ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ελλάς vs.Τρόικα: Τρελή εναντίον τρελών

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα! 
Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;
Το ζητούμενο, όμως, είναι ποιος είναι πιο τρελός μεταξύ τρελών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο λιγότερο τρελός πάντα υπερισχύει. 
Από τη μια η ΤρΕλλάς, με σημαιοφόρους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, κι από την άλλη οι "ΤρελοΘεσμοί", κοινώς Τρόικα, με σημαιοφόρους Μέρκελ και Σόιμπλε, πουλάνε τρέλα μέχρις εσχάτων. 
Και μέσα στην τρέλα τους, συνειδητή ή ασυνείδητη, αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν εν μέρει δίκιο και εν μέρει άδικο. Κανείς δεν έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Και οι δυο πλευρές κάπου παραλογίζονται και κάπου μιλάνε λογικά. 

Ποιος άραγε είναι λιγότερο παράλογος από τον άλλο; Ποιανού ο παραλογισμός είναι λογικότερος από εκείνον του άλλου; Προς τα πού βαραίνει η πλάστιγγα της τρέλας; 
Η απάντηση είναι δύσκολη και δυστυχώς δεν υπάρχει ανάμεσά μας ο σοφός Σολομών για να δώσει μια σολομώντεια λύση. Έτσι οι δύο ομάδες των αντιμαχόμενων τρελών καταφεύγουν στον εκβιασμό και στις κουτοπονηριές: "Να δείτε τι θα σας κάνουμε αν δεν μεταρρυθμιστείτε", μας φοβερίζει η Τρόικα. "Εσείς να δείτε τι θα πάθετε αν δεν μας τ' ακουμπήσετε άνευ όρων", απειλεί η ΤρΕλλάς.

Κι ενώ πράγματι η κακομαθημένη ΤρΕλλάς χρειάζεται σκληρές μεταρρυθμίσεις, και οι τρελοΈλληνες έχουν ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης στον τρόπο που σκέπτονται και συμπεριφέρονται, οι ΤρελοΘεσμοί πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους ότι το χρέος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ και ότι το πρόγραμμά τους, κοινώς μνημόνιο, ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!  Απλά οδηγεί σ' ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και χρεοκοπίας, συσσωρεύοντας καινούργια χρέη επί των παλαιών και οδηγώντας τους τρελοΈλληνες από την αθλιότητα στην τρισαθλιότητα.

Ποιος τρελός θα υπερισχύσει στο τέλος;  Αν η Ευρωζώνη είναι μία ζούγκλα θηρίων, τότε φυσικά θα υπερισχύσει ο νόμος της ζούγκλας, δηλαδή το "δίκιο" του ισχυρότερου. Και η ιστορία θα καταγράψει με μαύρα γράμματα τα ονόματα της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Ντράγκι, χαρακτηρίζοντάς τους ως δημίους, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωζώνης. 

Σε κάθε περίπτωση, το δραματικό έργο που παίζεται με πρωταγωνιστές Βαρουφάκη, Τσίπρα και Σία έχει πολύ σασπένς, και οι τρελοΘεσμοί θα 'πρεπε να μας ανταμείψουν γενναιόδωρα, αν μη τι άλλο διότι τους διασκεδάζουμε και δεν πλήττουν από ανία εκεί στο σκυθρωπό βορρά.

Ακολουθούν τα τελευταία σπαρταριστικά γεγονότα: