ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Σκοτεινός ο ρόλος του περιοδικού SPIEGEL

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ξαναχτύπησε. Επικαλούμενο πληροφορίες από συμβούλους της Καγκελαρίας, γράφει:
«Σύμβουλοι της Α. Μέρκελ εξετάζουν την κρίση στην Κύπρο, η οποία πριν από δύο χρόνια βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη. 
Εκείνη την εποχή, η ΕΚΤ απείλησε να διακόψει την παροχή επείγουσας βοήθειας προς τις κυπριακές τράπεζες, διότι το κοινοβούλιο της χώρας αρνήθηκε να δεχτεί τα μέτρα της Ε.Ε. Οι τράπεζες θα έπρεπε να επιβάλουν έλεγχο στις αναλήψεις και στις μεταφορές χρημάτων (σ.σ.: και κούρεμα καταθέσεων). Στο τέλος η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. Ακριβώς αυτό πιστεύουν οι σύμβουλοι της Μέρκελ για την Ελλάδα: πως χρειάζεται μια προειδοποιητική βολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα». (πηγή)
Και ερωτώ εγώ η αφελής: Προαναγγέλλονται τέτοια μέτρα που τρομοκρατούν τους καταθέτες και οδηγούν σε φυγή κεφαλαίων;
Και απαντώ πάλι εγώ η αφελής: Μάλιστα προαναγγέλλονται, αφού αυτό εκτοξεύει τις εκροές χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες προς τις Γερμανικές και άλλες, οι οποίες έχουν παραφουσκώσει με τα δισεκατομμύρια απάτριδων Ελλήνων καταθετών. 

Γι' αυτό καθυστερεί τρεις μήνες το αυτονόητο, stupid! Πονηροί γαρ και συμφεροντολόγοι οι Μέρκελ, Σόιμπλε και οι άλλοι αξωματούχοι της Ευρωζώνης. Αφού φυγαδέψουν τις καταθέσεις τους όλοι οι μεγαλοκαταθέτες και απομείνoυν στις ελληνικές τράπεζες μόνο οι μικροκαταθέσεις της μαρίδας, που δεν γνωρίζει πώς να βγάλει τα χρήματα έξω, τότε ίσως επιβάλουν έλεγχο στις αναλήψεις και τις μεταφορές χρημάτων... Και τότε, φυσικά, οι στραγγισμένες από ρευστό τράπεζες θα χρειάζονται ξανά ανακεφαλαιοποίηση και η Ελλάδα νέα δάνεια, νέα μνημόνια και πάει κλαίγοντας...
Θα έχει όμως νικήσει για μία ακόμη φορά η εθνοκτόνος παγκοσμιοποίηση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων από τις χρεοκοπημένες χώρες στα ασφαλή καταφύγια των πλούσιων χωρών.