ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Στην "αντικειμενική" ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 5 στους 7 του ΔΣ θα ορίζονται από τον Υπουργό!

ΒΟΥΛΗ, 27/4/2015- Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλώ στο Βήμα τον Εισηγητή της Χρυσής Αυγής κ. Ιωάννη Λαγό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Δεν ήθελα να ξεκινήσω έτσι, αλλά μια και προηγουμένως η Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε κάποια ζητήματα, ας τα σχολιάσουμε κι εμείς που έχουμε ένα λόγο παραπάνω με όλα αυτά που έχουν γίνει. Την ακούσαμε να λέει: «Ενοχοποιείτε ολόκληρα κόμματα σαν ντουντούκες των δανειστών». Η κ. Βούλτεψη, δηλαδή, κατηγόρησε ότι κατηγορούν έναν ολόκληρο πολιτικό φορέα, όταν όλη η ελληνική Βουλή είχε και έχει στοχοποιήσει ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, την τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος αυτήν τη στιγμή, τη Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση.

Η ίδια η κ. Βούλτεψη έχει δηλώσει ότι θα έρθει να καταθέσει στο δικαστήριο εις βάρος της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν μας λέει σαν τι. Έχει δηλώσει μάρτυρας κατηγορίας, αλλά δεν μας λέει τι γνωρίζει. Γνωρίζει για εγκληματικές πράξεις; Αν είναι έτσι, να έρθετε να το πείτε, κυρία Βούλτεψη, και όσοι από εμάς έχουν κάνει έγκλημα να πάμε φυλακή. Αν, όμως, δεν γνωρίζετε κάτι, έρχεστε από καθαρή εμπάθεια, εσείς και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας εδώ, να κατηγορήσετε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Οπότε, μην βγαίνετε και αδικημένοι, εσείς της Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι πραγματικά πολύ αστείο το γεγονός.

Στοχοποιούνται, είπε η κ. Βούλτεψη, οι αντίθετες γνώμες. Να δείτε εμείς τι στοχοποίηση δεχτήκαμε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές. Φυλακιστήκαμε τελείως άδικα για δεκαοκτώ μήνες. Κάποιοι συνεχίζουν να είναι μέσα. Όχι μόνο προφυλακιστήκαμε τελείως άδικα, αλλά οι διώξεις συνεχίζονται, κανείς δεν έχει βγει να ζητήσει μια συγγνώμη και όλοι ξέρουν ότι είμαστε αθώοι. Στοχοποιούνται, όμως, κατά την κ. Βούλτεψη, γιατί τόσο θρασεία είναι η προηγούμενη συγκυβέρνηση του αίσχους, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που τολμάνε και λένε τέτοια πράγματα.

Ας έρθουμε λίγο στο νομοσχέδιο. Εμείς σαν Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι έχουμε δεχθεί τόνους λάσπης από τη δημόσια τηλεόραση, είμαστε σύμφωνοι με το να επαναπροσληφθούν άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι. Οποιοσδήποτε Έλληνας έχει χάσει τη δουλειά του, κυρίως μέσα σ’ αυτήν την πενταετία που συνέβησαν τραγικά πράγματα στην πατρίδα μας, εμείς συμφωνούμε να ξαναγυρίσει και να δουλέψει. 

Τονίζουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε από τους εργαζόμενους. Φυσικά και έχουν γίνει λάθη στους συγκεκριμένους τομείς, φυσικά και πρέπει να τα λύσουμε, αλλά σίγουρα η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε απ’ αυτό, σίγουρα η Ελλάδα χρεοκόπησε από διάφορα «αλισβερίσια» και από λεφτά που έχουν χαθεί σε τσέπες και σε συγκεκριμένες οικογένειες Ελλήνων «μεγαλοκαρχαριών».

Ίδια ευαισθησία, βέβαια, θα περιμέναμε από την Κυβέρνηση να δείξει και σε άλλους κλάδους, και σε άλλους τομείς Ελλήνων εργαζομένων. Δεν είναι μόνο για τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να προσληφθούν, αλλά να δούμε τι γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, να δούμε πόσοι είναι οι Έλληνες οι οποίοι δεινοπαθούν αυτήν τη στιγμή και να κοιτάξουμε σιγά-σιγά να κάνουμε βήματα αποκατάστασης των αδικιών και γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Εννοείται ότι τα πάντα δεν είναι οικονομικά και πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα κινηθούμε σωστά, προκειμένου να μην επαναληφθούν παθογένειες του παρελθόντος, αν κι εμείς σαν Χρυσή Αυγή, για να είμαστε τίμιοι, δεν είμαστε τόσο ανόητοι να πιστεύουμε ότι από δω και πέρα η δημόσια τηλεόραση θα λειτουργήσει τέλεια, χωρίς παθογένειες ή χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις από κάποιους. Απλά θέλουμε τουλάχιστον να ελπίζουμε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα είναι τόσο χονδροειδέστατες όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, ότι δεν θα είναι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις που συνέβαιναν από τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όταν το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Παρασκευής το απόγευμα, του Σαββάτου και της Κυριακής ήταν ακριβώς το ίδιο με το άρθρο που έβγαζε εναντίον μας η φυλλάδα του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα, του «Έθνους», εις βάρος της Χρυσής Αυγής. 

Η δημόσια τηλεόραση έπαιρνε αυτούσιο το συγκεκριμένο άρθρο και από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή τόνιζαν αυτά τα πράγματα τα οποία ψευδώς φυσικά υπήρχαν μέσα και χωρίς να μας δίνεται η παραμικρή δυνατότητα να απαντήσουμε πάνω σ’ αυτά. 
Ρώτησα τον κύριο Υπουργό και στη συζήτηση στις Επιτροπές, θα τον ρωτήσω και τώρα: Να μας πείτε, κύριε Υπουργέ, και να μας εγγυηθείτε με κάποιον τρόπο πώς θα γίνεται να καλούνται και εκπρόσωποι, Βουλευτές ή στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν ζητάμε τίποτα παράνομο, δεν επαιτούμε για τίποτα. Απλά έχουμε την απαίτηση η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας μας να έχει εκπροσώπηση τουλάχιστον στη δημόσια τηλεόραση. 
Για τα ιδιωτικά κανάλια φυσικά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να μας καλέσουν ποτέ, γιατί είμαστε εναντίον των συμφερόντων τους και αυτό το πληρώσαμε με φυλακίσεις και με διώξεις.

Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε από σας μία απάντηση τουλάχιστον για τη δημόσια τηλεόραση, για το πώς θα μπορούμε να μιλάμε και εμείς. Είμαστε νόμιμα εκλεγμένοι και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής έχουν ακριβώς την ίδια αξία με τις ψήφους όλων των άλλων εκλεγμένων Βουλευτών. Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξουν οι περιφερειακοί σταθμοί. Είναι κάτι στο οποίο η Χρυσή Αυγή έχει ταχθεί από την αρχή υπέρ. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε ότι τα δελτία ειδήσεων, ακόμα και της δημόσιας τηλεόρασης, ασχολούνται μόνο με το τι συμβαίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οπότε το να υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί που θα μιλάνε για τα κατά τόπους προβλήματα και θα ενημερώνουν τον κόσμο είναι κάτι απαραίτητο. 
Θα πρέπει, όμως, να λειτουργήσουν σε σωστή βάση, γιατί ακούσαμε από εκπροσώπους των περιφερειακών σταθμών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των Επιτροπών ότι σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς που ήθελαν να λειτουργήσουν, τα σαββατοκύριακα δεν υπήρχαν δελτία ειδήσεων. Σταματούσαν και έπαιζαν μόνο μουσική. Αν οι περιφερειακοί σταθμοί λειτουργήσουν όπως πρέπει, βεβαίως και είμαστε σύμφωνοι να έχουν το λόγο τους και να ακούγονται αυτά που πρέπει να ακουστούν. 

Επίσης, θα ήθελα να τονίσω και άλλο ένα πρόβλημα που επισημάνθηκε για να δούμε πως λειτουργούσε, δυστυχώς, μέχρι τώρα η δημόσια τηλεόραση. Κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνταν με τη δορυφορική ΕΡΤ αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα ένας άνθρωπος από τους φορείς που ήταν επιφορτισμένος με αυτό, δηλαδή το να παράγει ειδήσεις από το εξωτερικό και να ακούγονται από τη δημόσια ελληνική τηλεόραση, έκανε καταγγελία και ενημέρωσε πως οι άνθρωποι δεν ήξεραν να γράφουν και να διαβάζουν αγγλικά. Φανταστείτε, λοιπόν, το τι γινόταν εκεί πέρα.

Θα θέλαμε να σταθούμε σαν Χρυσή Αυγή και σε κάτι άλλο στο οποίο διαφωνούμε. Είναι ο τρόπος που γίνεται ο διορισμός του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν είναι δυνατόν και δεν συμφωνούμε οι πέντε στους επτά να ορίζονται από τον Υπουργό. Γιατί ακόμα και αν ο Υπουργός τώρα έχει τις καλύτερες των προθέσεων – δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις σας, κύριε Υπουργέ, θα τις δούμε στην πορεία - δεν ξέρουμε μετά από ένα χρόνο, μετά από έξι μήνες, μετά από ένα χρονικό διάστημα, όταν θα έρθουν και θα αναλάβουν άλλοι άνθρωποι πώς θα κινηθούν αυτοί. Σε αυτό, λοιπόν, έχουμε μια μεγάλη ένσταση και πρέπει να το συζητήσουμε και να μην γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο.

Το ποσό του ανταποδοτικού τέλους μάς είπε επίσης ο κύριος Υπουργός ότι δεν θα αναπροσαρμοστεί. Καλύτερα θα ήταν να έλεγε ότι ξεκινάει χωρίς να έχει αναπροσαρμοστεί. Παράλληλα, αναφέρει μέσα, πως προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού Επικρατείας, ύστερα από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, το ποσό του ανταποδοτικού τέλους μπορεί να αναπροσαρμόζεται. 
Κατά πόσο, λοιπόν, θα αναπροσαρμόζεται; Σε ποιες χρονικές περιόδους και πόσο μεγάλος αριθμός θα είναι αυτός; Πρέπει να τα δούμε και να τα λύσουμε αυτά, κύριε Υπουργέ. Μην τα αφήνουμε να αιωρούνται έτσι.

Θα τονίσω μερικά σημεία που αναφέρονται μέσα στο νομοσχέδιο: «Ο άμεσος έλεγχος του κράτους», λέει χαρακτηριστικά, «που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και ειδήσεων»
Πιο κάτω: «Επίσης, η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα διέπεται καταρχήν από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας, της ισότητας στη μετάδοση των πληροφοριών και ειδήσεων».

Νομίζω ότι το ξέρετε όλοι πολύ καλά εδώ πέρα ότι αυτό το πράγμα, τουλάχιστον για τη Χρυσή Αυγή, δεν έχει συμβεί. Οι ειδήσεις μεταδίδονταν κατά το δοκούν, όπως ήθελαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και πολιτικοί μας εχθροί. Τα έβαζαν όπως ήθελαν να τα βάλουν, έλεγαν για εμάς ό,τι ήθελαν να πουν και η Χρυσή Αυγή δεν είχε ποτέ το δικαίωμα να μιλήσει και να απαντήσει πάνω σε αυτά. 

Αν τώρα για εσάς αυτό είναι η Δημοκρατία, αυτοί που τα έκαναν αυτά είναι δημοκράτες και είμαστε εμείς οι φασίστες, τότε δεν ξέρω, αλλά μάλλον έχουμε μπερδέψει τις έννοιες εδώ μέσα. 

 Άκουσα τον Υπουργό να λέει προηγουμένως πάλι ότι η ρατσιστική προπαγάνδα δεν έχει θέσει στη δημόσια τηλεόραση. Έρχομαι πάλι στο ίδιο και αναφέρω χαρακτηριστικά πως η μοναδική ρατσιστική προπαγάνδα που έχει υπάρξει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, είναι εις βάρος μελών, Βουλευτών, στελεχών της Χρυσής Αυγής. Όποιος τολμούσε να πει ότι είναι Χρυσή Αυγή, το έχω ξανατονίσει, δεχόταν τόνους λάσπης, τον κυνηγούσαν θεοί και δαίμονες από το χώρο εργασίας του μέχρι οτιδήποτε άλλο. 
Άρα, εμείς είμαστε οι πρώτοι που συμφωνούμε ότι η ρατσιστική προπαγάνδα δεν πρέπει να ισχύει, τουλάχιστον από τη δημόσια τηλεόραση. 

Είμαστε εδώ, λοιπόν και περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά και εμείς θα συμφωνήσουμε αν γίνονται σωστά. Επίσης, τόνισε κάποια στιγμή ο κύριος Υπουργός ότι καλούν όλες τις παρατάξεις να συμφωνήσουν για το καλό της Δημοκρατίας. Εμείς αυτήν τη Δημοκρατία, συγγνώμη που σας το λέω, δεν την είδαμε, κύριε Υπουργέ. Δεν υπήρξε για εμάς. Υπήρξε μία τέλεια πολεμική από όλο το σύστημα. 
Όμως, παρ’ όλα αυτά, εμείς δεν θα καταψηφίσουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Θα δηλώσουμε «παρών». Θέλουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία. Θέλουμε να βεβαιωθούμε αν υπάρξουν βήματα προόδου και θα είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα βγούμε τότε να παραδεχτούμε ότι πράγματι έχουν γίνει θετικά βήματα και θα είμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Άκουσα την Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο και συμφώνησα σε πολλά πράγματα μαζί της. Τόνισε χαρακτηριστικά κάποια πράγματα, ότι δεν θέλουν την ΕΡΤ της κυβερνητικής προπαγάνδας, των άνωθεν εντολών και δεν θέλουν να κατασκευάζεται η πραγματικότητα. 
Πραγματικά θα τα θέλαμε πάρα πολύ και εμείς όλα αυτά. Δυστυχώς, τα έχουμε δεχτεί στο πετσί μας, τα έχουμε βιώσει εις βάρος μας. Είμαστε υπέρ αυτών των απόψεων, είμαστε υπέρ αυτών των θέσεων.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, τη θέση μας: Να προσληφθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δίκαια πρέπει να ξαναπροσληφθούν.

Όμως έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορέσουν να πληρωθούν, από πού θα βρεθούν οι πόροι για να πληρώνονται κανονικά κι αυτοί οι άνθρωποι, γιατί βλέπουμε ότι μέχρι τώρα ήδη αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Μακάρι να δοθεί μια λύση.

Θέλω να κλείσω με κάτι συγκεκριμένο. Έχει να κάνει με την περίφημη Digea. Είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής μετάδοσης σήματος. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σ’ αυτή την επιχείρηση μετέχουν συγκεκριμένοι ιδιωτικοί σταθμοί «μεγαλοκαρχαριών» –επαναλαμβάνω - οι οποίοι κάνουν ό,τι θέλουν στο δημόσιο βίο της πατρίδας μας. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να πειράξει. Η Χρυσή Αυγή έχει αντιταχθεί σ’ αυτούς. Το τίμημα που πληρώσαμε γι’ αυτό ήταν για να μπούμε φυλακή και να διωχθούμε τόσο πολύ.

Θέλω να κάνω μια ρητορική ερώτηση. Αναρωτηθείτε όλοι γιατί άραγε όλα τα συστημικά κανάλια έβγαλαν τόση χολή εναντίον της Χρυσής Αυγής. Γιατί είναι τόσο δημοκράτες και δεν μπόρεσαν να μας αντέξουν στο δημοκρατικό αυτό πλαίσιο που έχουν κάνει ή μήπως ήμασταν οι μοναδικοί που λέγαμε πράγματα που τα εννοούσαμε και που ήξεραν ότι αν μας δοθεί η δυνατότητα θα τα εφαρμόσουμε; Αυτά για να σκεφτόμαστε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

Να τονίσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με αυτή την ανάθεση που έχει γίνει. Να τονίσουμε ότι το ποσό που κλήθηκε να καταβάλλει η Digea είναι 18 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, αντιστοιχεί δηλαδή περίπου σε 222.000 ευρώ το έτος, ενώ το ελάχιστο κόστος σύμφωνα με ανεξάρτητο εκτιμητή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 715 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι στη διάθεση του κυρίου Υπουργού. Τα γνωρίζει φυσικά καλύτερα από μένα. Αλλά είναι στο χέρι του, στο χέρι της Κυβέρνησης να τα συζητήσουν, να επανεξετάσουν το διαγωνισμό, να δούμε πού χωλαίνει –χωλαίνει σε πολλά σημεία στο συγκεκριμένο τομέα- να ξεκινήσουμε από κάπου και να επιφέρουμε επιτέλους μια κάθαρση.

Η Χρυσή Αυγή είναι μπροστά, είναι παρούσα και θα είναι πάντα παρούσα στον αγώνα που γίνεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε οποιονδήποτε τομέα στην ελληνική κοινωνία. 

Σας ευχαριστώ.