ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Brussels Group, ζουράρεια μέζεα και άλλα ανέκδοτα

Το γαρ πολύ της θλίψεως χρειάζεται χιούμορ, και τούτο μας προσφέρεται εν αφθονία από τους "σωτήρες" μας - πρωταγωνιστές της ζοφερής επικαιρότητας - στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Έτσι,  για να ξεπρηστούν λίγο τα μέζεά μας - για όσους διαθέτουν τέτοια φυσικά...  
Άλλωστε,  όπως είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, «Η μυστική πηγή του χιούμορ δεν είναι η χαρά, αλλά η λύπη. Δεν υπάρχει χιούμορ στον ουρανό»
Πάρτε μια γεύση για να γελάσει το πικραμένο χειλάκι σας: 
ΒΟΥΛΗ, 10/03/2015 - Κωνσταντίνος Ζουράρις: «Κυρία Πρόεδρε, την ευωχίαν μου προς εσάς. 
Λοιπόν, έχω να αναφέρω πέντε σημεία: 
Πρώτον, η προοπτική, η οποία τιμά για πρώτη φορά τη νικημένη μας Ελλάδα είναι πολεμική αναμέτρηση. "Ως τυραννίδα έχουσι την αρχήν" οι Γερμαναράδες, "ην αφήναι" γι’ αυτούς είναι επικίνδυνο, Τριαντάφυλλε. Δεν θα την αφήσουν με τη γνωστή ευλυγισία που είχαν οι Γερμανοί, που πολεμούσαν όταν μπήκε ο "Κόκκινος Στρατός" με τη σοβιετική σημαία μέσα στο Βερολίνο. Θα πολεμούν, γιατί έχουν αυτήν την "ευλυγισία" από τον πολιτισμό τους, την ανελαστικότητα. Συνεπώς, πρώτον, θα είναι πολεμική επιχείρηση. 
Επίσης, για όσους αφελείς με τα ανεμιαία δόγματα πιστεύουν ότι είναι Ευρώπη και είναι και Ευρωπαίοι κλπ, τους παραπέμπω βεβαίως, στο δικό τους τον ποιητή του 1796, ο οποίος λέει ότι "Οι Γερμανοί με τον πολιτισμό και τα μαθηματικά τους γίνανε ακόμα πιο βάρβαροι απ’ όσο ήταν". 
(...)
Πρόκειται περί ληστρικού κράτους. Και βεβαίως, υπενθυμίζω ότι μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι "τα κράτη έχουν συνέχεια". Επομένως, εφόσον το ναζιστικό καθεστώς αναγνώρισε τις δυο πρώτες δόσεις, το μεταναζιστικό καθεστώς πρέπει να συνεχίσει, διότι τα μέζεά μας, μας τα έχουν πρήξει. 
Το επόμενο: Η εχθροπραξία σημαίνει ότι με βάση τα χαρακτηριστικά των Γερμαναράδων θα είναι πολύχρονη και πολύνεκρη. (...)»

Όπως φαίνεται, ο τρομολάγνος τρελοΖουράρις είναι ακόμη άνευ ψυχοθεραπευτικής αγωγής και μας τρομοκρατεί στην καθαρεύουσα! Ας όψονται εκείνοι που τον έστειλαν στη Βουλή.
Περισσότερα ανέκδοτα, για γέλια και κλάματα μαζί, στις εικόνες που ακολουθούν: