ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στη Βίκυ Σταμάτη, ΤΩΡΑ!

Φτάνει πια η απάνθρωπη σκληρότητα των δικαστών στο πρόσωπο της Βίκυς Σταμάτη! Καθημερινά αποφυλακίζονται κακοποιοί, άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά για τη Βίκυ Σταμάτη δεν υπάρχει έλεος! Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη και τη διαίσθησή μου, είναι μια βαριά κηλίδα στη Δικαιοσύνη.
Γιατί τόσο μίσος και εκδικητικότητα σε μια μητέρα που την τρέλανε η αδικία της φυλάκισής της και η απομάκρυνση από το ανήλικο παιδάκι της;
Όπου κι αν βρίσκεται μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, πρέπει να ανακοινωθεί η απονομή της χάρης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παύση καταδίωξής της, ώστε να μην καταφύγει στην αυτοκτονία.
Μ' ακούει κανείς εκεί πέρα στην έρημο της απανθρωπιάς και της αδικίας;
Αρκετά τιμωρήθηκε η Βίκυ Σταμάτη για τις αμαρτίες του Άκη Τσοχατζόπουλου, αρκετά εξευτελίστηκε, αρκετά κλονίστηκε, ίσως ανεπανόρθωτα, η ψυχική και σωματική της υγεία, ώστε να καταντήσει ένα ανθρώπινο ράκος, ένα ερείπιο!
Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε, ιδού η ευκαιρία να δείξετε ότι  είστε άνθρωπος με μεγαλοψυχία και δεν φοβάστε μπας και δυσαρεστήσετε κάποιους.
*********
Προστέθηκε στις 4/4/2015 
Στις 3/4/2015 εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

«Ο γράφων είναι ένας από τους πολλούς που κατέγραψαν κατά καιρούς τον ανήσυχο προβληματισμό τους αναφορικά με την ιδιάζουσα ποινική μεταχείριση της Βίκυς Σταμάτη από την ποινική Δικαιοσύνη. 

Η αγωνία, τουλάχιστον η δική μου, δεν είναι μονοσήμαντη, μεγαλύτερη αγωνία μου προξενεί η πανθομολογούμενα αδικαιολόγητη και πλέον ακατανόητη σκληρότητα που επιδεικνύει η Δικαιοσύνη απέναντι στη Σταμάτη, και της επιστρέφεται σαν μπούμερανγκ πλήττοντας πολύ σοβαρά το κύρος της, παρά η ίδια η πληττόμενη από την υπέρμετρη σκληρότητα. 
Αυτό το λέω γιατί, αν έχουμε μια τέτοια Δικαιοσύνη, σίγουρα έχουμε αμέτρητα ανώνυμα θύματα υπερβολικής σκληρότητας που δεν έχουν τη διασημότητα του μαρτυρίου της κυρίας Σταμάτη. Από ένα χρονικό σημείο και έπειτα, η Δικαιοσύνη αφού εξάντλησε τα όρια της αυστηρότητας, ανεξάρτητα αν η κρίση της ήταν εξαρχής λανθασμένη ή όχι ως προς τις γυναίκες της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, συνέχισε ακάθεκτη να εξαντλεί τα όρια της σκληρότητας και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη μπούλινγκ που μάθαμε αυτές τις μέρες πολύ καλά τι σημαίνει.

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η ποινική μεταχείριση της κυρίας Σταμάτη είναι ένα πραγματικό μπούλινγκ από εκείνους που έχουν ως καθήκον να προφυλάσσουν τους ανθρώπους από το μπούλινγκ. Δέκα εκατομμύρια Ελληνες παρακολουθούν με αγανάκτηση το ποινικό μαρτύριο αυτής της γυναίκας. 

Υπάρχουν βέβαια και μερικές χιλιάδες άκρως νομοταγείς και άλλοι ψυχοπαθείς που ακόμα επιμένουν και λένε "καλά να πάθει! Όταν ξόδευε τα χρήματα του ελληνικού λαού για κουρτίνες και αρώματα κ.τ.λ., κ.τ.λ.". Αν όμως έχουμε δικαστές που σκέφτονται έτσι στο πίσω μέρος του μυαλού τους αλλά διατυπώνουν την κρίση τους καμουφλαρισμένα με δικανικές φράσεις απολιθώματα, όπως "ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων", "ύποπτος φυγής" κ.τ.λ τότε τέτοιους δικαστές δεν τους χρειάζεται η κοινωνία, ας φέρουμε τον νόμο της σαρίας που θα απαλλάξει και το κράτος από ένα μεγάλο δημοσιονομικό έξοδο. 

Σύμφωνα με τις παραπάνω λυπηρές σκέψεις, που πλέον τις συμμερίζεται σχεδόν το σύνολο του λαού, η Σταμάτη από ένα σημείο και μετά υφίστατο ανηλεές μπούλινγκ (οφειλόμενο όχι στην ευθυκρισία αλλά στην ευθυνοφοβία των δικαστών, που κι αυτοί πέφτουν θύματα μπούλινγκ πολλές φορές από τον Τύπο, τις άλλες εξουσίες, αλλά οφείλουν να το καταπίνουν και να προχωρούν).
Συνεπώς αυτή την αυτοκαταστροφική πράξη απελπισίας της Σταμάτη δεν πρέπει να την ονομάζουμε απόδραση. Ας ευχηθούμε να μην έχει την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.»
Βασίλης Γκουρογιάννης (πηγή)