ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Λίγο έλειψε να μπουκάρουν στη Βουλή οι αντιεξουσιαστές!

Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, ούτε οφθαλμαπάτη! Πάντως, όταν έγραφα το προηγούμενο άρθρο περί ευνουχισμένου κράτους, δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι δυο ώρες αργότερα οι αντιεξουσιαστές θα έφταναν ανενόχλητοι μέχρι τη Βουλή. Θυμήθηκα την παροιμία που λέει, "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι"...
Άντε και σ' ανώτερα, παιδιά!

Η εισβολή στον προαύλιο χώρο της Βουλής, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά, προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την ασφάλεια του κτιρίου, καθώς οι αντιεξουσιαστές έφτασαν μία ανάσα από την είσοδο της Βουλής.

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο προαύλιο του κοινοβουλίου πέταξαν φειγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση των τρομοκρατών!
"Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας- Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους", έγραφε το πανό που κράτησαν για λίγη ώρα στην είσοδο της Βουλής.

Το πιο αυστηρά φρουρούμενο κτίριο της χώρας αποδείχθηκε ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, με τους αντιεξουσιαστές να μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα στο προαύλιο και να κάνουν την διαμαρτυρία τους.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά έφτασαν μια ανάσα από την είσοδο υπουργών και βουλευτών! Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ευτυχώς που οι φρουροί στην συγκεκριμένη είσοδο είχαν επάνω τους το κλειδί και κλείδωσαν την πόρτα, αλλιώς θα είχαν μπει μέσα στο κτίριο! (πηγή)

«Μας έχουν πει να μην έχουμε διμοιρία αστυνομικών στην είσοδο της Βουλής από την Βασ. Σοφίας. Το έχουν ζητήσει μετά τις εκλογές. Δεν επιθυμούσαν ‘ορατές’ αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το ελληνικό κοινοβούλιο», υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την ευκολία εισβολής της ομάδας των 30 αντιεξουσιαστών, που έφθασαν έως την είσοδο της Βουλής.

Είναι φανερό ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι ασαφείς εντολές για την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικών καταλήψεων κτιρίων, καταδρομικών επιθέσεων και επεισοδίων, έχουν προκαλέσει την σύγχυση στους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και στο κατώτερο προσωπικό για τον τρόπο χειρισμού και επέμβασης σε τέτοια περιστατικά.

Αυτή η «δημιουργική ασάφεια» έχει προκαλέσει αμηχανία, αδυναμία και ατολμία στους κύκλους αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που όλο και περισσότεροι αφήνουν τον «καιρό να κυλήσει» κάτω από ένα καθεστώς απραξίας υπό τον φόβο εμπλοκής τους σε ατέρμονες καταστάσεις.

Το «κύμα» των καταλήψεων έχει αυξανόμενη τάση, την αντιμετώπιση των οποίων φαίνεται να παίρνει και πάλι «πάνω του» ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 18:00 έχει καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την αντιμετώπισή τους. (πηγή)

Συγνώμη για τη δημιουργική ασάφεια: η μια  δημοσιογραφική πηγή λέει ότι οι αντιεξουσιαστές ήταν 20 και η άλλη ότι ήταν 30. Εν τω μεταξύ εγώ δεν ήμουνα παρούσα για να τους μετρήσω...