ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Αντώνιος Γρέκος: Οι εργατοπατέρες να αφήσουν τις κρίσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε άλλους

Βουλή, 16/4/2015: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Μια που είστε παρών, καλό θα είναι να κάνετε μια επανορθωτική δήλωση. Είχατε πει ότι στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν κάποιοι με εμβάσματα και καταθέσεις στο εξωτερικό, εκτός κάποιου κόμματος. Ξεχάσατε να πείτε για τη Χρυσή Αυγή. Για το άλλο κόμμα δεν ξέρω, δεν έχω δει τη λίστα Νικολούδη, αλλά για τη Χρυσή Αυγή έχει αποφανθεί και το ΣΔΟΕ και σας το εγγυούμαστε και εμείς.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Προτίθεμαι να επανέλθω και σήμερα, κύριε Γρέγο. Συνεχίστε, παρακαλώ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε και το κρατάμε αυτό. Γιατί αυτά τα ξέρει ο ελληνικός λαός, αλλά καλό είναι να ακούγονται κιόλας.
Θα ξεκινήσω με μια καταγγελία, που προέρχεται από εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Επειδή έχω κάνει πολλές συναντήσεις μαζί τους το τελευταίο διάστημα, και στην προηγούμενη θητεία μου και σε αυτήν, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δηλώνουν ότι: 

Πρώτον, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, την οποία θεωρούν απαράδεκτη, προβοκατόρικη και αντιδημοκρατική.

Δεύτερον, σε πολλές περιπτώσεις η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ξεπούλησε τα συμφέροντα των εργαζομένων για μικροκομματικά συμφέροντα και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Τρίτον, πολλοί συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι όλων των χώρων ψηφίζουν και στηρίζουν το νόμιμο πολιτικό κίνημα «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και καταδικάζουν τα κόμματα που τους οδήγησαν στη φτώχεια και στην ανέχεια.

Τέταρτον, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες δεν πρέπει να έχουν καμία ανάμιξη σε δικαστικές υποθέσεις. Εξάλλου, δεν είδαμε κάτι ανάλογο να συμβαίνει και σε άλλες δίκες πολιτικού ενδιαφέροντος.

Ας ασχοληθούν, λοιπόν, οι εργατοπατέρες, που μπαινοβγαίνουν στα κομματικά γραφεία με σκοπό να γίνουν κάποια στιγμή Βουλευτές, με όλα αυτά και ας αφήσουν τις κρίσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε κάποιους άλλους. Ούτως ή άλλως, η Χρυσή Αυγή έχει κριθεί από τον ελληνικό λαό. Οι Βουλευτές της έχουν εκλεγεί ξανά και ξανά και ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής.

Μιλήσαμε πάρα πολύ για τη διαδικασία και μίλησε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία. Μίλησε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για τη διαδικασία, επαναλαμβάνω. Ποιοι; Αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν καταλύσει το Σύνταγμα βάσει σχεδίου και έχουν προσβάλλει το πολίτευμα. Και τους πείραξε η μία ώρα καθυστέρηση.

Ακούσαμε για ανθρωπισμό. Επειδή έχουμε βιώσει κάποιες καταστάσεις, που για εσάς είναι ανήκουστες, δεν είδα να δείχνετε τη δέουσα ευαισθησία σε περιπτώσεις που αφορούν τους διωκόμενους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Μου έρχονται στο μυαλό κάποια περιστατικά, όταν μας καλούσαν σε απολογία στο Εφετείο και όταν προφυλάκιζαν Βουλευτή της Χρυσής Αυγή. 
Θυμάμαι τον Νίκο τον Κούζηλο – και δεν είναι λαϊκισμός, πραγματικά το έχω βιώσει  – όταν τον προφυλάκιζαν και μου λέει η μητέρα του: «Προφυλάκισαν τον Νίκο μου, αυτόν που ερχόταν στο σπίτι, άδειαζε τα ντουλάπια από τα ρούχα, άδειαζε τα ντουλάπια από τα τρόφιμα και τα έδινε στον κόσμο.» 
Ούτε είδα την ίδια ευαισθησία, όταν πήγαιναν τον συναγωνιστή Ηλιόπουλο να δει το νεογέννητο παιδί του με χειροπέδες για μία ώρα μόνο στο νοσοκομείο. Καλό θα είναι να δείχνετε τη δέουσα ευαισθησία.

Ακούσαμε, επίσης, για βία. 
Πότε εκδώσατε κάποια καταδίκη σχετικά με τους δεκάδες τραυματίες που είχε η Χρυσή Αυγή από επιθέσεις των γνωστών ταγμάτων εφόδου της Αριστεράς;
Πότε καταδικάσατε τις δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις; 
Τέλος - το κυριότερο - πότε καταδικάσατε τους τρομοκράτες που δολοφόνησαν τα δύο παλικάρια της Χρυσής Αυγής;
Δεν είδαμε κι εκεί καμιά τέτοια ευαισθησία. Υπάρχουν – να θυμίσουμε εδώ  – και δύο εγκλήματα, τα οποία προφανώς θα μείνουν ανεξιχνίαστα και δεν θα συλληφθούν ποτέ αυτοί που τα διέπραξαν. Και αν συλληφθούν, δεν ξέρουμε για πόσο θα μείνουν στη φυλακή. Το πρώτο έγκλημα είναι αυτό της Marfin, όπου κάηκαν τρεις άνθρωποι, και το δεύτερο αυτό που ανέφερα πριν με τη δολοφονία του Μάνου και του Γιώργου.

Μιλήσατε για Δημοκρατία και για εχθρούς της Δημοκρατίας. Πολλοί είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας, πάντως όχι εμείς. Εχθροί της Δημοκρατίας είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι, οι γνωστοί σε όλους. Τα στοιχεία τους τα ξέρουν όλοι. Είναι αυτοί που πάνε και γράφουν ακόμα και έξω από τη Βουλή: «Μπάτσοι, θα σας φάνε τα παιδιά σας». Και είναι και ανορθόγραφοι. 
Επίσης, λένε: «Πόλεμος στη Δημοκρατία». Αυτοί οι κουκουλοφόροι με το σύμβολό τους έξω από τον ναό της Δημοκρατίας είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας. 
Ακούσαμε ακόμα και για σχέσεις με τη Δικαιοσύνη. Μίλησε ποιος; Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μίλησαν για τις σχέσεις με τη Δικαιοσύνη. Ευτυχώς – το επαναλαμβάνω  δεν εμπλέκονται κάποιοι δικαστές στα γνωστά κυκλώματα. Ευτυχώς! Το τονίζω.

Μιλήσανε για τα πανεπιστήμια και λένε ότι υπάρχει άσυλο ιδεών. Όλων των ιδεών; Και των δικών μας ακόμη των ιδεών; Μπορεί κάποιος να μπει σε ένα πανεπιστήμιο και να δηλώσει εθνικιστής; Όχι, βέβαια. Σε δύο-τρία λεπτά θα πέσει νεκρός. Δεν υπάρχει λόγος να είναι το πανεπιστήμιο άσυλο ιδεών. Οι ιδέες διαδίδονται. Υπάρχει το ίντερνετ, υπάρχουν οι δημόσιοι χώροι.

Αντιθέτως, στα πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εδώ και σαράντα χρόνια, γίνονται πάρα πολλά εγκλήματα, πολλές εγκληματικές πράξεις. Θα αναφέρω μερικές: σύσταση για συμμορία, οπλοκατοχή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντίσταση, εξύβριση και, κυρίως, προσβολή συμβόλου, αυτό με το κάψιμο της σημαίας. Αυτά γίνονται στα πανεπιστήμια σήμερα. Τα ξέρει όλος ο κόσμος και τα γνωρίζει.

Αναφερθήκατε, επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάνει κάποιες πράξεις παράνομες. Έχουν γίνει δικαστήρια και έχουν αθωωθεί, αλλά κανένα κανάλι δεν είπε τίποτα. Επειδή επίκειται, όμως, η δίκη της Χρυσής Αυγής, εκεί θα επέλθει και μεγάλη δικαίωση του κόμματος.

Μιλάτε για πρόσφυγες. Δεν είναι πρόσφυγες. Πρόσφυγες ήταν οι παππούδες μας που έφυγαν από τον Πόντο, έφυγαν από τη Μικρά Ασία, έφυγαν από την Κύπρο. Αυτοί είναι λαθρομετανάστες. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος πρόσφυγας, αλλά κυρίως είναι λαθρομετανάστες. Να σταματήσει αυτό!

Και κυρίως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να επικαλείται αυτό το πρόβλημα, γιατί ήταν αυτοί οι πρώτοι που άνοιξαν τα σύνορα, ήταν αυτοί που έφεραν τους πρώτους παράνομους, όπως τους λέτε εσείς, μετανάστες, τους Αλβανούς, τους Βούλγαρους, τους Ρουμάνους, ήταν αυτοί που βάσει οργανωμένου σχεδίου θέλησαν να παραδώσουν τη χώρα ακόμα και στο έλεος των τζιχαντιστών. Ψήφισαν κάτι αντιρατσιστικά νομοσχέδια και κάτι τέτοια και τώρα βγαίνουν και κόπτονται.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, θα αναφερθεί ο ειδικός μας αγορητής και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την τροποποίηση που αφορά τα εξαρτημένα άτομα είμαστε υπέρ, αλλά εδώ πρέπει να υπάρξουν μεγάλες υποδομές. Για τους υπερήλικες, επίσης, συμφωνούμε ως προς την έκτιση της ποινής τους κατ’ οίκον. Επίσης, συμφωνούμε στο ότι χρειάζεται προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν οι φύλακες. Αυτό αναφέρεται στο άρθρο 10.

Θα ήθελα να ήταν εδώ στο Βήμα κάποιος από τους συναγωνιστές που είναι παράνομα φυλακισμένοι, γιατί πραγματικά δεν έχετε νιώσει – το έχουν νιώσει συναγωνιστές μου  – τι είναι να σε κλείνουν παράνομα μέσα σε μια φυλακή, να στερείσαι την οικογένειά σου, να τη βλέπεις συγκεκριμένες μέρες και ώρες και το βράδυ στις 9.00΄ να κλείνει ο σύρτης και όλα αυτά - επαναλαμβάνω - να γίνονται κάτω από ένα δήθεν κράτος δικαίου. Όλα αυτά – επαναλαμβάνω και πάλι  – είναι άδικα. Έφθασαν οι μέρες να αποδειχθεί η αθωότητα της Χρυσής Αυγής.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.