έχουν βγάλει ακόμα, μόνο στα λόγια τα βγάλανε - κι έρχονται τώρα και μειώνουν πάνω από το μισό την τακτική επιχορήγηση των δημοσίων νοσοκομείων; Εάν αυτό δεν το σταματήσουμε και δεν φωνάξουμε... 
Γιατί το κάνουν δηλαδή; Το κάνουν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Γιατί αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος που επικροτεί το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει χρόνο στη διαπραγμάτευση και στη δημιουργική ασάφεια και στις άλλες ανοησίες του κυρίου Βαρουφάκη, το ελληνικό κράτος οδεύει προς τη χρεοκοπία. 

Και ως αποτέλεσμα αυτού, για να μην κάνουμε default, για να μη γίνει χρεοκοπία, προφανώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει πλήρη στάση πληρωμών σε όλους τους υπολοίπους, και πληρώνει μισθούς, συντάξεις και δάνεια. 
Αυτό δεν τη βγάζει μακριά, έχει ένα- δυο μήνες ζωής. Αλλά αυτό έχει ως συνέπεια να σταματάει πλήρως όλη η οικονομία της χώρας και να τίθεται σε κίνδυνο όλη η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. 

Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να το περάσουν έτσι σε μία επικοινωνιακή φούσκα που θέλει η Αριστερά στην Ελλάδα. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα. Τα δημόσια νοσοκομεία με την επιχορήγηση που πέρασε ο κ. Κουρουμπλής, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Κλείνουν, δηλαδή. Θ’ αρχίσουν να σταματάνε προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν θα έχουν υλικά, εάν αυτό συνεχιστεί».

*******


 Για το ίδιο θέμα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  
Χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους, επιχειρεί να βάλει η  Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους.
Αυτό αποδεικνύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη – Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται στα Δ.Σ. των άλλων Οργανισμών.
Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στη διαπραγμάτευση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε προς τους εταίρους μας, οδηγούν σε κινήσεις πανικού που εντείνουν την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο αποθεματικά που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις ή εισφορές των αγροτών και των ασφαλισμένων.
Καλούμε τους υπουργούς να σταματήσουν άμεσα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες.
Καλούμε τους εκπροσώπους των αγροτών και των ασφαλισμένων να πάρουν άμεσα θέση.
Κανείς δεν επιτρέπεται να σιωπά.